Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prawo jazdy

Polecane posty

Gość gość

Nie zdałam egzaminu praktycznego na prawo jazdy. Z tego co widziałam w moim WORDZIE - NIKT TAM NIE ZDAJE !!! Każdy ledwo wyjeżdżał i już wracał. W KTÓRYM MIEŚCIE JEST ŁATWIEJ?? :(

Gość gość
Ja już 7 razy nie zdałem. Dużo jednak robi miasto i egzaminatorzy z danego okręgu. Jedni uwalają za błahostki, drudzy przepuszczają.

Gość gość
Ja już 3 razy oblałam. Może jednak warto się pofatygować do innego miasta?

Gość gość
Dużo jednak robi miasto. Mój znajomy, gdzie zdawał tutaj gdzie ja teraz, nie zdał 9 razy, a w innym mieście i to trudniejszym zdał za 1 razem. Ale dużo robią egzaminatorzy, bo w moim mieście lubią oblewać za byle g****o.

Gość gaajowy
tylko że te jak to mówisz błahostki to czasem życie kosztują. Twoje lub innych. Poza tym samo podejście kursantów. Wykuć testy i tyle. Kupę lat jeżdżę zawodowo i jak widzę jak ludzie jeżdżą to utrwalam się w przekonaniu że egzaminatorzy biorą w łapę i to ostro.

Gość gość
Autorko, powiedz mi czy musialas zapisujac sie na egzamin dawać potwierdzenie instruktorowi ?

Gość gość
Tak sobie Gajowy pisz, dowartościowuj się, że masz prawko :D Śmieszny jesteś chłopie. Kierowca się uczy jeździć przez wiele wiele lat. Kierowcy nawet kierunkowskazów nie włączają, a zdają egzamin za 1 razem. A uwalają nieraz za niedomknięcie szyby, hehe. A zresztą w moim mieście egzaminatorzy brali łapówy w tamtym roku, o ile mi wiadomo.

Gość gość
jakie potwierdzenie?

Gość gość
No zapisując sie w WORD na egzamin daja takie potwierdzenie godZiny dnia itp, tego chce mój instruktor ale nie chce powiedzieć po co...

Gość gaajowy
ja się wcale niechcę dowartościowywać. Wręcz chcę powiedzieć że trzeba na drodze czuć respekt. Właśnie przez błahostki jest kupę wypadków. Pamiętam niedawno przez otwarte okno kobiecie osa wpadła. Kobieta zgineła mąż ciężko ranny. Co do niedomkniętej szyby na egzaminie to już przesada. Możliwe że egzaminator na coś czeka.

Gość gość
Różnie z tym bywa. Ja sama mam jazdy obok word widuje samochody egzaminacyjne wyjeżdżają na miasto. Ostatnio koleś calymi kołami przednimi zatrzymał sie za linia zatrzymania. Byłam.pewna ze.nie.zda patrzę a ten 20min później wraca do word na fotelu kierowcy.

Gość gość
aaaa to potwierdzenie, to jest dla Ciebie, nie dawałam tego instruktorowi, po co mu to?

Gość gość
Gajowy, ktoś kto szybciej zda prawko, również może spowodować wypadek. Każdemu się to może przytrafić. Ale uwalanie za byle g****o już świadczy o tragicznej strukturze ośrodków w naszym kraju i wyciąganiu pieniędzy. Nic to nie poprawiło, że na drodze jest mniej wypadków. Mój ojciec za czasów komuny przejechał pół kilometra chyba i sam się uczył latami jeździć, wypadku nie spowodował. Ale to lata praktyki robią swoje. Ostatnio egzaminator się doczepił, że za blisko omijałem według niego samochody, chociaż jeździłem tak jak zawsze i nikt, żaden instruktor, żaden wcześniejszy egzaminator nie zwracał mi na to uwagi, omijanie miałem zawsze prawidłowe, to teraz jemu akurat się coś nie spodobało. Drugi przykład, facet po 50 tce, jeździł latami, a nie mógł zdać egzaminu aż 13 razy. A w moim ośrodku jest raczej niska zdawalność, niby male, łatwe miasto, a tylu oblewa, w innym ośrodku, większe miasto i większa zdawalność, a to chyba świadczy już o oblewaniu przez egzaminatorów i prania brudów. Zresztą, policja już interweniowała w mieście w którym zdaje, za branie pieniędzy przez egzaminatorów.

Gość gość
Nie wiem po co mu ono. Facet jest dziwny, na innym temacie pisałam, że on coś opowiada o ujemnych punktach dla szkoły jazdy jak nie zdam za 1szym razem.

Gość gość
No to co myślicie o tym innym mieście, warto? ktoś coś słyszał?

Gość gość
Myślę że warto. Ale pamiętaj inne miasto inne drogi skrzyżowania itp musiała byś najpierw pojeździć tam trochę. A moja kolezanka zdawała w mniejszym mieście niz moje i mówiła że super. Oczekujacych 3 na.egzamin u nas około 40 co 4h... wiadome że muszą uwalac bo by im do nocy czasu braklo

Gość gość
A robicie łuk na obrót czy na wyczucie?

Gość gość
ja doskonale wiem o jakim MORDZIE autorka pisze o TARNOWSKIM !!! M bo małopolski

Gość gość
To jest system obliczony na wyciągnięcie jak najwięcej kasy. Każdy kto ma prawko i jeździ wie, że prawdziwej jazdy można się nauczyć po uzyskaniu tego zbędnego skądinąd papieru, tj. dopiero wtedy, jak naprawdę zacznie się jeździć.

Gość gość
Różne są opinie ale jednak dobra szkoła jazdy to podstawa. Ja chodziłam do http://szkolyjazdypzm.pl/. Bardzo dobrze uczą i umieją wytłumaczyć na zdrowy rozum.