Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Guz trzustki przed 30 czy jest możliwy?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Nie mam w sumie żadnych objawów jako takich. Mam problem ze źle się czuję taka bez siły, bolą mnie plecy pod łopatka z prawej strony i kręgosłup w odcinku piersiowym w konkretnie kręgi przy dotyku. Swędza mnie wewnętrzne strony dłoni najczęściej wieczorami. Mam podwyższony marker na raka piersi też chociaż piersi są czyste obrazowo. Morfologia niby ok. Ob 10, crp 0,30. Niskie limfocyty i mała płytkowosc na granicy normy. LDH w normie. Jestem osobą nie pijaca wogole alkoholu nie pale też papierosów. Fakt źle się odzywialam nigdy nie jadłam systematycznie. Mało ruchu dużo pracy w pozycji siedzącej. Wiem że w każdym wieku może być nowotwór. Ale znacie może jakieś przypadki przed 30?

Gość gość
nie lekceważ tego,nawet jak nowotwór to może pożyjesz jeszcze kilka lat,chociaż nowotwór trzustki to zabójca

Gość gość
usg brzucha nie jest drogie a sprawdza ci wiele narzadow wiec polecam. no i krzywa cukrowo -insulinowa, jesli sa niebotyczne wyrzuty insuliny to mozna roznicowac pod katem np. insulinomy.

Gość gość
moj kolega zmarl na raka trzustki w wieku 31 lat.moja babcia miala 85 lat jak zmarla takze na raka trzustki,tak ze on nie wybiera ile kto ma lat

Gość gość
Miałam usg brzucha i wyszło ok wszystko. Nie mam żadnych węzłów powiekosznych w jamie brzusznej i wszystkie narządy są ok na usg. Tylko usg to słaba profilaktyka. A ten twój kolega miał w rodzinie jakieś przypadki nowotworów? Pił alkohol? Jakieś objawy inne miał?

Gość gość
jak to usg slaba diagnostyka? wolisz co roku latac na rezonans i truc sie gadolinem lub innym kontrastem?

Gość gość
A co było powodem, ze masz zrobione te wszystkie badania? Ja mam po 30 tce i od dobrych 10 lat nie miałam robionych żadnych badań, w ogóle jedynymi badaniami w moim życiu była morfologia, mocz chyba jak byłam dzieckiem no i cytologia dwa razy w życiu, nawet nie wiem jakie badania powinnam wykonać w tym wieku

Gość gość
Bo od jakiegoś czasu źle się czuję. Straciłam siły. Nie wiem jaki jest powód. Dobrze się czułam nie chodziłam po lekarzach a od wiosny coraz gorzej. Jestem zmęczona spiaca. Boli mnie kręgosłup. Do tego czuję jak by mi krew trochę nie dopływala do lewej ręki o kilku dni. Ogólnie lipa. Chciała bym wiedzieć co mi jest. Pomimo młodego wieku czuję się jak staruszka.

Gość gość
gość dziś A co było powodem, ze masz zrobione te wszystkie badania? Ja mam po 30 tce i od dobrych 10 lat nie miałam robionych żadnych badań, w ogóle jedynymi badaniami w moim życiu była morfologia, mocz chyba jak byłam dzieckiem no i cytologia dwa razy w życiu, nawet nie wiem jakie badania powinnam wykonać w tym wieku Masakra 2 razy w życiu cytologia w tyum wieku? I raz morfologia jak byłas dzieckiem?

Gość gość
boze no to rob badania krwi i moczu na wlasna reke - tarczyca, Fe, zelazo, b12, kw. foliowy, potas, magnez, cukier, insulina. ja sie czulam spizgana i wyszlo zapalenie miesnia sercowego wiec jakies echo serca tez dobrze sobie zrobic. no i jedzenie moze masz niezbyt -moze skoki pozi. cukru i tak cie meczy to, pasozyty itd.

Gość gość
Ten kolega co zmarl w wieku 31 lat cos tam czasem wypil ale nie naduzywal alkocholu.nie znam przypadku nowotworow w jego rodzinie.wiem tylko ze miewal czeste bole w jamie brzusznej.prawie do konca pracowal bo nie chcial sie leczyc,a dlaczego to nikt nie wie.

Gość gość
Bardzo młody człowiek 31 lat. :(

Gość gość
skoro nic mi nie dolega ( tak mi się wydaje) to po co mam robić badania? nawet nie wiem jakie powinnam wykonać po 30 tce,zresztą sami wiecie ,jak to jest ze skierowaniami od lekarzy na badania, dadzą ci wtedy jak będziesz się wiła z bólu, a co ja mam iść do lekarza ,powiedzieć, nic mi chyba nie jest ale poproszę mi zrobić jakieś badania bo od 10 lat nie byłam u lekarza.

Gość gość
twoje obe jest takie na granicy

Gość gość
ty jesteś na granicy normy tego obe,co ci szkodzi się przebadać pod tym kątem,może akurat uratują ci życie,chociaż ta choroba przeważnie zabija

Gość gość
Mężczyźni najczęściej chorują na raka płuca, na który przypada 21 proc. wszystkich nowotworów. Na dalszych miejscach jest rak prostaty - 12 proc. i pęcherza - 7 proc. Kobiety z kolei najczęściej chorują na raka piersi - 22 proc. oraz płuca - 8 proc.

Gość gość
Znalazłam wspaniały film z historiami osób chorych na raka, którzy stosowali leczenie terapią hipertermii onkologicznej i którym hipertermia bardzo pomogła. Warto obejrzeć, naprawdę bardzo wzruszające: https://www.youtube.com/watch?v=aNtVjoE_O6k&a mp ;t=156s

Gość gość
Znalazłam wspaniały film z historiami osób chorych na raka, którzy stosowali hipertermię onkologiczną i którym hipertermia bardzo pomogła. Warto obejrzeć, naprawdę bardzo wzruszające: https://www.BialaOnkologia.pl