Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy dzieci rzeczywiscie wysmiewaja imie Nikola?

Polecane posty

Gość gość

pytanie jw. Bardzo mi sie to imie podoba, kiedys zanim stalo sie popularne poznalam bardzo fajna dziewczyne, ktora tak miala na imie i kojarzy mi sie z nia. Jak stalo sie popularne to mi zbrzydlo, ale widze ze jego popularnosc juz slabnie. Bardzo chcialabym tak nazwac corke. Czy to prawda co wypisuja w internecie o tym, ze inne dzieci nabijaja sie z dziewczynek noszacych to imie?

Gość gość
dzieci maja tak roznorodne imiona obecnie ze jesli sie beda z jakiegos smiac to dlatego ze inne dziecko im nie podpasuje np. zachowaniem. U mnie w szkolach brechali ludzi o przecietnych niewyrozniajacych sie imionach, bo w jakis sposob odbiegali od grupy zachowaniem - a to ktos byl strasznie niesmialy, zdziwaczaly albo na odwrot - zgrywal wazniaka.

Gość gość
Dzieci może nie, ale dorośli niestety często.

Gość gość
20 lat temu chodziłam do przedszkola z Nikolą i nikt się nie śmiał, a wtedy praktycznie nie było dziewczynek o tym imieniu, więc nie wydaje mi się, żeby to stanowiło jakiś problem.

Gość gość
wez daj jej polskie imie a nie jakies zagramaniczne

Gość gość
Ty tak na serio? Imię Nikola przez ostatnie 10 lat było tak wysoko w rankingu, że w Polsce jest ich od cholery i to w przeróżnych wariantach. IMHO imię średnie, aczkolwiek twój wybór, dobrze że chociaż z polskimi znakami, a nie te "oryginalne" Nicole czy Nicola albo nie daj borze Nikol.

Gość mamaAntosiaaa
Mój syn ma w klasie 4 Nikole i nikt się z nich nie śmieje.

Gość gość
Nikola , niestety, dla wszystkich osob wyksztalconych i w miare obytych, jest imieniem piętnującym, poniewaz masowo nadawano to imie wsrod tzw. jak mawia lud: patologii, czyli wsrod najnizszych warstw spolecznych, ktorym nie powiodlo sie w zyciu, i to raczej od pokolen... Spotykajac dziewczyne z tym imieniem wiekszosc od razu pomysli "doly spoleczne". Imie Nicole jest oczywiscie ladne. Mozesz nadac, ja bym nie dawala tego imienia swojemu dziecku.

Gość MatyldaMati
Nikola , niestety, dla wszystkich osob wyksztalconych i w miare obytych, jest imieniem piętnującym, poniewaz masowo nadawano to imie wsrod tzw. jak mawia lud: patologii, czyli wsrod najnizszych warstw spolecznych, ktorym nie powiodlo sie w zyciu, i to raczej od pokolen... Spotykajac dziewczyne z tym imieniem wiekszosc od razu pomysli "doly spoleczne". Imie Nicole jest oczywiscie ladne. Mozesz nadac, ja bym nie dawala tego imienia swojemu dziecku. xx mow za siebie, ja jestem wyksztalcona, obyta i tak tego imienia nie odbieram. Moze dlatego ze sie z nim stosunkowo wczesnie zetknelam, a nie po tym jak nastapil boom na nie po 2000 roku.

Gość gość
Niestety ...pracownice MPOSów :) nauczycielki z marnych szkół potwierdzą boom na Nikolę u podklasy społecznej ,patologii itp. środowisk. Ponadto imię kojarzone jest z pseudo prostytutek -też nie poprawia to jego odbioru,,,