Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 depreset

depresja

Polecane posty

Go艣膰 depreset

od wielu lat mam depresje wszystko mnie przyt艂acza 艣wiat widz臋 w ciemnych barwach stroni臋 od ludzi zaburzenia nerwicowe l臋k przed "wyzwaniami" zawsze by艂em sam chcia艂bym uwolni膰 si臋 od tego krzy偶a na przeszkodzie stoj膮 pieni膮dze praca jest czynnikiem negatywnie wp艂ywaj膮cym na m贸j stan psychofizyczny ma艂o kto o tym wie chcia艂bym 偶y膰 spokojnie tymczasem musz臋 ka偶dego dnia zmaga膰 si臋 sam ze sob膮 czeka mnie jeszcze wiele lat pracy inie wiem jak to znios臋 chcia艂bym pracowa膰, ale bez stresu, za godne pieni膮dze tak abym nie ba艂 si臋 dnia i m贸g艂 czu膰 si臋 bezpiecznie przysz艂o艣膰 napawa mnie l臋kiem 艂udz臋 si臋, 偶e mo偶e B贸g wys艂ucha moich pr贸艣b, jak do tej pory bezskutecznie w gruncie rzeczy trac臋 wiar臋 jestem zm臋czony 偶yciem, ci膮g艂膮 walk膮 i pora偶kami czy kto艣 mo偶e mi pom贸c? desperacko krzycz臋 milcz膮c

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
id藕 do psychiatry po Seronil, polecam, po paru miesi膮cach brania nie b臋dziesz wpada膰 w skrajno艣膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ka偶dy ma kogo艣 bliskiego i przednim powinien si臋 otworzy膰 izolacja jest zgubna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
B贸g Ci臋 zawsze s艂ucha,zaufaj Bogu a CI pomo偶e mnie w艂a艣nie B贸g pociesza i wspiera i prawo przyciagania,kt贸re jest od Boga

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 depreset
- by艂em u psychiatry kilka razy nie potrafi臋 jednak od tak przed obcym cz艂owiekiem w 4 oczy opowiada膰 tym co mnie boli kilka lat temu w sytuacji ekstremalnej poprosi艂em o "tabletki" w pewnym sensie pomog艂y, ale odstawi艂em bo pragn臋 si臋 z tym upora膰 sam, bez farmakologicznych "uzale偶niaczy" - co do bliskich to moja rodzina wp艂ywa na mnie bardzo negatywnie i mi臋dzy innymi oni s膮 przyczyn膮 moich problem贸w obcym wstyd mi opowiada膰 o sobie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 depreset
no w艂a艣nie oddalam si臋 od Boga, bo przez wiele lat bardzo cierpia艂em z powodu zaburze艅 nerwicowych i skutki uboczne nie ustawa艂y mimo modlitw ponadto w mojej rodzinie jest bardzo pobo偶na kobieta i 艣miem twierdzi膰, 偶e to warto艣ciowa osoba gorliwie si臋 modli i uczestniczy w 偶yciu Ko艣cio艂a cierpi na nerwice od kilkudziesi臋ciu lat

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No wlasnie problem polega na twoim blednym mysleniu. Depresja to nie slabosc tylko choroba i bez farmakologii sie z nia NIE UPORASZ. I nie zwalaj wszystkiego na Boga bo to forma eskapizmu i pasywnosci. Depresja jest calkowicie wyleczalna ale musisz wziac odpowiedzialnosc za siebie i podjac to leczenie. Psychoterapia, antydepresanty i sie wyleczysz. Magicznego srodka nie ma.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
I kolejny twoj blad w mysleniu: antydepresanty nie uzalezniaja. To nie kokaina. Dobrze dobrane po prostu stawiaja cie na nogi. Nie uzalezniaja nie otumaniaja. Sprawiaja ze wracasz do sytuacji w ktorej jestes soba. Zapewniam cie z wlasnego doswiadczenia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 depreset
a kto powiedzia艂, 偶e win臋 zwalam na Boga? to daleko id膮ca nadinterpretacja a osoba o kt贸rej pisa艂em chodzi na terapi臋 i efekt贸w nie ma takich jak by mo偶na by艂o po tym oczekiwa膰 ja sam sobie radze lepiej bez terapii ni偶 ona na ni膮 ucz臋szczaj膮c

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
pobo偶na kobieta i 艣miem twierdzi膰, 偶e to warto艣ciowa osoba gorliwie si臋 modli i uczestniczy w 偶yciu Ko艣cio艂a cierpi na nerwice od kilkudziesi臋ciu lat xxxx To chyba najwyzszy czas zaakceptowac ze modlitwy nie dzialaja, prawda?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie wine tylko odpowiedzialnosc. A mowisz to sam: "艂udz臋 si臋, 偶e mo偶e B贸g wys艂ucha moich pr贸艣b, jak do tej pory bezskutecznie" Wiec czas najwyzszy to odpowiedzialnosc wziac na siebie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lotny umys艂 bez TV
co za debil proponuje prochy? wst膮p do klasztoru i po problemach, a pracowa膰 wcale nie musisz, tylko system ci to wmawia, system cie dobija bo zauwa偶asz 偶e to j茅bany statek niewoli, i masz racje, wszyscy w tym g貌wnie s膮 zatopieni. Nie potrzebny ci psychiatra tylko kto艣 kto zauwa偶a to co ty, i widzi to codzienne niewolnictwo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
1.08 co ty bredzisz kretynie? Wez leki i idz spac.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰       Nostradamus
Witam musisz walczyc pokona膰 s艂abo艣ci 偶ycie to nie bajka czasem walka dasz rad臋 g艂ow膮 do g贸ry wiem ze to nie jest takie proste Czasu trzeba pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 depreset
mam w rodzinie lekarza i on twierdzi inaczej wol臋 wierzy膰 mu ni偶 przypadkowo napotkanej osobie w sieci to w zasadzie on zasugerowa艂 bym odstawi艂 leki ale decyzja by艂a moja ten lek co bra艂em widocznie by艂 silny, bo mnie na pocz膮tku otumani艂 ma艂o tego po tym jak go odstawi艂em pewnego dnia gdy mia艂em gorszy dzie艅 postanowi艂em jedn膮 tabletk臋 wzi膮膰 艣ci臋艂o mnie po prostu z n贸g i nie by艂em w stanie i艣膰 do pracy to nie by艂 藕le dobrany lek, wr臋cz przeciwnie mia艂em silne objawy depresji i skutki uboczne nie pozwala艂y mi normalnie funkcjonowa膰, a l臋k parali偶owa艂 mnie lek pom贸g艂 zahamowa膰 owe skutki uboczne nerwicy jednak po odstawieniu organizm odwyk艂, a ja za du偶膮 dawk臋 zapoda艂em i tak to si臋 zako艅czy艂o po tym przypomnia艂em sobie, 偶e na pocz膮tku bra艂em p贸艂 tabletki i przez oko艂o miesi膮c organizm przyzwyczaja艂 si臋 do tego leku to by艂o dziwne do艣wiadczenie, ale niezb臋dne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 1.08 co ty bredzisz kretynie? Wez leki i idz spac. Zg艂o艣 jak nie rozumiesz co pisze to media wypra艂y ci doszcz臋tnie m贸zg, przesta艅 ogl膮da膰 TV

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 biznes medyczny dla kasy
depreset dzi艣 lekarze to debile, wbrew pozorom chooja wiedz膮, radze ich pogl膮dy olewa膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 depreset
- go艣膰 dzi艣 ju偶 dawno to zrozumia艂em - go艣膰 dzi艣 wzi膮艂em, ale to nie znaczy, 偶e nie mog臋 czasami si臋 pomodli膰 mimo wszystko, prawda? - lotny umys艂 bez TV klasztor to nie dla mnie - go艣膰 Nostradamus wiem, walcz臋, ale widz臋, 偶e ta walka bywa nier贸wna, a organizm podupada na zdrowiu podejrzewam, 偶e ten ci膮g艂y stres bardzo negatywnie wp艂ywa np. na serce czasami zastanawiam si臋 czy jest sens walczy膰, bo gdybym jeszcze walcz膮c m贸g艂 liczy膰 na jakiekolwiek wsparcie i mie膰 cie艅 nadziei, 偶e to po艣wi臋cenie nie p贸jdzie na marne... tymczasem sytuacja wok贸艂 nas nie jest ciekawa i nawet emerytur ludzie nie s膮 pewni pracujemy, tracimy zdrowie, nieustannie 艂udz膮c si臋, 偶e to wszystko jest co艣 warte traktowani jak ludzie drugiej kategorii wykorzystywani do granic mo偶liwo艣ci walcz臋 ka偶dego dnia tylko po co? obawiam si臋, 偶e walka nie ma sensu walcz臋 nie tylko ze swoja psychik膮 walcz臋 tak偶e sam o siebie to wszystko jednak mnie przyt艂acza si艂y mnie opuszczaj膮 a z roku na rok coraz trudniej trudno te偶 pogodzi膰 si臋 z losem ci臋偶ko mi to nawet ubra膰 w s艂owa ludzie walcz膮 na wielu frontach nie zawsze da si臋 obroni膰 przed ka偶dym agresorem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
zasugerowanie przez lekarza bym odstawi艂 leki nie pasuje do kontekstu Twojej wypowiedzi mo偶e lekarze wszystkiego nie wiedz膮, ale jednak wiele chor贸b jest dzi艣 wyleczalnych

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 depreset
TO oczywi艣cie BY艁A MOJA WYPOWIEDZ zapomnia艂em zmieni膰 nick go艣膰 dzi艣 zasugerowanie przez lekarza bym odstawi艂 leki nie pasuje do kontekstu Twojej wypowiedzi mo偶e lekarze wszystkiego nie wiedz膮, ale jednak wiele chor贸b jest dzi艣 wyleczalnych

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 depreset
smutno mi, bo wiem, 偶e m贸j los tak jak los wielu innych os贸b cierpi膮cych po cichu na nerwice jest taki sam... nikt nam nie pomo偶e jedyne co, to mo偶emy posi艂kowa膰 si臋 lekami znam przypadek, 偶e go艣ciu wzi膮艂 L4 na p贸艂 roku i przeszed艂 jak膮艣 terapi臋 grupow膮 wiem, 偶e jeszcze nie wr贸ci艂 do pracy, a ju偶 kombinowa艂 jak si臋 zapisa膰 na kolejn膮 p贸艂roczn膮 terapi臋 ba艂 si臋 wraca膰 do pracy gdybym mia艂 zamo偶nych rodzic贸w, ale nie mam gdybym wygra艂 w lotto, ale nie wygra艂em gdyby tak m贸c sp臋dzi膰 偶ycie bez stresu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 depreset
jesli sie nic nie zmieni to zwariuje

Udost臋pnij ten post