Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy 10zł netto za godzine to jest duzo w Warszawie

Polecane posty

Gość gość

bo ja juz nie wyrabiam :( Praca wg narzuconego grafiku piatek, swiatek, niedziela bez mozliwosci praktycznie dorobienia.

Gość gość
chyba za sprzątanie płacą więcej.

Gość gość ryzykant
Jeżeli jesteś miła, ładna, zgrabna, to za tę dychę bym zaryzykował :-D

Gość gość
tu za sprzatanie placa ciut mniej :o ryzykant - no mozemy sie ustawic :P...tylko zebys sie nie rozczarowal, gdzie placa mi dyche :o Bo zwatpisz w niektore instytucje w tym kraju :/ Ja sie dziwie, ze ludzie, ktorzy ze mna pracuja maja sile do pracy.

Gość gość
czasem juz nie wyrabiam. Czlowiek nawet chory byc nie moze, bo sa niezadowoleni. I rob tu 12ki pod rzad jak cie wszystko boli.

Gość gość
na zlecenie oczywiście

Gość gość ryzykant
To był żart z podtekstem seksualnym ;-) Zmień pracę. Skoro traktują cię tam jak niewolnicę za psie pieniądze a masz tę robotę, to z dużym spokojem możesz sobie szukać innej pracy Nic cię nie nagli

Gość gość
nie ma opcji zebym za mniej niz 15/h sie ruszyła z domu i to pod warunkiem normalnych godzin pracy czyli 40 h/tydzień po 8 h dziennie. Wolę życ skromniej ale nie będę białym murzynem. Oczywiscie rozumiem że niektóre sklepy /punkty usługowe pracują i całą dobę ,ale to ich problem ,niech tak rozplanują grafiki żeby każdy pracownik miał czas na porządny wypoczynek,a nie tyrają jedną osobe po 12 h trzy dni pod rząd

Gość gość
to w której instytucji tak płacą?

Gość gość
no wiem, ze zart ;) Moj kierownik jest odrealniony i naprawde mysli, ze ktos ma sile zasuwac 200h i ze daje rade zapewnic sobie jedzenie (kupic, zrobic). Wybrancy dostaja umowe o prace a jak ktos ma rodzine to funkcjonuje gdy ktos w rodzinie ma dochody.

Gość gość
no placa w obiekcie niezwykle popularnym i chwalacym sie ogromnym sukcesem. Juz mi sie czasem nie chce zyc i szukam czegos innego, chociaz koledzy sa w miare ok. Juz nawet nie jest problemem koniecznosc wstawania do tej pracy o 3:30 rano, tylko ta harowka. I to, ze nie mam sily sobie zorganizowac jedzenia i nie mam nadziei na lepsze w tym miejscu. Jeszcze nam klamia, ze na zlecenie zarobimy wiecej niz na u o prace a to nieprawda, bo ci na umowie maja te pare zlotych wiecej, bo maja urlop. Po prostu jestesmy jak biedni glupole, ktorym sie wciska kit.

Gość gość ryzykant
Ja zawsze kierowałem się prostą zasadą Masz dobrą pracę - znajdź sobie lepszą, masz komfort wyszukiwania Do czasu oczywiście. Założyłem własną działalność i mam w nosie tych wszystkich dyrektorów, kierowników, szefów ... Dasz radę! ;-) :-) Głowa do góry! :-)

Gość gość
to praca z klientem, więc stawki od lat wynosza 1800zł. netto, tylko ludzie sa zdesperowani i ta kwota jest placona za zlecenie, bo firmy sa pazerne.

Gość gość
dzieki za wsparcie moralne ; )papa

Gość gość
ja chyba już wiem gdzie autorko pracujesz ...chyba w tej samej sieci co ja , nazwa na literę L

Gość gość
tak samo siec moze powiedziec ze ty jestes pazerna to prosta umowa dwie strony sie musza umowic na dana stawke ktora im pasuje jakby nie mieli pracownikow za 10 zeta to placiliby wiecej albo zamkneli. otworz swoj sklep zobaczysz jak to fajnie tez badz pazerna bedziesz milionerka albo bankrutem z dlugami, wszystko ma dwie strony. to nie ich wina ze rzad ozusowal umowy zlecenei wiec teraz juz wiecej zarabiac nie bedziesz kiedys faktycznie sie zarabialo wiecej a teraz musza tak samo zus odprowadzic a to z tysiac bedzie.

Gość gość
o ile dla spółki z zapewnionym finansowanie i kapitalem 40mln te 200-400zl. netto to faktycznie taki wydatek. Firma po prostu zeruje na desperacji ludzi, bo jest bezrobocie.

Gość gość
zastanawiam się co bym mogła robić za te same pieniadze bye w stalych godzinach, zeby moc sobie dorobic.

Gość gość
nie mam na nic czasu i sily. Matka daje mi jesc doroslej osobie.

Gość gość
i jeszcze za darmo pomagam przy dzieciach w rodzinie.