Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy któraś z Was przytyla w ciazy mniej niz 10 kg?

Polecane posty

Gość gość

Jw. Jestem ciekawa czy to w ogóle realne zeby przytyć mniej niż 10 kg. Czy Malo jadłyście, ćwiczyłyście czy po prostu macie takie geny?

Gość gość
tak przytyłam 7 kg , dziecko wazyło po urodzeniu 2900 g . Miałam nadwage po pierwszej ciazy .

Gość gość
23 tydz ciazy 3 kg na plus nadal chodze w roz S

Gość gość
Moja mama ze mna w ciąży schudla 7 kg a ja wazylam 2800 ale mama miała duza nadwagę.

Gość gość
Ja 36 tc 11na plus więc sie nie zmiescilam

Gość gość
Uważam ze 11 kg w 36 tyg ciąży to ok przyrost wagi.

Gość gość
Ja mam 38 tydzień i mam 8 kg na plusie ale teraz dopiero zaczynam czuć apetyt wiec pewnie przekrocze 10

Gość gość
Byc moze przekroczysz. W ostatnich tyg tez woda zatrzymuje sie w organizmie

Gość gość
Ja schudłam 10 kg. A kilka miesięcy po porodzie ważyłam 20kg mniej niż przed ciążą.

Gość gość
Ja przytylam 8 kg w ciazy

Gość gość
Też bym chciała przytyć tylko 8 kg w ciąży.

Gość gość
Ja przytyłam niecałe 6kg dziecko ważyło 4 i dwa dni po porodzie miałam mniej kg niż przed ciążą. Tak wyszło, trochę ćwiczyłam, jadłam normalnie, nie wymiotowałam ale leżałam miesiąc w szpitalu i wtedy schudłam zwłaszcza z nóg. Tzn brzuch rośnie, ja chudę. Po urodzeniu byłam bardzo słaba i chuda

Gość gość
To troche kiepsko ze bylas slaba. To chyba byl za maly przyrost wagi dla Ciebie

Gość gość
Zbyt mały dla każdej osoby która ma prawidłową masę ciała przed ciąża. Dziecko i sama ciąża ważą ok 9-11 kg. Dwa dni po porodzie byłam 5kg na minusie. 6 kg to było za mało żeby po porodzie wyjść 'na zero'. Chyba że mamy nadwagę. U mnie w dniu porodu było to około 63kg

Gość gość
Ja w pierwszej ciazy przytyłam 6 kg (ale urodziłam 5 tyg przed terminem) w drugiej 8 kg a w trzeciej 9 kg :) Ogólnie jestem raczej bardzo szczupła i po ciażach w ciagu 1-2 tyg wracał do normalnej wagi. Dodam rowniez ze dzieci rodziły się zdrowe i duże (poza ta pierwsza ktora wazyła 2100g) ale też ja wyraźnie chudlam w ciaży. Zawsze miałam duzy wstret do jedzenia i musiałam sie zmuszać, zeby zjesc wiekszosc rzeczy, zwłaszcza mieso

Gość gość
Ja niestety w obydwu ciazach przytyłam tylko około kilograma. Obydwie ciąże były zagrożone i pierwsze tygodnie lezałam w szpitalu. Pamiętam że jak zaszłam w ciążę z synem ważyłam 77kg. Potem krwawienie i szpital. W domu wymioty, jadłowstręt, strasznie mnie odezuciło od jedzenia, szczególnie od mięsa. Widząc kawałek mięsa ryby potrafiłam na talerz zwymiotować. Zresztą nawet chleb mi smierdział. Kolejna wizyta u gina i 71 kg znowu szpital. W szpitalu kroplówki i zero wymiotów. W domu powtórka z rozrywki. Do siódmego msc miałam płaski brzuch i jadlowstret. A żółty ser tylko mi smakował. Całą twarz miałam w wybroczynach tak mnie rwało. Ale za to po siódmym msc tak żarłam, że z chyba 73 do 78 w dwa msc. Pochłaniałam wszystko szczególnie kiszoną kapustę kilogramami. Dziecko urodziło się w terminie 3800 i 61cm. Z córką potem też chudłam przez wymioty. Stresowało mnie to ale taki stary ginekolog mnie pocieszał że to dobrze świadczy bo mi się organizm odnawia i mam jeść ten ser jak lubię. Zawsze jak wychodziłam ze szpitala to ważyłam po synu 10 a po córce 8 kg niej niż przed ciążą. Poza tym karmilam piersią i waga dalej leciała w dół. Tylko niestety zęby fatalnie mi się popsuły, a zawsze był to mój atut. Teraz mam wstawione. :( Nic ważne że dzieci zdrowe

Gość gość
ja rowne 10kg, syn waga 2980

Gość gość
tak, jak masz nadwage przed ciaza to jest to realne. W pierwszej ciazy przytylam 8kg - z 78 do 86 kg. Dziecko mialo 3300 i 48cm. Druga ciaze zaczelam z waga 83kg i z taka sama szlam do porodu. Dziecko mialo 3560 i 50cm. w tej ciazy mialam ciagle zgage zwlaszcza po slodkim, do tego scisniety zoladek i nudnosci wiec jadlam niewiele i to z musu a nie z checi.