Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imię dla córki Tarassa czy Surrytta?

Polecane posty

Gość gość

Imię niespotykane w Polsce.

Gość gość
Balkonna albo Sutterynna może. :D

Gość gość
A co te imiona oznaczają?Nie spotkalam sie z takimi imionami,ale jesli istnieja takie gdzies i cos tam dobrego wprowadzaja w zycie dziecka to czemu nie...trzeba isc z postepem.ale jest duzo ladniejszych.Zeby tylko dziecku krzywdy nie zrobic...mnie sie podoba Julia,Wiktoria.

Gość gość
To sa imiona ze stony męża, Kenijczyka. Jedno oznacza bycie twarda, a drugie bycie mądrą.

Gość gość
A mieszkacie w Polsce?

Gość gość
Surykatka lepsze, albo Menella

Gość gość
o k***a :D:D:D:D: ha ha ha :D jeszcze wiecej telenowel ogladaj :D

Gość gość
gość dziś Surykatka lepsze, albo Menella dodam, że jedno oznacza noszącą, a drugie pijącą

Gość gość
A mnie sie podoba Biddetta

Gość gość
Tak mieszkamy w Polsce

Gość gość
Pierwsze skojarzenie: taras i surykatka. Jeśli masz męża Kenijczyka i córeczka będzie miała po nim egzotyczną urodę, to myślę, że ujdzie w Polsce również egzotyczne imię. gorzej jakby miała wygląd typowej Zośki i takie fiku miku w dowodzie. To by było powodem do drwin na pewniaka. Szczególnie w okresie dorastania, kiedy dzieciaki są bardzo wrażliwe. Znaczenia obu imion są pozytywne, więc dobrze. Gorzej gdyby nie były i ktoś by się kiedyś w szkole dokopał. Osobiście bardziej podoba mi się Tarassa. Jednak może być tak, że przez całe życie będzie musiała literować swoje imię, bo ludzie będą mówili i pisali po prostu Teresa. Surrytta jakoś mi nie brzmi najlepiej, nie wiem czemu.

Gość gość
a moze Sikulina i Sedessa.. hehehe ;) IDIOTKO! zejdz na ziemie. własnie odkryłam pochodzenie imienia Wanessa - toz to od WANNY Wanna = Wanessa buahahahahahahahhahaha :D :D :D :D

Gość gość
suryta jest zryta tarasa szuka ku/tasa ...tyle w temacie... takie beda docinki

Odpowiedzi na poziomie - na forumowiczkach nigdy się nie zawiedziesz. Autorko, rozumiem że dla Twojego męża nadanie takiego imienia córce może być ważne, w końcu to część jego kultury. Jednakże biorąc pod uwagę fakt, że mieszkacie w Polsce może to nie być dobre dla dziecka. Zwłaszcza w okresie kiedy dzieci są naprawdę okrutne i potrafią się śmiać z każdej głupoty. Może dajcie tak na drugie imię?