Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jest tu ktoś kto urodził 1sze dziecko 38 lub 39 t.c.(ale nie z wywołania)

Polecane posty

Gość gość

Tylko same z siebie? Jak będziecie pisały to proszę dodajcie czy to był 38 tydzień "w toku" (czyli 37 skończony a 38 zaczęty) czy może 39ty rozpoczęty a 38 cały skończony

Gość gość
Nie liczymy też cesarek na  życzenie z góry umówionych na dany termin, po prostu szukam osob ktorym się zaczęły skurcze i urodziły w czasie trwanie 38 tygodnia lub 39ego :)

Gość gość
39t0d urodzilam

Gość gość
Dlaczego zadajesz to pytanie? Mnóstwo kobiet tak rodzi, ja urodzilam 10 dni przed terminem ale termin przeciez moze byc zle wyliczony, zalezy od dlugosci cyklu, daty zaplodnienia itp. W ostatniej, ciazy lekarz podawal mi 2 terminy, z Om i z USG i pozniej trzymal sie tylko tego z USG i ten sie sprawdzil

Gość Mussia20
39t2d

Gość gość
38 tydzuen

Gość gość
Dlaczego pytasz? od 37 tygodnia spokojnie można rodzić, dziecko nie jest wcześniakiem

Gość gość
Ja w 38 tc

Gość gość
16:40 szwagier mnie straszy że jak urodzę dziecko które dopiero zaczęło 38 tydzien to ono ze 3 tygodnie ze szpitala nie wyjdzie bo jest za mało rozwinięte. chyba go powaliło w czerep...

Gość gość
ja urodziłam o 00:10 i to był pierwszy dzień (bo już się zaczął ;) ) 38tc, czyli pełnych tyg miałam 37, synek ważył 2980g

Gość gość
wyszłam do domu w 3 dobie, a syn przy wypisie ważył 2610g

Gość gość
Ją urodziłam w 39tc

Gość gość
Nie wiem jakie ma to znaczenie, że akurat pytasz o pierwsze dziecko. Pierwsze urodziłam po terminie, ale drugie równo pierwszego dnia 38 tygodnia. Rano odeszły mi wody i wkrótce urodziłam. To jest sytuacja prawidłowa, ciąża jest donoszona. Córka była wprawdzie mała-2900 g, ale poza tym wszystko w porządku, 10 pkt., laktacja też ruszyła jak trzeba. Wyszłyśmy normalnie po dwóch dobach, więc nie wiem skąd takie teorie szwagra;-)

Gość gość
Pytam o pierwsze dziecko, bo bez przerwy słyszę, że pierwsze dziecko zazwyczaj rodzi się później niż drugie i taka pierwsza ciąża często jest "przenoszona". Zastanawiam się na ile to prawda.

Gość gość
no to u mnie sie nie sprawdziło jak widać :) pierwsze dziecko 2 tyg przed terminem porodu

Gość gość
Wydaje mi się, że to się właśnie tylko "słyszy", a reguły na to nie ma. Podobnie jak z tym, że drugie dziecko jest większe.

Gość gość
dzięki za odpowiedzi, ciekawe, jak to będzie u mnie :)

Gość gość
39 tydz konczylam w dzien porodu

Gość gość
Wody mi odeszły w 37 T 4 dniu następnego dnia urodziłam

Gość gość
37+2

Gość gość
fajnie dziewczyny :) ja już chciałabym urodzić, jestem w 37 t.c.+4 dni

Gość gość
Ja urodziłam syna w 37 tyg. Ale zanim to nastąpi po to w szpitalu podawali mi zastrzyki na zatrzymanie akcji. Wszystko zaczęło się od tego że brzuch zrobił się jak kamień na parę godzin i przestałam czuć ruchy,w szpitalu zaczęłam krwawicbi odeszły mi wody nst dnia mimo podawanych zastrzykow za zatrzymanie akcji. W 35 tyg miałam już małe rozwarcie - na ok 2 cm. Córkę urodziłam wg lekarzy w 35 wg mnie w 38 tyg. Do szpitala trafilsm juz po odejsciu nagle wod wiec pozostało już tylko urodzić :)