Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

obowiazek reejstracji kart sim

Polecane posty

Gość gość

witam mam pytanie na szybko, czy uda mi sie w tej chwili kupic karte sim i jej jeszcze nie rejestrowac czy mam taki obowiazek od razu to zrobic? Gdzies czytalem ze trzeba je zarejestrowac do stycznia 2017.

Gość gość
a na c***j masz je rejestrowac jak dobrze wiedzą kto gdzie i jak korzysta z telefonu? chyba gupa kleić że nie wiedzieli

Gość gość
a skad maja do cholery wiedziec kto korzysta? Moga wiedziec tyle skad, ale to wciaz bez roznicy przy mieszkaniu w bloku

Gość gość
ale jak dla mnie to bombowy pomysł.musze znaleźć pare osób jak sie to znajdzie na róznych serwerach ww co drugiejinstyucji to bedzie taki bałagan że nie nadąża po tym sprzątac:D kazdy kto będzie chciał pozna tozsamośc bilingi aplikacje z których korzystałeś miejsca w których byłes:) po cichu licze na to ze zajmie sie tym policja. chłopaki nie mają już za co brać w łape trza im rzucić jakies kości do obgryzania:)

Gość gość
jak skąd maja wiedziec? z kojarzenia danych. każdy telefon siłą rzeczy jest namierzany bo inaczej nie można by sie było z nim połączyc. jak im sie świeci na ekranie kropa z numerem karty albo numerem imei telefonu przez pół roku w jednym miejscu to chyba nie problem sprawdzić kto tam mieszka?

Gość gość
chce otworzyc biznes komputerowy ale nie mam mozliwosci rejestracji jeszcze dlatego chce byc na miesiac na anonimowej karcie sim tylko do dzwonienia bez zadnych aplikacji dopoki nie zarejestruje dzialanosci

Gość gość
co do rozmów to nawet w inernecie znajdziesz usługe instalacji podsłuchu otoczenia co oznacza że mogą cie podsłuchiwać nawet jak nie używasz telefonu przez mikrofon nie pamiętam ile to kosztuje. chyba ze 6 stów:)

Gość gość
chcesz otorzyć biznaes komputerowy nie wiedząc jak działa globalna sieć telekomunikacyjna? powodzenia zycze:D

Gość gość
to niech sprawdzaja ale wciaz nie dowiada mi ze prowadze nie zrejestrowana dzialanosc gospodarcza

Gość gość
jak ktos ma przenośnego tbsa to może sie rzechwycić r każdą rozmowe. są tam jakieś komplikacje ale tto rozwiązanie od doopy strony. rejestrowanie kart wprowadzają tylko w jednym celu. dla zarobku od firm zainteresoanych zdobywaniem poufnych danych. jakos muszą to zrobić żeby nie wyszło, że od zawsze wiedza wszystko o klientach:)

Gość gość
a na chooj ci mają coś udowadniać?:D

Gość gość
Do 1 lutego 2017 r, trzeba zarejestrowac i kazdą karte jaką kupisz musisz zarejestrowac w ciągu 1 tygodnia od kupna. ja mam karte ktorą kupilem w 2015 r i tez mi sms przyszedl zebym zarejestrowal. jak nie zarejestrujesz to numer wylączą.

Gość gość
A da rade przetrzymac taki biznes do 3 miechow bez rejestracji i mienia p********e czy latwo sie p**********i skarbowka?

Gość gość
jak sie rozwiniesz to wpadna do ciebie z uroczą ofertą abyś był ich przedstawicielem albo innym cwelem i jak sie nie zgodzisz to ci skasują interes.

Gość gość
A robiles taki interes bez rejestracji? Myslisz ze uda mi sie to przetrzymac, nie licze na milinowe dochody, kilku ludzi ktorzy optymalizuja kompy. Reklama na samych ulotkach i dojazd do klienta. Co jesli wpadne, wbija policja czy jakies inne cbśie? Pismo z sadu?

Gość gość
jak dla mnie to ten pomysł jest niebezpieczny. jak mówiłem. kazda menda będzie mogla zdobyć wasze dane. to chyba początek końca skoro wpuścili smieciarzy zeby se pozbierali postraganowe resztki

Gość gość
pierwsze słysze żeby optymalizowanie kompów było działanością gospodarczą

Gość gość
aczkolwiek mogłoby sie to nie spodobac producentom sprzetu komputerowego. nie po to zakładają dławiki żebyś im upiertalał zyski ze sprzedaży "nowych" modeli chociaż mógłbyś sie z nimi dogadać jakoś.

Gość gość
a co konkretnie optymalizujesz?

Gość gość
Kurde, dzieki za pomoc masz racje. Kto mi udowodni ze optymalizuje kompy i to dzialanosc gospodarcza haha. Optymalizuje caly system + fizyczne wejscie we wnetrze kompa z czyszczeniem , zmiana pasty termoprzewodzacej tak zeby 5 letni laptop odzyskiwal dawna szybkosc ;)

Gość gość
dopóki nie ma zakazu grzebania w bebech to nikt ci nie zabroni "skupowania złomu elektronicznego" np. nie wykazujesz sie oficjalnymi zyskami przekraczającymi 1000 zł a swój złom możesz zostawiac gdzie chcesz nawet u klilentów:)

Gość gość
kase bierz do reki nie płacaj na konto nie korzystaj z karty płatniczej możesz nawet wykaząc straty w rozliczeniu o ile nie uda ci sie opchnąc skupionego złomu.

Gość gość
A jesli wypuszcze mase ulotek na miasto z oferta napraw itp i z numerem to jest to dowod jakikolwiek na to ze prowadze ta nielgalna dzialanosc gospodarcza?

Gość gość
a złom noś zawsze ze soba możesz go nawet "kupować" i brać rachunki:D samo pozbycie sie upierdliwej skarbówki jes warte pare złoty. a co ty bedziesz u kogo robił to już inna broszka. problemem jest reklama. ale tu z pomoca przychodzi poczta pantoflowa spam którego autorstwa urzad skarbowy ci nie udowodni i inne takie nie wiem nie jestem biznesmenem

Gość gość
tu nie chodzi o dowód tu chodzi o to zebyś był obrazem nędzy i rozpaczy inaczej ci sie przykleja do dooopy i nie dadzą żyć. ulotki bym se odpuścił chociaż z drugiej strony dopóki nie urośniesz to może ci dadzą okres ochronny. ale śmiem wątpić. to zapaleni wedkarze

Gość gość
Czyli co mam robic? Moga mi sie do dopy przywalic za same ulotki? Nie rozdawalbym ich ludziom, wsadzal w skrzynki, zostawial na przystankach itp.

Gość gość
oczywiście nie namawiam cie do przestępstwa gospodarczego. skup złomu bywa bardzo dochodowy ale rzadko zyski przekraczają 1000zł:D a jak masz dobre serce i komuś podkręcisz kompa to nie mój problem

Gość gość
co chesz jeszcze wiedzieć? moze co zrobić z kasą? tez ci moge doradzć

Gość gość
Chce wiedziec tyle czy nie bede miec przesrane i czy skarbowka sie nie przyj***e jesli nie zarejestruje firmy a beda moje ulotki po miescie krazyly?

Gość gość
z tym złomem to skupiłbym sie na bateriach tym bardiej że j=łatwo je wykręcić czym zdajesz sie byc azinersowany. po odkręceniu kompa najczęściej znajdziesz tam baerie do biosu albo zegara systemowego. życze powodzenia w interesie i jak mówiłem do poziomu 100 zł nie musisz sie przejmoać skarbówką:)