Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

noworodek stał się niespokojny po powrocie ze szpitala

Polecane posty

Gość gość

(przez pomyłkę dałam ten temat też na głównym) Witajcie! Mam 3 tygodniowe dziecko w domu. W szpitalu karmiłam je głównie mlekiem modyfikowanym (cc, słaba laktacja początkowo). Dziecko było aniołkiem. Spało bardzo dużo. Praktycznie ciągle - nawet nie potrafię sobie przypomnieć, ile spało i czy miało okresy czuwania i jak długie, bo nie było po prostu problemu. Mogłam iść spokojnie wziąć prysznic, spotkać się z rodziną w pokoju odwiedzin. Dziecko spało jakby go nie było. W ostatnim dniu pobytu w szpitalu (zaczęłam już karmić więcej piersią w ten dzień, ale ciągle było to karmienie mieszane) miałam pierwszą sytuację, w której nie mogłam szybko uspokoić i napoić dziecka. KArmiłam je piersią i jadło i jadło. Nakarmiłam też sztucznym. Dopiero po dłuższym czasie pomogło. Po powrocie do domu był ciąg dalszy, ale pogłębiony. Przeszłam całkowicie na pierś, odrzuciłam całkowicie modyfikowane po jakiś 2 dniach. Dziecko stało się niespkojne, mało spało. Raz nie spała 8 godzin... Była niespokojna, ale chyba nie napinała brzuszka i nie podkurczała nóżek - ale teraz to nie wiem, bo może w tym zamieszaniu nie zauważyłam. Problem zaczął się po rozpoczęciu 3 tygodnia. Już kilka razy dziecka nie dało się uspokoić. Po podawaniu piersi wypluwało ją, podkurczało nóżki, płakało. Widać, że je boli. Dużo czasu musi minąć, by je wyciszyć. Zaczęłam podawać espumisan, ale niewiele pomaga. Lekarz stwierdził, że może to nietolerancja laktozy. Mamy pobrać kał, ale też się nie udaje, bo kupka jest dosłownie jak woda, wsiąka w pampers. Włożyliśmy jej w pampersa troszkę folii (może głupie, ale nie mieliśmy pomysłu) i widać na folii dosłownie krople tej kupki. Jest konsystencji wody. I teraz nie wiem, co robić. Czy odrzucić pierś na 2 dni, odciągać mleko laktatorem a dziecku dawać mm? Czy może kupić kropelki delicol, które podobno działają przy nietolerancji? No ale jak ma mieć nietolerancję, skoro w szpitalu piła sztuczne i wszystko było ok? Z góry dziękuję za pomoc

Gość gość
Ja myślę żebyś odstawiła pierś na te dwa dni i odciągnąć żeby nie tracić laktacji w razie czego a dziecku podawac mm i zobaczyć jak mały będzie reagowal

Gość gość
Ile jeszcze tematów założysz z tym samym pytaniem? Daj spokój kobieto. Jedź na IP albo idź z dzieciakiem do pediatry.

Gość gość
A moim zdaniem to normalne ze noworodek po 3 tyg sie zmienia. Dziecko ma duza potrzebe ssania, chce byc wciaz przy piersi i byc blisko mamy. Mleko za wiele tu nie zmieni, pomm dluzej dzieci spia bo mm ciezej sie trawi. Pewnie polozna jeszcze u ciebie nie byla,porozmawiaj z nia, zapytaj o wszystko.Mialam to samo z synem ,bardzo malo spal za dnia i wciaz wisial na piersi. Musisz to przetrwac, z kazdym dniem bedzie lzej. Poszukaj tu tematow, duzo jest o noworodkach.

Gość Beabeabeab
Mialam To samo od 3 tygodnia w związku z podawaniem witaminy k. Od tego roku podaje się dawkę 6krotnie większą niż w poprzednich latach. Proponuje zakupić opakowanie z mniejszą dawka i tak spróbować. Na forach wypowiadają się rodzice, u których w poprzednich latach nawet ta mniejsza przyczyniają się do kolki