Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmeczonawszystkimm

co mam myslec o tym wszystkim

Polecane posty

Gość zmeczonawszystkimm

Witajcie kobiety, opowiem wam historię trochę bolesna ale prawdziwa i mam nadzieję, że mi pomożecie jakoś. A więc było tak ... Byłam z mężczyzną (P) przez dwa lata i od roku namawiał mnie na dziecko więc się nie zabezpieczalismy w żaden sposób, niestety ten mężczyzna często spożywal alkohol i byłam w ciągłym stresie oraz podnosił na mnie ręce, przez rok nie zaszlam w ciążę i wmawial mi ze przez chorobę na którą zmarła moja mama nie mogę mieć dzieci . Pojawił się inny mężczyzna w moim życiu (M) i uratował mnie z tego patologicznego związku, niewiele myśląc zaszło między nami po zerwaniu z tamtym oczywiście coś więcej ale również bez zabezpieczeń .. A więc po pewnym czasie ok.2 tygodniach zrobiłam dwa testy ciążowe na których wyszły dwie kreseczki, byłam szczęśliwa z (M) że w końcu się ustatkuje i będziemy mogli żyć już zawsze razem bo on też miał różne przejścia z dziewczynami / narzeczonymi. Lecz to co usłyszałam od lekarza mnie mocno przybilo. Gdy poszłam do ginekologa powinnam być w 6 tygodniu ciąży a usg pokazało na 10 tydzień. Poplakalam się jak dziecko jeszcze w gabinecie i lekarz powiedziała ze niestety to dziecko tamtego (P) z tego co obliczylysmy i wyszło na usg. Zapytała kiedy miałam ostatnią miesiaczke a więc napiszę i tutaj dokładniej , miesiaczke ostatnia miałam 18-23 kwietnia. Na usg z tego co wyszło zaszlam w ciążę podczas miesiączki z tamtym (P) a rozstalam się z nim i stresie na początku maja. Żyłam z nim w na prawe wielkim stresie czyli przezywalam to ze nie wpuszczal mnie do mieszkania, bil mnie, wyzywal, nie dawał spac. 22 maja spałam bez zabezpieczeń z (M) i do tego czasu czułam bóle na okres ze mi się spóźnia myślałam że może to z większego stresu ponieważ i tak nie mieszkam raczej regularnych miesiaczek . Po stosunku z (M) przeszły objawy na miesiączke czyli ból w piersiach okropny i ból brzucha, pojawiły się leciutkie pobolewanie w piersiach i pobolewanie w podbrzuszu po tygodniu od współżycia z (M) pytanie do was jest takie .. czy lekarz mógł się pomylić z tygodniami .. Bo ciazko mi uwierzyć ze rok z takimi problemami nic nie wyszło żadnego dziudziusia a tu raptem w ostatniej chwili zwiazku bym zaszła w ciążę.. (M) przez namowe brata mnie zostawił i nie wiem co mam teraz zrobić bo w głębi duszy czuje ze to jego dziecko ale usg i lekarz niby podał inaczej. Jest ta możliwość ze się mylił ?

Gość zmeczonawszystkimm
Może komuś też się tak zdarzyło? Bo na prawdę popadam w paranoję już z tym wszystkim tym bardziej że bardzo (M) kocham i nie chce dac mu odejść , niestety on wszystko już skreslil przez brata ale ja dalej się staram ..

Gość gość
mysle ze lekarz sie nie pomylil , a to ze mialas stosunki bez zabezpieczenia rok czasu i nie zaszlas to nic nie znaczy , moja kolezanka pare lat wspolzyla bez zabezpieczem i nagle zaszla w ciaze , dziwi mnie ze tamten facet cie bil a ty nadal z nim wspolzylas i nawet sie nie zabezpieczalas , zamiast najpierw poznac czlowieka ty odrazu chcesz w ciaze zachodzic , dziwne to , musisz powiedziec prawde kto jest ojcem bo co innego mozna zrobic

Gość gość
chyba w tej sytuacji powinnas powiedziec prawde nowemu facetowi, a damskiemu bokserowi ani slowa.nawt jak M cie zostawi, to bedzie swiadczyc o jego slabosci.lekarz na pewno sie nie pomylil, wiec otwartosc to jedyne wyjscie z sytuacji

Gość gość
M ,nie skreslil przez brata tylko sam podja decyzje o odejsciu , ile on ma lat ze robi to co kaze mu brat

Gość gość
Jak sie dup/czyłaś to zaciążyłaś,teraz nie rozpaczaj.

Gość gość
Cześć! Ta matematyka jeśli chodzi o wyliczenie terminu porodu i wiek z usg nigdy nie jest dokładna - jak wyszedł wiek 10 tyg. to może być też 9 lub 11tyg. W zależności jak rozwija sie malec. Jeśli 22maja miałaś akurat owulację czyli byłaś mniej więcej w połowie cyklu, czyli tak tydzień lub troche więcej po miesiączce - to do tej pory byłoby akurat ok. 10 tyg. Wszystko zależy od tego w którym dniu cyklu miałaś owulację a tego nie da się określić bez mierzenia temperatury w czasie cyklu. Możemy tylko domniemywać. Czytam Twoją historię i widzę, że dużo się zadziało w ostatnim czasie. Jak się z tym czujesz?Dodatkowo hormony w pierwszym trymestrze nie pomagają. Masz kogoś obok komu możesz się wygadać? Pozdrawiam! Ania

Gość gość
Witaj Zmęczonawszystkimm;) ciąża to dobry czas na odpoczynek, mam nadzieję, że będziesz mogła wyspać się za wszystkie czasy i nabrać sił do opieki nad Maleństwem, które pływa w Twoim brzuszku:) Historia, którą opisujesz nadaje się na scenariusz filmu;)z tym,że Maleństwo ma tylko jednego ojca biologicznego;)w Twoim filmie robi się dwóch;)ale fakty mówią same za siebie, i jeśli dobrze pamiętasz daty miesiączki i stosunku to, no właśnie, matematyka się już kłania;) Chcesz pogadać?zapraszam na czat,będzie łatwiej: www.netporadnia.pl lub zadzwoń 58 6 915 915, koszt jak za stacjonarne, pozdrawiam i liczę na rozmowę i szczegóły tej ciekawej historii;) Patrycja