Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy tylko ja tak nie lubię temperatury 25 i wyżej? ogólnie: lata?

Polecane posty

Gość gość

dziwi mnie jak niektórzy ludzie cieszą się z upału w czerwcu, lipcu albo sierpniu. Co jest w tym fajnego, że nie ma czym oddychać, strach czasem wyjść na zewnątrz na tę "lampę", pocisz się jak szczur i szukasz tylko cienia i wody? To jest fajne? A najgorzej mają sercowcy i kobiety w ciąży. Nie wiem, ja lata nie lubię. Za upały właśnie.

Gość gość
Ja nie ciepie jesieni, pozal sie Boze zimy bez sniegu i poczatku wiosny.. Wiec lato lubie...

Gość gość
Ja też nie lubię temp powyżej 25 stopni, wyższa jest ok jak się może cały dzień tyłek moczyć w jakimś morzu/jeziorze/basenie

Gość gość
Też nie lubię lata. Tak jak piszesz, jest po prostu za gorąco. ale wiesz, taki klimat. czerwiec,lipiec, sierpień to miesiące kalendarzowego lata więc do temperatur 30 + powinniśmy być przyzwyczajeni. Pociesz się faktem, że w Afryce mają tak, a nawet gorzej przez cały rok, a my tylko 3 miesiące :)

Gość gość
Dla mnie te upały to męka.

Gość gość
Ja tez nie za bardzo lubie lato, lubie tylko dlugi dzien i to ze jest cieplo wieczorem i pachnie takim nagrzanym powietrzem, ale jest ogolnie za goraco, robactwo mi wchodzi do domu... dla mnie idealne jest 18 stopni, umiarkowane zachmurzenie i lekki wiaterek. Uwielbiam pozne lato/wczesna jesien, pierwsze przymrozki i wiosne w rozkwicie. Ogolnie zawsze tesknie do nastepnej pory roku, tak mam:) uwielbiam koniec sierpnia/wrzesien/poczatek pazdziernika, grudzien, kwiecien i maj.

Gość gość
Nienawidzę lata, niech już ta jesień przychodzi. A najbardziej lubię wczesną wiosnę.

Gość gość
Też nie znoszę takich temperatur ale w drugą stronę nie lubię temp poniżej 10stopni;)

Gość gość
A ja uwielbiam lato i temperaturę powyżej 25. Cały rok na to czekam i nie mogę słuchać, jak kilka dni jest ciepło i już wszyscy narzekają, że żyć się nie da. Ja wtedy nareszcie żyję. W każdym innym czasie trzęsę się z zimna

Gość gość
A ja uwielbiam Lato! Chyba dlatego, że często marzłam zima :-( zawsze zimą nie umiem sobie wyobrazić, że kiedyś znów będzie tak ciepło, ze wyjdę na spacer bez kurtki itp.. Lubię ze jest ciepło, ze można przy otwartym oknie spac, że mozna wyjść na późny spacer i nie jest ciemno. A do tego... sezonowe owoce i warzywa! Mm mm żyć nie umierać :-D

Gość gość
To sa właśnie plusy lata, ja w zasadzie sie mecze tylko w ciagu dnia jak slonce prazy, a w domu jest 29 stopni i plywam. No i te robaki w domu bleee, mrowki, pajaki, skorki, ostatnio ogromny swierszcz... brr

Gość gość
O matko. Jak widzę swierszcza giganta to aż mnie trzęsie z obrzydzenia i strachu.

Gość gość
Siedzial mi dziad na firance, nawet maz sie brzydzil to zlapac, bo byl ogromny. Ja go tylko instruowalam zza drzwi...:)

Gość gość
Tez nie cierpie upalow. I tez powyzej 25 stopni. Czekam az upal mnie, czyli az minie... lato. Lubie umiarkowane temperatury. Kocham wiosne, chlodne lato, wczesna i zlota jesien. Zima moze byc o ile nie ma siarczystych mrozow i gory sniegu. Snieg jest piekny w czasie swiat, bo mozna go ogladac przez okno, isc na spacer, itd. A jak trzeba rano leciec do roboty albo prowadzic samochod to dziekuje za snieg. Wole zime bez sniegu.

Gość gość
Zima ma dla mnie jedna wielka wade: nie ma co jesc. Latem i jesienia jest tyle owocow, warzyw - aaaaach. Zima i przednówek to bieda w kuchni :(((

Gość gość
Ja to już bym jakoś przebolala te upały, gdyby: - nie trzeba było pracować - nie trzeba było opiekować się dwójką małych dzieci - nie trzeba było stać przy garach - można było się uwalić gdzieś w cieniu lub w wodzie/nad wodą Czyli generalnie urlop all inclusive bez dzieci. Wtedy mi to 30 stopni w ogóle nie przeszkadza! :)

Gość gość
w afryce właś nie wcale nie mają gorzej bo tam jest suche powietrze a u nas wilgotne i stąd te wieczne poty

Gość gość
Ja kocham upały. Mama śmiała się zawsze że powinnam się urodzić w Afryce. Byłam kiedyś pół roku w Hiszpanii. Dorabiałam na zbiorze truskawek. Ludzie po robocie udręczeni... A ja wracałam do domu i leciałam się poopalać na taras :-) Gdy jest 27 stopni to ja jeszcze chodzę w długich spodniach bo mi zimno. Wysoką ciążę w czasie lata znosiłam rewelacyjnie. Ja jestem strasznym zmarźluchem i to lato to porażka.Marznę.

Gość gość
ech dziewczyny dajcie spokój ,mam mieszkanie wszystkie okna od południa,opieka nad chorą matką cały dzień ,nie chodzacą plus małe dziecko ,jak mam lubieć lato? okna nie otworzysz w dzień bo byś się ugotowała ,rolety plus zasłony zaciągniete ,ciemno jak u murzyna w d... ,a jak mi przyjdzie stać przy garach to już mam ohotę rozkrecic ten gaz na ful i wsadzić łeb do piekarnika i pożegnać to letnie życie

Gość gość
a wieczorem z kolei jak otworzysz okno to światła nie zapalisz bo ci ujostwa naleci

Gość gość
A ją lubię lato. Co prawda mecza mnie temperatury powyżej 30 stopni ale wolę to niż zimę i śnieg. Albo jesień i pluche. Brr

Gość gość
Mi się podoba tegoroczne lata, bo temperatura jest raczej umiarkowana, ale takie upały jak były rok temu to tragedia.

Gość gość
Ludzie co Wy z tymi owadami?siatki są do okien Kupujesz siatkę, przyklejasz rzep do framugi na to siatka i już nic wam nie wlazi Ja mam na każdym oknie -okna otwarte dzień i noc

Gość gość
Nawet nie trzeba na rzep - są takie bajeranckie siatki na stelażu, robione na wymiar do okien.

Gość gość
na jaki rzep? :o normalnie moskitiery montowane na stale sie kupuje, na wymiar. mam w 2 drzwiach tarasowych i we wszystkich oknach

Gość gość
ja np bardzo lubie lato i te upaly i zaluje ,że to nie ma lata caly rok ! tak malo sie nosi tu spodenki czy spodniczki ..bo zimno... niecierpie jesieni zimy troche tez .... za to wiosna i lato uwielbiam .

Gość gość
W tym roku nie mq aż takich upalow nie przesadsajmy. W zeszłym roku to był skwar i 35 dzien w dzien

Gość gość
Tez nie lubie lata

Gość gość
10:43 nie ma ale jeszcze będą. W sierpniu. Az mnie trzęsie na samą myśl. Jestem w 9 miesiącu ciąży i jest ma bardziej gorąco niż osobom w normalnym stanie

Gość gość
ja tez nie lubie lata i mam wrazenie, ze tylko puste, prozne panny, ktore koniecznie chca miec pretekst to rozneglizowania sie lubia upaly. Przeciez wiekszosc doroslych pracuje, urlop trwa zazwyczaj 2 tygodnie, wiec wiekszosc lata musimy sie meczyc w formalnym stroju, czesto w komunikacji miejskiej, z makijazem itp.