Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justifffyy

Infekcja, uciążliwy problem

Polecane posty

Gość Justifffyy

Witam! Rzadkim jestem gościem na kafeterii, ale zauważyłam, że ludzie lubią tutaj pomagać więc postanowiłam tu napisać. Otóż mój problem to infekcja intymna. Rozważalam od razu pójście do ginekologa, ale ostatnio mam niewiele czasu by się tam udać, a chciałabym żeby ktoś mi polecił dobre sposoby na pozbycie się tego. Infekcję zauważyłam jakiś czas temu (koło miesiąca) Pieczenie, szczypanie, zauważyłam, że jestem tam dość sucha a w środku... co najgorsze - nazwijmy to czymś w rodzaju "twarożka". O dziwo - bez przykrego zapachu. Prawdę mówiąć nigdy przedtem nie borykałam się z czymś takim i nie mam w tym zupelnie doświadczenia. Bardzo,bardzo rzadko doświadczyłam jakiekolwiek pieczenia w tych okolicach, ale nie miałam takiego problemu. Zatem czy którejś z Pań udało się na własną rękę pozbyć czegoś takiego? Czy mogłybyście mi polecić sprawdzone leki bez recepty na tę przypadłość?

Gość gość
Wydaje mi się, że możesz mieć grzybicę więc najlepiej będzie jak pójdziesz do ginekologa. Sama niedawno borykałam się z tym problemem i mój ginekolog z www.godulahope.pl w Rudzie Śląskiej przepisał mi maść, proszki i czopki dopochwowe. Domowymi sposobami raczej jej nie wyelczysz

Gość gość
Zgadzam się z przedmówcą, niestety grzybicy nabawić się można bardzo łatwo, a pozbyć się jej na własną rękę jest raczej ciężko. Też miałam jakiś czas temu i ginekolog z www.medis.pl w Katowicach przepisał mi odpowiednie leki. Bo to pieczenie było nie do zniesienia

Gość gość
Dokładnie tak, jest to typowy objaw grzybicy. Nie pozbędziesz sie tego sama, musisz isc do ginekologa, bo objawy beda sie nasilac. Po leczeniu stosuj jeszcze przez tydzień Lactovaginal, by odbudować wyjałowiona lekami mikroflore pochwy, zapobiega to tez nawrotom infekcji.

Gość gość
Ja pozbyłam się tych objawów kupując w aptece maść bez recepty a gin wypisał mi czopki o tej samej nazwie CLOTRIMAZOLUM powodzenia w leczeniu mi pomogło

Gość gość
Serowate upłay to zazwyczaj grzybica i sam sobie z tym nie poradzisz, konieczna jest wizyta u ginekologa. Na suchość pochwy kup w aptece Hydrovag, globulki, które w naturalny sposób przywracaja intymne nawilżenie. Suchość pochwy tez moze sie przyczyniac do powstawania infekcji intymnych.

Gość gość
proponuje w takiej sytuacji udac sie do ginekologa i sprawdzic co Ci tak naprawde dolega. Ja chodze do pani ginekolog z http://gabinetginekologicznybialystok.pl/ - jest swietnym fachowcem. Bardzo polecam wizyty u niej!

Gość gość
Takie twarożkowe upławy to jest objaw grzybicy pochwy, wiem, bo miałam podobnie. Po konsultacji u ginekologa w http://www.mediluxclinic.pl/ i braniu antybiotyku przeszło. Na razie nie mam nawrotów, profilaktycznie robię sobie irygacje raz na jakiś czas. I na razie jest ok.

Gość lola4578
Jedynym znanym mi lekiem na grzybice bez recepty jest maść clotrimazol, nie wszystkim pomaga, więc najlepiej będzie jak umówisz się do ginekologa. Przepisze leki, zaleci probiotyk np. dopochwowy lactovaginal, działa natychmiast w miejscu aplikacji. Grzybica lubi nawracać więc nie bagatelizuj problemu.