Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

papież franciszek i bajka o dobrym chłopcu którego zabrała bozia

Polecane posty

Gość gość

czy wierzycie w tę bajkę o tym młodym nawróconym chłopaku który miał niby 2 lipca siedzieć obok papieza,ale umarł na raka ? Bo ja tego nie łykam ,sorry ,szaty biskupom zaprojektował ? no bez przesady,trochę się kler w tych bajach zagalopował. i żeby nie było,nie mam nic do ŚDM ,chodzi mi tylko i wyłącznie o manipulację -nota bene bardzo zręczną.

on naprawdę zmarł. na raka kości udowej. amputował nogę potem zmarł. w internecie jest video z nim po chemii. już w marcu wyglądał bardzo źle to co dopiero w lipcu.

Gość gość
22.48 a ty myślisz ze manipulacja to jednodniowy proces ? Takie rzeczy trzeba dobrze rozplanować ,dobrać aktorów ,czasami potrzeba lat !

Gość gość
Po co niby?

nie myślę że manipulacja to jednodniowy proces. w tym wypadku ten proces trwałby prawie rok bo już we wrześniu chodził o kuli. przecież ta ściema by się wydała ponieważ był studentem i towarzyskim chłopakiem. zamiast ci być przykro chłopaka to doszukujesz się teorii spiskowych.

Gość gość
Bozia zawsze zabiera dobrych ludzi, albo przez całe życie im dokopuje, albo bezczynnie patrzy jak inni ludzie ich niszczą, tych dobrych.

Gość gość
chłopaka o ile takowy istniał bardzo mi żal ! a że się doszukuję to owszem bo wiem jak media potrafią ogłupiac ,a co dopiero taka poteżna mafia jak kk

Gość gość
Nie wierze w nic co mowi jakikolwiek przedstawiciel sekty chrzescijanskiej. Ta htoria tez nie wydaje mi sie prawdopodobna, a jesli jest prawdziwa to tylko zal mi chlopaka ze na koniec zycia mu sie pomerdalo w glowie i sie "nawrocil"... ale w bolu i cierpirniu ludziom rozne irracjonalne rzeczy do glowy przychodza

Gość Winon
wiem, domyślam się że wolałbyś aby obecny Papież w języku polskim wprowadził trochę satyry i humoru na zasadzie , Hey ludziska Hey ! Co tam krzyczycie , niech żyje Papież , czy niech żyje Łupież ? a Papież JP II kiedyś tak powiedział , niech żyje Łupież , tak to jakoś było z naszym papieżem , śmiesznie było i fajnie , natomiast Franciszek jest 'konkretny' i próbuje być trochę satyryczny , czasem sarkastyczny ale przede wszystkim chce 'nauczać' , podał przykład Maćka , który tworzył , który chciał Nas zaskoczyć swoimi pomysłami , pracował do ostatniej chwili i jednak przegrał z chorobą w wieku 27 lat , natomiast Papież wymienił jego imię i powiedział , żeby zapamiętać Maćka jakim był i chciał dla wszystkich Nas stworzyć dzieło i stworzył , zapamiętajmy Maćka w naszych sercach i duszach , tak odczytuję słowa Franciszka : gdy KTOŚ robi dla Nas przysługę , dobro lub powie dobre słowo to zapamiętajmy to aby się dobrem odpłacić , to jest takie proste a czasem bardzo trudne

Gość przerost tresci nad forma
ta historia jest bardzo puczajaca tylko przecietny katolik wyciaga z niej nie to co trzeba. szaty projektowal plakaty a i tak jezus mial go w d***e i zmarl :D a tysiace chorych modla sie do tego jezusa nic dla niego nie robia i licza na cudowne uzdrowienie :D przeciez kazdy normalnie myslacy czlowiek po wysluchaniu tej historii juz nigdy nie kupilby cudownego obrazka czy innych rzeczy wciskanych przez kaplanomnichow o podobno leczniczych wlasciwosciach.

Gość przerost tresci nad forma
co wiecej nawrócił się w sensie że rzucił pracę i za frajer to projektował co być może negatywnie się na jego zdrowiu odbiło. ten papież naprawdę kompletnie nie rpzemyślał chyba tego co mówi przecież tylko sobei antyreklamę swojej firmy wystawił. gdyby jakaś inna firma tak powiedziala o swoim rpacowniku to zaraz byście krzyczeli że zrobili z niego niewolnika i przez to zmarł :D

Gość gość
Nad czym wy się rozczulacie? Dziennie ile osób ginie na drogach? ! A co do umierania to dzięki kolejnym bestialskim rządom że dopuszczają do spożycia zatrutą żywność chemikaliami jak konserwanty itp... dzięki temu umieramy na raka i to co spalamy ( plastik odpady płyt wiórowych itp...się sami trujemy! !

Gość gość
żal tego młodego chłopaka, żal każdego młodego życia, niech odpoczywa w spokoju zastanawia mnie to, ż czego żył, kto opłacał Jego rachunki gdy "rzucił" pracę i projektował te różności, a może po prostu nie rzucił pracy tylko dostał jakąś rentę z powodu nieuleczalnej choroby, no chyba, że rodzice Go utrzymywali to wtedy spoko, mógł zajmować się tylko tym co lubił robić rzuca się jakieś hasła, które mącą w głowach ludziom

Gość gość
może miał bogatych rodziców a może poszedł na chorobowe. jestem w szoku jak jego brat wypowiadając się w czwartek wieczorem dla TVP 1 zachował opanowanie i spokoj

Gość gość
Ciesz że jesteś zdrowy bo jak zachorujesz to nie życzę ci żeby inni DOS,ukiwali się teori spiskowych Jestes albo bardzo młody albo głupi.Co w tym dziwnego że ktoś chory prosi o pomoc Boga jeżeli wierzy i to mu pomaga w tym trudnym okresie

Gość gość
Poczytajcie o ukrytych symbolach w logo śdm i o tym jak członkowie kk na stołkach używają symboli okultystycznych na do dzień z ludźmi.. Np 666 - pokazywane z ręką ułożoną w pierścień, rogi kozła, diabła.. Itp tak robił Wojtyła, Ratzinger a teraz robi Franek.. Przypadek .. Nie sądzę.. To jest sekta!! kk to sekta chodzi im tylko o osłupienie ludzi i kasę kasę kasę! Zbudowali potęgę na największym kłamstwie w dziejach ludzkości a ludzie jak bydło idą i im wierzą we wszystko!!

Gość gość
Martyna, jeśli wierzyć i przyjmować z całym zdrowym rozsądkiem to co napisałaś, to po co te wszystkie modlitwy, błagania Boga o przywrócenie zdrowia, przedłużenie życia skoro i tak jest już z góry ustalony termin naszej śmierci? Jaki sens jest w tej wierze, że Bóg może przesunąć datę naszego odejścia z tego świata?

Gość gość
Poczytajcie o ukrytych symbolach w logo śdm i o tym jak członkowie kk na stołkach używają symboli okultystycznych n p 666 pokazywane z ręką ułożoną w pierścień, rogi kozła, diabła.. Itp tak robił Wojtyła, Ratzinger a teraz robi Franek.. Przypadek .. Nie sądzę.. To jest sekta!! kk to sekta chodzi im tylko o osłupienie ludzi i kasę kasę kasę! Zbudowali potęgę na największym kłamstwie w dziejach ludzkości a ludzie jak bydło idą i im wierzą we wszystko!!

Gość gość
Kiedy ciebie dopadnie nowotwór, nikt nawet o tobie nie wspomni (nie będzie bajdurzył jak to ujęłaś) Jak można być tak podłym człowiekiem, żeby naigrywać się z ludzkiej śmierci???? Pewnie prawdziwa z ciebie Polka - patriotka :( Wstyd mi za takie wszy ludzkie jak ty! Nie jesteś nic warta Forumowiczko! Oby jak najmniej takich ludzi po świecie chodziło

Gość gość
wzruszająca historia, chociaż mnie też 2 rzeczy zdziwiły: - chłopak nie jest super wierzący i mówi o tym koordynującemu księdzu, temu to nie przeszkadza, bo będzie miał robotnika za free (wolontariat) - chłopak rzuca robotę 2 lata temu po to aby właśnie iść na ów wolontariat (2 lata?!) - nagle choruje na raka w listopadzie i umiera na miesiąc przed wizyta Franciszka - projektuje szaty tak, szaty i pojscie na wolontariat 2 letni przy rzuceniu pracy to są dla mnie 2 wątpliwe kwestie

Gość gość
czy ja powiedziałam że to coś złego że ,o ile historia jest prawdziwa,chłopak szukał pomocy u boga ? nie ! Wiadomo że tonący brzytwy sie złapie. Nie napisałam też nigdzie że olewam jego smierc o ile takowa miała miejsce. Bardzo mi go szkoda . Ja poddałam w wątpliwosć tę historię bo za dużo w niej nieścisłości. 1) szaty 2) zaplanowany przejazd z papieżem w tramwaju 3) wspomniane opanowanie brata tego chłopaka I wiele wiele innych przesłanek niezwiązanych z tą konkretną historią dowodzacych ogromnej manipulacji kk