Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niedobrane związki z desperacji to dzieło szatana

Polecane posty

Gość gość

żeby ludzie cierpieli w zakładanych przez takich desperatów rodzinach

Gość gość
Gdzie tak jest napisane w Ewangelii albo katechizmie i co to jest desperacja czyli z byle kim zawieramy

Gość gość
z kimś kto ewidentnie do kogoś nie pasuje,a nawet wręcz ucieka przed tym kimś,ale w końcu ulega jakoś bo nie ma siły odmówić,nie musi to być wprost napisane,ale szatan chce żeby człowiek cierpiał a ludzie w takich rodzinach i związkach cierpią

Gość gość
Gdzie tak jest napisane bo w Biblii jest napisane że nawet poprzez małżeństwo mozna zbawić niewierząca żonę i męża bo odtąd stanowia jedno ciało generalizowac nie mozna

Gość gość
może i się zbawią bo jest to twarda szkoła życia dlatego Bóg na takie zło pozwala i nie interweniuje,często jednak ostrzega,ale dobra w takich relacjach międzyludzkich nie ma,ludzie mniej lub bardziej cierpią,a szatan chce żeby człowiek cierpiał

Gość gość
i można generalizować bo w takich związkach jest więcej zła,bo co z tego,że taki desperat jest nawet dobrym człowiekiem,a nawet się dorobią sporo razem,jak normalny tryb życia,załatwiania określonych spraw nie będzie działał,te wieczne kłótnie o rzeczy nad którymi nikt normalny specjalnie się nie zastanawia tylko coś robi

Gość gość
Szatana czlowiek sam zaprasza do siebie .Czlowiek cierpi tylko z własnej winy .grzechów .Jak jesteś czysty i uczciwy to szatan nie wejdzie w ciebie trzyma się od takich ludzi z daleka .każdy ma swojego anioła stróża który go pilnuje .natomiast kiedy popełniasz grzech anioł się wycofuje i trzyma cie wtedy szatan zniewala ale ty go możesz znowu wypełnić i nawrócić się

Gość prawikzewsi
Związki z wielkiej miłości mogą nieść wiele więcej cierpienia.

Gość gość
W związku zło jest w ciele człowieka a nie w duszy.dusza człowieka jest czysta i zawsze będzie. To ciało człowieka grzeszy mowa czyny .jeżeli się kłócisz to wystarczy nie rozmawiać w gniewie bo wtedy nie przemawia twoja dusza serce tylko gniew czyli szatan .wypowiadasz słowa których nomalnie nigdy byś nie wypowiedział bo to nie przemawia twoja dusza tylko ciało zniewoloneprzez szatana nawet na minute. Ktos cie atakuje slowem awantura i ty odpowiadasz tym samym czyli atakuje cie szatan słowem i ty go wpuszczasz do siebie i robisz to samo. Odpowiafasz tym samym chociaż tego nie chcesz tak nie myślisz ale to już przemawia twoje grzeszne cialo Czlowiek (dusza ludzka ) z natury jest dobry takim stworzył go Bóg

Gość gość
nie wiem co to dla ciebie miłość,ale dla mnie to jest dobranie się w wystarczającym stopniu,żeby było znośnie przynajmniej i w takich związkach ludzie raczej nie cierpią,chyba,że jakaś tragedia się zdarzy co ich przerośnie,żyją sobie po prostu sobie normalnie spokojnie,pokłócą się może o coś raz na jakiś czas,ale będzie to merytoryczna kłótnia

Gość gość
Najważniejsze jest nie wpuszczać szatana do swojego ciała. Jak to zrobić? . Najpierw zaatakuje cie klotnią awantura prowokacja agresja kłamstwem. Najważniejsze jest nie odpowiadać tym samym bo jak odpowiesz tym samym to on już Cię dopadł. Odpowiadasz dobrem miłością życzliwością cisza .Wtedy człowiek głupiejeTzn (szatan odpuszcza) wycofuje się i zmienia się od razu ton.Spróbuj tak zrobić jak ktoś cię zaatakuje . Zobaczysz jak najgorsze typy charaktery się zmieniają. Kiedy zło zaatakuje dobro zawsze zwycięża. Takie są prawa Boskie

Gość gość
już pomijając kłótnie o bzdury,bo to jest masakra generalnie,ale rozważmy również kompleksy,które takiemu desperatowi się włączą jak już złapie ofiarę,włączy się film takiemu lub takiej,że tak naprawdę jest dla takiej osoby kimś gorszym,że z jakichś powodów tego związku nie chciała,zgodziła się z łaski

Gość prawikzewsi
Żałujemy ludziom związków z desperacji bo nie wiecie jak straszna jest samotność.

Gość gość
dla mnie samotność nie jest straszna,mam książki,mam telewizję,do niedawna miałem jako takich znajomych,ale drogi się rozeszły,i wolałbym hiv na kurwach złapać niż siebie lub kogoś wkopać w takie gówno jakim jest niedobrany związek,a jak jest mi jakaś pisana to fajnie,nawet dwie mam na celowniku może z jakąś wyjdzie

Gość gość
mam jeszcze internet,mam nostalgiczne wspomnienia o niektórych chwilach z różnych okresów życia

Gość prawikzewsi
Łatwo ci mówić bo masz szansę że komuś normalnie się spodobasz.

Gość gość
a jak ty się nie masz szans spodobać to ty myślisz,że cokolwiek dobrego będzie z tego jak jakaś się nad tobą zlituje bo się z desperacji na nią usrasz,kim ty dla niej bedziesz

Gość gość
życie to nie bajka o Kopciuszku,nawet jak taka litościwa nie będzie miała złych intencji to nieświadomie chociaż da ci odczuć,że jesteś od niej gorszy,a ty też odpowiesz odpowiesz agresją

Gość gość
życie powinno się toczyć jakimś rytmem i trybem a nie na bójkach i to z powodów nad którymi nikt normalny by się nie zastanawiał,a co między danymi niedobranymi ludzmi urośnie do nie wiadomo czego

Gość prawikzewsi
Myślałem że ona też by była w desperacji ale macie rację bo kobiet jest jednak mniej. I tak potrzebuję bliskości fizycznej drugiego człowieka i chcę mieć dzieci.

Gość gość
Tutaj widzę poczucie nizszosci a takie coś nie istnieje.Bóg stworzyl każdego czlowieka równego wobec siebie. Jeżeli ktoś mówi jestem gorszy.nic mi się w życiu nie uda.jestem nikim.taki juz mój los.tak ma być tzn jedno.Zniewolenie przeź szatana.To są typowe słowa używane przez szatana.Nie wolno tak mówić i myslec.Demon smutku cie dopadł ale jego łatwo wygonić. Wystarczy zmienić myślenie na Bóg mnie kocha takim jaki jestem.nie jestem gorszy od innych.Szatan tylko czeka na takich co tak mówią to grzech tak mówić i myslec.Tak mówi tylko grzeszne cialo przecież ty nawet w to nie wierzysz .Wiec nie wolno się poddawać nic nie robić nie zmieniać się na dobrego

Gość prawikzewsi
gość dziś Może kiedyś pogadamy jak zostawisz namiar teraz idę spać dobranoc