Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

beta hcg a domowy test

Polecane posty

Gość gość

Witam na wstępie chciałabym dodać ze jestem już mama dwójki dzieci. Za każdym razem książkowe starania. Testy robione dzień po terminie @- pozytywne. A teraz dziwna sytuacja. Miesiączki brak dwa testy negatywne a beta hcg z krwi dodatnia. Co i tym myśleć? Do lekarza oczywiście pójdę ale martwię się czy to nie wróży jakiejś nieprawidłowości ciąży. Proszę o jakieś sugestie.

Gość gość
Beta hcg jest bardziej czuła i wykryje bardzo wczesną ciążę. Testy domowe nie są aż tak bardzo czułe wiec moze dlatego wyszly negatywnie.. nie wyszukuj problemów na siłe.. poczekaj na wizyte u lekarza i ciesz sie tym ze po raz kolejny zostaniesz mama ;)

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź. Zmartwil mnie jedynie fakt że domowy test był pozytywny przy becie 50 a teraz 2 testy negatywne a beta 200

Gość gość
Każda ciąża jest inna i nie ma na to reguły ;) gratulacje kolejnej ciąży.. ;) ja niestety mam problemy z zajściem a tak bardzo bym chciała

Gość gość
Dziękuję za komentarze. A czy ktoś z Was słyszał wogole o takim przypadku? Szukałam po necie ale nic nie znalazłam. Jakoś trudno mi to zrozumieć żeby beta nie była obecna w moczu.

Gość gość
To akurat łatwo wyjaśnić. Pewnie dużo pijesz i mocz jest rozwodniony. Jest ciąża i nie ma co drążyć.

Gość gość
Ewentualnie beta hcg jest błędem laboratorium - ja tak miałam, raz beta ponad 2000 a ciąży nie było (w 5roku starań) A w ciąży w 48h skok 26krotny też chyba niemożliwe...

To też zależy od czułości testu. Przy pierwszej ciąży miałam jakieś wypasione testy i wyszła bardzo, bardzo, bardzo delikatna, ale jednak kreska, a beta z krwi wynosiła 28. Przy drugiej przy bladej kresce (też na początku niewidocznej) miałam prawie 200. I też spokojnie można było uznać, że tej kreski nie ma, jak ktoś się nie gapi w nią jak sroka w gnat.

Gość gość
A jeszcze zapytam. Co to za testy?

Gość gość
Bobo test strumieniowy czulosc 10 i pink plutkowy czulosc 25. We wcześniejszych ciazach robiłam na pewno inne niż teraz.