Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wszedzie pełno moich włosów. co robic?

Polecane posty

Gość gość

Od paru lat wypada mi duzo włosow. Sa troche rzadkie ale mieszcza sie w normie;). Problem w tym ze sprzatanie lazienki to koszmar. Zreszta nie tylko lazienki. Sa wszedxie. Jakies sprawdzone sposoby?

ja na twoim miejscu martwiłabym się żeby mi trochę zostało tych włosów na głowie a nie sprzątaniem. ale ja np. czeszę włosy itd w jednym miejscu więc zawsze wiem gdzie zamieść.

Gość gość
wyprozniac sie regularnie

Gość gość
herbatka ze skrzypu albo kapsułki jak bardzo dużo ci wypada to lekarz a jak wypadną na 100 pro to implanty się wszczepia a potem to nie wiem

Gość gość
czy moze miec wplyw moja czeste przeczyszczanie sie?

Gość gość
Nie podszywac sie ! Trole. Zawsze mialam tyle samo wlosow na glowie. Raczej nie ma ich mniej. Ale czy skrzyp jest skuteczny?

Gość gość
ja zaczęłam używać szampon, odżywkę i serum serii radical med, jestem w szoku bo po 2 tygodniach regularnego stosowania włosy praktycznie przestały mi wypadać a zaczęłam już łysieć. Będę cały czas stosować szampony z tej serii a do tego kupiłam jeszcze kapsułki revalid. Ich jeszcze nie zaczęłam stosować, ale mam nadzieję że wspomogą kurację i włosy zaczną mi odrastać.

Gość gość
czy to tez pomoze na wypadajace wlosy z okolic o***tu? bo mam ich dosc, caly sedes we wlosach

Gość gość
tam jak ci wypadają to się ciesz :D

Gość gość
no nie ciesze sie bo moj facet lubi jak mam owlosione kakao

Gość gość
Ktos sie podszywa. Nie znizylabym sie do takiego poziomu. Chyba przestane zagladac na kafe, bo jest to bardzo irytujace kiedy probuje sie czegos dowiedziec a ktos sie bezczelnie podszywa. Dzieki, spadam. Czesc

Zmieniłam lekarza, który stwierdził łojotokowe zapalenie skóry i dostałam wcierkę z hydrokortyzonem oraz detromycyną. Używam jej do tej pory. Jakiś czas temu zauważyłam na moim ciele dodatkowe włoski (dół pleców, okolice pępka- są to jednak jasne włosy, jeden na brzuchu jest ciemniejszy, delikatny meszek na twarzy). Zawsze te okolice miałam lekko owłosione, ale teraz wydaje mi sie, że włosków jest coraz więcej. Ciągle się sobie przyglądam i czyta, o tym w internecie. Jestem załamana. Zrobiłam sobie badania i prosiłabym o ich interpretację. W morfologii od kwietnia stale mam przekroczone monocyty ( 0,97 10^3/ul przy normie 0,24-0,76 10^3/ul), hematokryt (48 % przy normie 34m1-44,9%), MCV (97,5 fl przy normie (79,4-94,8 fl). Wizytę u ginekologa mam dopiero w przyszłym tygodniu więc teraz zdecydowałam się tylko na zbadanie tesosteronu oraz prolaktyny. Wyniki mnie przeraziły

mi też okropnie leciały włosy, ale na własne życzenie. Ciągłe prostowanie, farbowanie, rozjaśnianie, przyciemnianie .. no i efekt jest. Są mega zniszczone i mega mi wypadają. Zainteresowana wypowiedziami innych forumowiczek na rożnych forach zainwestowałam w tonik Hair Medic. włosy przestały wypadać i zaczęły odrastać. dodatkowo nie mam już łupieżu z którym walczyłam od zawsze. Teraz mogę zająć się odbudową i pielęgnacją..bo juz mam co pielęgnować

Gość gość
Szukam metody, by złe bakterie były skutecznie wypierane przez te dobre. Uwalnianie się brzydko pachnących związków odbywa się przy określonym pH jamy ustnej. Gdy pH jest zasadowe – uwalnianie następuj***ardzo szybko, gdy jest kwasowe – nie dochodzi do powstawania brzydko pachnących związków. Czy badaliście ph śliny? wyglada na to że zasadowe ph może być jedną z przyczyn halitozy.

Gość gość
Możesz łykać skrzyp, może wzmocni trochę włosy i przy okazji paznokcie, ale po sobie widzę, że suplementy na niewiele się zdają. Ba, nawet mój dermatolog, u którego początkowo leczyłam problemy z włosami, mówił, że to pic na wodę. Teraz jestem na kuracji ampułkami z hair pharma, jakie zalecił mi trycholog. I z tygodnia na tydzień jest coraz lepiej. Co za ulga nie musieć zbierać swoich włosów z podłogi, ubrań itd.

Gość gość
Mi też obecnie strasznie wylatują. Wcześniej było max 6 włosów na dzień a dzisiaj chyba ze 100! Zaobserwowałam u siebie też wyraźniejszy zarost na brodzie,wąsik, na udach mimo że jestem blondynką z jasną karnacją. Okazało się że mam torbiel i zaburzone hormony. I widocznie tu jest przyczyna. Zaczęłam to leczyć i nie wiem kiedy poziom hormonów się unormuje

Gość pat29
Ja mam niedoczynnosc tarczycy i tez znam problem wypadajacych wlosow.Do tego morfologie tez mialam zla.Od kiedy zaczelam stosowac witaminy Pharmaton Geriavit to wlosy o wiele mniej wypadaja i morfologia idealna.Do tego stosuje szampon i odzywke John Frieda ta czerwona.A predzej fcierki,ampulki jakis skrzyp nic mi nie pomagalo tylko strata pieniedzy.

Gość gość
tabletki biotebal i myć szamponem cece med

Gość technolog zywnosci
aby wlosy nie wypadaly nalezy wzomcnic je od wewnatrz- witaminy, mineraly, blabla, nie bede pisac jakie- sprawdzic mozna necie. Aby ich dostarczyc jedz ORZECHY - obojetnie jakie, naljepiej zmieniaj co jakis czas, wloskie, laskowe, brazilijskie, nerkowce, migdaly (wytsarczy kilka szruk dziennie). Pij herbate z pokrzywy -2-3 filzanki dziennie - jest dobra, na poczatku troche dziwna, ale jest zdrowa. ORZECHY+Herbata POKRZYWOWA i po kilku tygodniach wypdanaie ustapi. Polecam :)

Gość gość
Noble Health Class A Collagen suplement diety chroni skórę przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, przywracając jej naturalną jędrność oraz sprężystość. Biotyna zawarta w preparacie pomaga zachować zdrowe oraz lśniące włosy, a cynk i selen utrzymują dobrą kondycję paznokci. http://www.e-zikoapteka.pl/noble-health-zestaw-class-a-collagen-180-tabletek-30-tabletek.html

Gość Kikolka
zacznij pić skrzyp i zrób badania na tarczycę, a dodatkowo, z kosmetyków kup linię do wypadających włosów dostępną na organicznewlosy.pl. Ma naturalne składy więc będzie super, u mnie się sprawdziło

Gość Temeranka
a próbowałaś linii do włosów wypadających tej z organicznewlosy.pl? mi włosy po ciąży leciały i poleciła mi je fryzjerka i jakoś się uspokoiło. :)