Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

40tc chwilowy zanik wzroku w jednym oku, mialyscie cos takiego?

Polecane posty

Gość gość

Dziś podczas jazdy samochodem nagle zaczął mi zanikac wzrok w lewym oku. Na początku wyglądało to tak jak falujacy asfalt gdy jest rozgrzany i stopniowo zaczęło się pogaraszac gdy dotarłam do domu widzialm już tylko niewielkie pole na wprost oka a po bokach i na dole kompletnie nic. Utrzymywalo się to przez godzinę. Byłam już u lekarza prowadzącego który skierował mnie do okulisty. Okulista natomiast nie widzi w oczach żadnych nieprawidlowosci, wszyscy tylko mówią że to bardzo niepokojący objaw ale nikt nie wie skąd się wziął. Może któraś z was przeszła coś takiego w ciąży?

Gość gość
A jakie masz ciśnienie? To bez wstępnia zwiekszone ciśnienie w galce ocznej. Czy masz spuchniete stopy?

Gość gość
Wiesz co, zaniku nie mam, ale jestem w 38 t.c.i od dwóch tygodni gorzej widzę na prawe oko. Az miałam iśc do okulisty ale chyba po porodzie to zrobie. Naprawdę "poleciał" mi wzrok. Nogi mi nie puchną. Myslicie, że to pogorszenie na prawym oku to na stałe, czy to jest jakiś ucisk na coś i wróci do normy?

Gość gość
Nie mam zwiększonego ciśnienia w galce ocznej bo okulista to wszystko badał i z oczami jest wszystko w najlepszym porządku. Może to nawet nie mieć związku z ciążą, być może ucisk na jakiś nerw gdzieś w głowie i tego najbardziej się boję... Ale lekarz mówił też ze istnieje możliwość ze dziecko gdzieś na coś uciska np na jakieś główne żyły lub nerwy i stąd to zaburzenie ale nikt nie potrafi tego stwierdzić na ta chwilę. Nic mi nie spuchlo i ciśnienie krwi też mam prawidłowe. Co do gościa powyżej- mi lekarz mówił że jeśli zaburzeniom wzroku towarzyszą obrzęki i nieprawidłowe ciśnienie to może to być zatrucie ciazowe

Gość gość
Miałam takie coś w 36 tc, miałam mega intensywny dziwń w pracy, był upał. Zrobiły mi się takie mroczki przed oczami i nie widziałam nawet kolegi przed sobą, ale bym ze mną znajomy ginekolog (doświadczony) i...zalecił mi wodę:D Pomogło i nigdy się nie powtórzyło, a ten gin nie zalecił mi żadnej konsultacji ( nie jest moim lekarzem).

Gość gość
Gość wyżej, miałaś omdlenie to inna sytuacja niż itrata wzroku w 1oku

Gość gość
To całkiem co innego jak zrobią ci się Mroczki przed obydwoma oczami ( po prostu objaw zmęczenia taki jak np omdlenie co tym bardziej w ciąży może się zdarzyć) a co inmego jak przestaniesz widziec na jedno oko. U mnie To nie były mroczki.

Gość gość
To nie było żadne omdlenie. Trwało to dłuższą chwilę, najpierw się nie przyznawałam, później powiedziałam koledze i poprosiłam żeby przyprowadził tego ginekologa, który jest tatą koleżanki i odwiedził ją w biurze. Z kilka minut to było.

Gość gość
Jak to sie mówi w ciąży jest wszystko możliwe ale zanik wzroku to tez sprawa okulistyczna ale bardziej neurologiczna.... Ja bym wybrała się do neurologa. Takiego zaniku w oku bym nie bagatelizowała. Jak jesteś z tych okolic to dobry neurolog jest w Płocku www.neurologiaplock.pl.