Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Marzę o tym żeby mieć parkę, też tak macie?

Polecane posty

Gość gość
" Bez przesady chyba nie smuci się ktoś kto zarabia 3000zł tylko dlatego że jest bezrobocie w kraju.. Dotknęła was tragedia i to przykre, ale prawda jest taka że ktoś kto poronienia nie doświadczył myśli w innych kategoriach i to nic złego. " Z góry mówię - nie poronilam. Ale jeśli ta osoba z 3tys zarobków jęczy, smęci, marudzi przezywa tragedie bo to tylko 3tys a ona by chciała 5tys to sory - jest bezmyslna. To jak marudzenie "ojeju, jeju, moje dziecko ma niebieskie oczy, zamiast zielonych buuuuuu, przez pół roku nie mogłam go za to pokochać". Pustostan i tyle.

Gość gość
"Ale jeśli ta osoba z 3tys zarobków jęczy, smęci, marudzi przezywa tragedie bo to tylko 3tys a ona by chciała 5tys to sory - jest bezmyslna. To jak marudzenie "ojeju, jeju, moje dziecko ma niebieskie oczy, zamiast zielonych buuuuuu, przez pół roku nie mogłam go za to pokochać". Pustostan i tyle. " Sorki, ale wg mnie to osoba ambitna raczej a nie pustostan. Czy dlatego, że ktoś chce więcej jest pustostanem? Raczej pustostanem można nazwać osobę, która nic nie robi i tylko rozkłada ręce i narzeka jak to jest źle. Chyba nie zrozumiałaś przesłania. Raczej chodziło o to, że nikt kto ma swoje marzenia czy cele nie będzie ich zmieniał lub z nich rezygnował tylko dlatego, że komuś innemu sie nie udało albo ma gorzej. Czyli jeśli ja powiedzmy mam chłopca a marzę o dziewczynce, to nie jestem złą matką bo marzy mi się dziewczynka, a ktoś inny stracił dziecko i weźmie "co Bóg da". Jesteśmy tylko ludźmi, każdy ma swoje pragnienia a nieszczęścia innych wybaczcie ale taka prawda nikogo nie interesują..

Gość gość
A moje dziecko urodziło się z zespołem Downa. Nie robiłam badań prenatalnych i bardzo tego żałuję. Mieszkamy na wsi. Bardzo żałuję że nie usunęłam ciąży. Sama nie chciałabym urodzić się chora, a moje dziecko.. Trudno mi je pokochać, wstydzę się go tak naprawdę. I już wszystko jedno jaka to płeć, zamieniłabym na zdrowe.

Gość gość
"Rywalizowałyśmy dosłownie o wszystko. Jeszcze ona starsza i musiałam ciuchy po niej nosić, książki po niej, masakra. Tłukłyśmy się ile wlezie. Nawet dziś mając 30 lat nie mamy specjalnie kontaktu. Moja przyjaciółka ma siostrę 6 lat starszą, musiała dzielić z nią pokój. Też się żarły non stop do tego stopnia, że napisała list do Bravo że jej siostra jest głupia i tylko tyłek ogląda w lustrze czy nie ma cellulitu " x To dowód tylko na to, że jak kogoś nie stać to niech dzieci nie klepie. A nie na to jakie między rodzeństwem panują stosunki. Mądre wychowanie to tworzy, a nie płeć.

Gość gość
Niestety to prawda. Każdy z nas jest w gruncie rzeczy egoistą i jeśli nas samych bezpośrednio nie dotknęło nieszczęście to nie patrzymy w dół tylko w górę. Oczywiście możemy komuś współczuć, nawet uronić łzy, ale wracamy do domu i żyjemy dalej własnym życiem, śmiejemy się i robimy wszystko by życie było przyjemne. To naprawdę nic dziwnego.

Gość gość
gość dziś A potem dzieci "amibtnych" mamusiek lądują u psychologa, neurologa, psychiatry i innych bo odczuwają "ambicje" mamusi. Pokory trochę wam by się przydało skoro nie odróżniacie przezywania tragedii z BZDURNEGO powodu od realnych tragedii. To się właśnie nazywa - problemy pierwszego świata. Ambicja to chęć rozwoju a nie FANABERIE. x Nie macie szacunku do tego co dostałyście. I mnie akurat nie obchodzi czy to jest od jakiegoś bożka czy innego allaha - widze jak ten świat wygląda i aż mnie trzęsie jak czytam posty pustych, jękliwych melepet którym się w d***e poprzewracało. Bo taki obraz wyłania się z tego tematu. x PS. W Chinach też marzyli o jedynej słusznej płci.Już podczas in vitro można płeć wybrać, niedlugo kolor oczu czy inne cechy. To musi być super co nie?

Gość gość
8.10 to nie ambicja, ale pazerność...

Gość gość
ja mam dziewczynke i teraz staramy się o drugie. i szczerze mowiac obojętne mi jest czy to będzie chlopiec czy dziewczynka. a rodzina niech sobie mowi, co mnie to obchodzi, rodzice i babcie będą kochac i chłopca i dziewczynke.

Gość gość
Łatwo mówić. Ja ma dziewczynkę i właśnie się dowiedzieliśmy że nasze bliźniaki to też dziewczynki. Po prostu cudownie... Serio mam skakać z radości pod sufit?

Gość gość
A ja mam gdzieś czyjeś tragedie, dopóki mnie to nie dotyka i mówię o tym szczerze. Każdy się lituje nad kimś kto ma gorzej, ale i tak się cieszymy że nie nas to spotkało. A jak ktoś mówi że jak zarabiam 3500zł i walczę o podwyżkę to jestem pustostanem to odpowiem "Proszę możesz zarabiać swoje marne 2000zł, ja wole być w takim razie pustostanem". Za darmo się pieniędzy nie dostaje i dziewczyny żaden pustostan nie zarabia w tym kraju 3000zł :) Poza tym jak ktoś chce parkę to niech ma, życzę jak najlepiej. Sama bym chciała, ale póki co mam jedno dziecko i stawiam na karierę.

Gość gość
A ja nie widzę w tym nic dziwnego że panuje moda na parkę. Bo czemu się dziwić? Raczej fajnie jest chować chłopca i dziewczynkę, uważam że to sprawiedliwe zarówno dla kobiety jak i mężczyzny, a poza tym ciekawsze niż mieć dzieci jednej płci. Ja na razie mam dziewczynkę i bardzo liczę na chłopca. Mąż byłby przeszczęśliwy.

Gość gość
A ja mam właśnie parkę i w życiu nie zamieniłabym na dzieci jednej płci. Wiele koleżanek mówi mi otwarcie, że zazdrości, a mąż jest mega dumny jak jedziemy do znajomych, że mamy tzw. komplet :)

Gość gość
13.17 bo jesteś zimna sssuka dlatego masz gdzies czyjes tragedie. szkoda ze twoje dziecko ma taka wyrachowana matke!

Gość gość
Juz sie zlecialy cierpiętnice. Jak zlamie mi sie obcas na srodku ulicy to nie mam prawa sie wsciekac bo nie mam guza mozgu? Wiadomo ze zdrowie jest najwazniejsze co nie znaczy ze czlowiek nie moze miec innych pragnien. I nie ma prawa byc zawiedziony gdy jego marzenia sie nie spełniają.

Gość gość
Mam parkę a chciałam mieć dwie córki.

Gość gość
20:43 dokładnie, idealnie to ujęłaś :)

Gość gość
Dla mnie komplet to komplet. Lepiej mieć kolczyki i naszyjnik do kompletu niż dwie pary kolczyków bez naszyjnika. Mam 2 chłopców, dziewuszka w drodze :D

Gość gość
20.43 czasem inteligentne kafeterianki daja takie porównanie choćby jakies niedorozwinięte były...

Gość gość
ja mam parke nie myslalam nigdy o plci co to za roznica czy chlopak czy dziewczyna a presja jaka wywiera rodzina u was to w glowie mi sie nie miesci zartujecie??

Gość gość
Lepiej miec kilka kompletów. W razie jakby któryś się zgubił, umar ł czy coś.

Gość gość
Ja mam dziewczynkę i chcemy się starać o drugie dziecko, bo mąż marzy o tym żeby mieć syna. Przyznaję, że dziwnie tak działać "pod presją", ale też rozumiem męża. Sama też bym się cieszyła z synka nie tylko ze względu na męża ale też dlatego, że chciałabym teraz zobaczyć jak to jest wychowywać chłopca :)

Gość gość
Niestety rozumiem Ciebie autorko. Sama mam 2 synków i jestem w ciąży i cała rodzina trzyma kciuki za dziewczynkę, łącznie ze mną.. Chłopca będę kochała równie mocno, wiadomo, ale ta dziewczynka to byłoby naprawdę super..

Gość gość
Ja mam parkę. Bez dziewuszki i chłopca czułabym się jakaś niepełna.

Gość gość
A ja się dziś dowiedziałam, że będę mieć chłopca, a mamy już dziewczynkę. Jestem super hiper szczęśliwa!!! :) Też marzyłam o parce :D

Gość Fajnie jest
Czy teraz wszystkie baby są takie głupie?!Co za różnica; chłopiec, czy dziewczynka?! Ważne żeby dzieci zdrowe były.Ktoś tu napisał ze marzy o parce! Pomarzyć dobra rzecz, ale nie zawsze marzenia się spełniają..Mam dwie dziewczynki i nie zamieniła bym moje kochane słodziaki na chłopaka.Od początku mąż chciał córki, nie było mowy o synu ponieważ w jego rodzinie sami chłopcy.

Gość gość
to wlasnie tez na kafeterii sie przekonuje ze kobieta sluzy wylacznie do rodzenia dzieci i zapierdzielania w domu, a jak ktoras chce inaczej to musi zmienic plec operacyjnie.kobieta powinna pragnac byc non stop w ciazy, rodzic jedno za drugim,lubiec to i nie miec poza domem i rodzina zadnych zainteresowan.jesli podroze-to tylko do legolandu, koncert-z dziecieca muzyka, sporty-latanie za rowerkiem chyba jestem facetem w takim ukladzie rzeczy

Gość gość
2016.07.29 Będziesz mieć dwie synowe a one ci umilą tak życie że pomyślisz że szkoda że wychodziłaś za mąż.

Gość Fajnie jest
Podoba mi się wypowiedz autorki z godz.21,37 z dn.07.08.2016r. Cieszę się że mam dwie córki, chociaż by z tego względu,żeby nie mieć synowej:D :D D

Gość gość
Ja mam dwie parki ...jedna z futerkiem druga bez :D

Gość gość
Ja też bym chciała chłopca i dziewczynkę. Jedyne co mnie wkurza tot ta presja ze strony rodziny. Mamy już dziewczynkę i teraz wszyscy że koniecznie musi być chłopak..