Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie myłam zębów w dzieciństwie

Polecane posty

Gość gość

Za dzieciaka starsza siostra wmówiła mi, że od mycia zęby mogą się zetrzeć, i już nigdy ich nie będę miała (myłam po każdym posiłku). Potem szczoteczki do zębów nie dotknęłam przez kilka lat - dopóki nie dojrzałam do zrozumienia, że to żart :( Jakiś czas później nosiłam też aparat na zęby, po którym zostały mi ohydne białe ślady. Podobno powinny zejść po piaskowaniu, którego dentystka uporczywie mi odmawia mówiąc, że wystarczy dobra pasta z fluorem. No cóż - całe lata nie działała, nagle się nie odmieniło. Czy da się nadrobić brak higieny za dzieciaka? Mam lekko zżółkniałe zęby, z białymi plamami po aparacie prezentują się fatalnie :/

Gość gość
Fluor to trucizna. Szukaj pasty bez fluoru.

Gość Princessinthesky
Zamiast zadawać głupie pytania, idź na piaskowanie i wybielanie. Zobaczysz czy pomoże czy nie.

Gość gość
żeby fluor miał ci zaszkodzić to musiałabyś paste połykać i to... tubkę dziennie! wtedy by ci zaszkodziło, ale na samo mycie zębów, wyplucie piany i wypłukanie ust jest to za mała dawka fluoru by miała ci cokolwiek zrobić, tym bardziej jak mówie ona jest wypluta a nie połknięta, natomiast taka dawka dobrze robi zębom. Te brednie o szkodliwym fluoru zapewne biorą się z braku wiedzy, gdzieś tam coś kolejny półgłówek podsłyszał i głupoty dalej roznosi