Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak przestać się objadac

Polecane posty

Gość gość

Witam mam na imię Basia. Moje odchudzanie to ciągle porazka jak uda mi sie schudnąć 2kg to za chwile znow tyje. Mój problem to ciągle jedzenie chipsów i słodyczy i do tego czasem piwo . W domu potrafię sie ograniczać ale w pracy gorzej bo mam wszystko pod reka(pracuje w małym spożywczym).'nie pomaga mi 5 posiłków bo mimo to i tak chce mi się jeść najbardziej jakies chipsy a jak juz zjem chipsy to i cos słodkiego. Jak nawet wytrzymam jeden dzień to na drugi to nadrobię. Stosowalam juz różne tabletki i nic . Poradźcie jak sie opamiętać albo czym na początek zastąpić słodycze i chipsy tylko nie piszcie ze marchewka bo wiem ze jest zdrowa ale to nie zastąpi mi słodyczy.

Gość gość
Na początku zastąp słodycze np. daktylami. Chipsy zamień na te pieczone, potem na te warzywne a potem może Ci się odechce ;)

Gość gość
cholera nie wiem wp*****lam ptasie mleczko :(

Wszystko jest w Twojej głowie! Należy zdobyć zdrowsze zamienniki chipsów i słodyczy. Chrupanie warzyw, owoców świeżych oraz suszonych, orzechy (nie solone!) może być doskonałym rozwiązaniem. Uświadom sobie szkodliwość tak przetworzonej żywności, poczytaj o składach, substancjach chemicznych, konserwantach, chemii spożywczej i odechce Ci się tego rodzaju świństw. Trzymam kciuki!

Gość gość
Wiem ze to wszystko jest nie zdrowe i często zle się czuje po tym ale to nawet nie pomaga. Dzis jednak biorę się za siebie.

Gość Kompulsywny żarłok
Wytrwałość, wytrwałość i jeszcze raz wytrwałość. Budowanie zdrowych nawyków to długotrwały proces. Twój organizm powoli przyzwyczai się do pożywienia, które jest dla niego korzystne. Jeśli dostarczysz mu wszystkich potrzebnych składników nie będzie dopominał się o słodycze i fastfoody, które nie są mu potrzebne. Czasami czujemy chęć na zjedzenie czegoś niezdrowego z przyzwyczajenia. Ze swojego doświadczenia wiem, że czasami sięgamy po jedzenie bez fizycznego odczuwania głodu. Zajadamy emocje, stres, nudę, nadmiar obowiązków, poczucie winy, zmęczenie. Wykształtowaliśmy w sobie przez lata nawyk sięgania po pożywienie kiedy odczuwamy emocjonalny dyskomfort. Czasami warto się zastanowić czy nasza chęć sięgnięcia po kolejnego cukierka nie wiąże się z jakąś emocjonalną potrzebą naszego organizmu ( poczuciem akceptacji, zrozumienia, wsparcia, bycia wartościowym, kochanym. zauważonym, wysłuchanym). To trudne, ale możliwe do wykonania. Postaraj się codziennie burzyć ten stary nawyk podjadania poprzez wdrażanie nowych, krok po kroku. Daj sobie czas. Mnie pomaga czytanie bloga Ani Gruszczyńskiej, bulimiczki, która od dwóch lat żyję "na czysto" i pomaga innym, dzieląc się swoimi radami. Wbrew pozorom to nie jest blog tylko dla osób borykających się z bulimią. Ja sama jem kompulsywnie pod wpływem emocji i dzięki Ani potrafię coraz lepiej rozumieć potrzeby swojego ciała. Polecam przeczytać choć jeden artykuł... Blog prowadzony jest pod nazwą "Wilczogłodna". Trzymam za Ciebie kciuki. Wierzę, że dasz radę :) POWODZENIA http://wilczoglodna.pl/przyjemnosc/

Najgorsze jest zajadanie emocji, to zgubne i bardzo niebezpieczne! Szukanie ratunku w jedzeniu może sprowadzić na manowce. Zgodzę się z poprzedniczką w całości, grunt to odnaleźć przyczynę takiego zachowania, należy dociec w jakich sytuacjach, kiedy najczęściej sięgasz po coś niezdrowego. Czasem takie zachowanie nie zniknie ot tak, wyeliminuj przyczynę, a i ze skutkiem sobie poradzisz! Żeby trwale i skutecznie zająć się swoim odżywianiem, a także odnaleźć odpowiednie składniki odżywcze, mineralne, witaminy, mikro, makroelementy - warto udać się do dietetyka, lub osoby obeznanej w temacie. Popularny jest także coaching żywieniowy. Pozdrawiam!

Gość gość
jeśli faktycznie nie umiesz się opanować to może powinnaś iść do specjalisty? ja przestałam podjadać praktycznie z dnia na dzień jak zaczęłam brać tabsy iqgreen bo miałam takiego bata nad głową że przecież wydałam kase i że szkoda mi będzie to wszystko zmarnować, a poza tym przecież chce się zmieścić w wymarzoną kieckę :P

Gość gość
przecież chrupanie surowych warzyw jest paskudne...króliki czy jak?Ani to smak ani miękkie...

Gość gość
Paradoksalnie przy takich problemach doskonale pomaga regularna aktywność fizyczna. Z jednej strony sport pozwala przestac myslec o jedzeniu a jednoczesnie hamuje apetyt. Jeśli do regularnych treningow dorzucisz sobie również np. spalacze z http://www.elitesportfood.pl/#start już niedlugo będziesz mogla pochwalic się ekstra sylwetka!

Witam Serdecznie . Poznałem pewną i skuteczną metodę odchudzania. Sam osobiście zrzuciłem 24 kg w niecałe 4 miesiące bez ćwiczeń i głodzenia się,wiszącej skóry,rozstępów czy tez Celulitu. Program ten został opracowany przez grupę lekarską z zagranicy na bazie suplementów naturalnych. Polega on na odkwaszeniu,oczyszczeniu i odżywieniu organizmu. To program zdrowotny w którym nie tyle co wzmocniłem zdrowie ale również pozbyłem się nadciśnienia,bóli kręgosłupa i clasterowych bóli głowy od których mdlałem a dzisiaj czuję się jak bym dostał drugie życie usmiech.gif Koszt tego programu nie był tani ale przeliczając na miesiące i efekty to jest wart takiego zdrowia i wyglądu. Gdyby ktoś był zainteresowany to również mogę mu go polecić. Zapraszam na e-maila: slawomir01slawinski@gmail.com

Witam Serdecznie . Poznałem pewną i skuteczną metodę odchudzania. Sam osobiście zrzuciłem 24 kg w niecałe 4 miesiące bez ćwiczeń i głodzenia się,wiszącej skóry,rozstępów czy tez Celulitu. Program ten został opracowany przez grupę lekarską z zagranicy na bazie suplementów naturalnych. Polega on na odkwaszeniu,oczyszczeniu i odżywieniu organizmu. To program zdrowotny w którym nie tyle co wzmocniłem zdrowie ale również pozbyłem się nadciśnienia,bóli kręgosłupa i clasterowych bóli głowy od których mdlałem a dzisiaj czuję się jak bym dostał drugie życie usmiech.gif Koszt tego programu nie był tani ale przeliczając na miesiące i efekty to jest wart takiego zdrowia i wyglądu. Gdyby ktoś był zainteresowany to również mogę mu go polecić. Zapraszam na e-maila: slawomir01slawinski@gmail.com

Gość gość
prosta odpowiedź - znajdź prawdziwego przyjaciela. wygadaj się. idź na spacer, napij się kawy z koleżanką, po plotkuj, przytul się do kogoś, uśmiechnij się, obejrzyj jakąś komedię... itp i jak to wszystko zrobisz zobaczysz sama, że nie musisz jeść. po prostu nie musisz.. bo będziesz szczęśliwa. będziesz jadła wtedy już tylko z głodu bo trzeba.

Gość Majka729
Oj ja objadałam się strasznie tylko się zakręciłam w kuchni i już coś jadłam;) jak teraz o tym pomyślę to nie wiem czy się śmiać czy płakać;) ale mam to za sobą i teraz jem regularnie 5 posiłków i nie podjadam tak jak dawniej;) pomógł mi w tym suplement African Mango http://szczupla-kobieta.pl bez niego nie wzięłabym się za siebie;) jakoś czułam większą motywację gdy co tydzień widziałam spadek wagi;)

Gość gość
podobno african mango ma na to dobry wpływ, bo reguluje jakieś poziomy curku itp. Tylko nie mam pewności :) http://mango-african.pl/

Zacznij jeść zdrowo, warzywa, owoce, jogurty, kefiry. Jeżeli lubisz czipsy to zastąp je owocowymi, robionymi z suszonych owoców. Zamiast podjadania słodyczy zjedz jakiś owoc czy warzywo. Ogranicz cukier do minimum i problem zniknie. http://brukselki.pl/

Basiu, myślę, że w dużej mierze twój problem siedzi w twojej głowie. W odchudzaniu ważne jest nastawienie do tego co robisz i konsekwentne dążenie do celu. A co jeśli tak na prawdę masz dobrą figurę i cały ten strach spowodowany jest przez media które kreują obraz idealnej chudej kobiety? Sama nad tym się długo zastanawiałam. Szukając pomocy w internecie trafiłam na tę stronę: http://zawszezgrabna.pl/ i skorzystałam z sesji pani Patrycji, które pomogły mi w procesie zrzucania zbędnych kilogramów i akceptacji siebie :)

Gość meniolu293
Ja polecam African Mango http://szczupla-kobieta.pl mi bardzo wspomógł odchudzanie, zmniejszył mój apetyt ;) co spowodowało że nie myślałam ciągle o jedzeniu i mogłam zająć się innymi sprawami;) do tego jadłam regularnie no i ćwiczyłam bo ćwiczenia to podstawa;)

Gość KamykKamila
"Adipex jest preparatem zagłuszającym apetyt. Adipex tłumi odczucie głodu i ułatwia w ten sposób ograniczenie jedzenia, a tym samym likwiduje zwiększone odkładanie tłuszczu. W organizmie w sposób spowolniony fentermin uwalnia się z połączenia żywicowego. Dzięki spowolnionemu uwalnianiu substancji czynnej osiąga się przedłużone, trwające najmniej 10 godzin, tłumienie apetytu." cytuję częśc ulotki adipexu z tym że oryginalnie oczywiście jest ona w języku czeskim ;) to lek stworzony własnie dla ludzi którzy mają problem z objadaniem się, spróbój może tego? mi pomógł! jbc kupiłam na doping-online.com ahhh i p.s. dodam że moja walka z obżarstwem zakonczyła się tak że branie tych tabletek pomogło mi unormować apetyt i przy okazji przejść na zdrową dietę bo totalnie nie ma się ochoty na niezdrowe rzeczy gdy się zażywa adi... no i teraz prócz samej diety ćwiczę również na siłowni więc spróbój, oby Tobie pomogły tak jak mi ;)

Gość gość
Moge ci polecic jeden produkt. Naprawde warty uwagi. Bezpieczny i profesjonalny. Udało mi sie zrzucic 8kg w miesiąc. Wystarczy go stosowac i tyle , bez zadnej diety. http://nplink.net/67wf0WgS Obecnie trwa oferta specjalna także radze skorzystac jak najszybciej. Jeśli mi nie wierzysz poczytaj o nim tutaj: http://nplink.net/67wf0WgS

Gość wielkabrytania
jeżeli cięzko jest Ci zrezygnować ze słodyczy to jedz ale te zdrowe lub zrobione przez ciebie. mi też było cięzko zrezygnować z moich ukochanycn batonów czy czekolad ale zaczęłam sama robić sobie słodycze i jak dla mnie są one zdecydowanie lepsze. ja wspomagam się także jeszcze tabsami iqgreen i efekty jak dla mnie są super. także pokombinuj może z tym.

Gość gość
boże miałam to samo ...poczytaj sobie o adipexiee!!!!

Gość ZdrowiePrzedeWszystkim
Najważniejsze Jest Odchudzanie Zdrowe i Skuteczne Bez jo-jo. Moje drogie cały czas apeluję nie stosujcie tabletek i proszków to bardzo szkodliwa chemia typu DNP czy Chiński Meizitang, błędne koło, pewna choroba i efekt jo-jo!!!. Różne diety typu: Dieta proteinowa dr Dukana, Dieta 1000 kalorii ,Dieta 1200 kcal, Dieta 1500 kcal i inne prowadzą do odwitaminizowania i odmineralizowania organizmu z powodu mono-diety to bardzo nie zdrowe. Z własnego doświadczenia jeżeli już to zachęcam do zaparzania i picia naturalnego suszu Ziół Tybetańskich ale tylko suszu i oryginalnych Tibetan Herbs. Nigdy tabletki czy proszki typu DNP, Meizitang, Zelixa, T3, Retard, Alli, Term Line, Colominal, Vitaslim, Alveo, Elvia, Lida, Linea, Sibutril, Sibutramin, Adipex, Novoslim, Asystorslim, Meridia i …..itp TRUCIZNY. TO TOKSYCZNE (CHIŃSKE I NIE TYLKO) ALE ZAWSZE CHEMICZNE SRODKI. Stosujcie zawsze tylko parzony naturalny susz ziołowy oraz dodatkowo oprócz ziół trochę ruchu to naprawdę klucz do szybkiego i zdrowego schudnięcia bez jo-jo no i oczywiście mądre efektywne normalne odżywianie. Światowa organizacja zdrowia ( WHO ) oficjalnie uznała zioła Tybetańskie za zdrową naturalną i bardzo skuteczną metodę odchudzania oraz skuteczny sposób zmiany metabolizmu człowieka na szybki nagradzając je w 2014 roku pierwszym miejscem w kategorii – „Natural Product for Slimming”. Ja ostrzegam przed chemią a namawiam na naturalny susz ziołowy TibetanHerbs , ponieważ przez 5 miesięcy bez diet i bez wyrzeczeń pijąc Tybetańskie Zioła i dbając o trochę ruchu schudłam i odmieniłam naprawdę swoje życie.

Gość Edziaaaaaaaa
Myj zemby :D

Gość Jolka_jestem
spróbuj adipex retard 15 mg...mi pomógł...

Gość gość
Edzia, a co to są "zemby"?