Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zobaczysz jak to jest jak będziesz mieć dxieci

Polecane posty

Gość gość

Jak reagować na takie słowa. Koleżanka, matka 2 dzieci w wieku przedszkolnym tak ostatnio stwierdziła, patrząc na mnie z wyższościa. Najsmieszniejsze, że od dawna, a znamy się od 15 roku życia, nie lubiła, ba nie cierpiała dzieci. Od kad ma wlasne, to raczy mnie takimi słowami, Aha, dzieci już raczej mieć nie będę z powodu wieku oraz braku partnera od 3 lat.

Gość gość
kiedy powila ten miot? zyja jeszcze?

Gość gość
"Chyba jesteś nieszczęśliwa że tak mówisz"

Gość gość
Ja wiem, właśnie jest szczęśliwa. To ja jestem czasem nieszczesliwa z tego powodu.

Gość gość
Ale niby dlaczego Cię to rusza? To zrozumiałe, że nie wiesz jak to jest mieć dzieci skoro ich nie masz, nic w tym obraźliwego.

Gość gość
gość dziś Dokładnie. Sama nie mam dzieci, ale domyslam się, że wtedy świat przewraca sie do góry nogami tak, że nawet nie jestem w stanie sobie tego czasami wyobrazić. Naprawdę, to powód, żeby się irytować?

Gość gość
Tak. Bo np rozmawiamy, a ona takimtonem: no tak, ty to masz dużo czasu bo nie masz dzieci, psa sobie wzięłas bo nie masz dzieci itd.Nieważne inne sprawy, tylko jej dzieci, rysowanki, pieluchy, kolki, zapisy do przedszkola. Ja to rozumiem, przez chwilę posłucham ale nie przez cały czas jak się spotykamy,

Gość gość
To się nie spotykaj, skoro cie jej towarzystwo drażni. Po co to przeżywać. Koleżanka chyba ci zazdrości, że masz więcej czasu od niej.

Gość gość
Ostatnio wcale już się nie spotykamy. Nawet nie dzwonimy. Ona dzwoni zawsze jak czegoś chce, nigdy żeby pogadać w stylu co słychać i takie tam.

Gość gość
ja to bym mowila ze wiem jak jest bo siedziałam z dziecmi non stop dwa lata,ogolnie przerabane,kocham swiety spokoj,kocham coraz bardziej