Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko ugryzla osa

Polecane posty

Gość gość

Mojego 3,5 latka ugryzla w przedszkolu osa 😠 jak dlugo powinnam go obserwowac pod katem wstrzasu? Nigdy wczesniej nie ugryzla go osa nie wiem czego sie spodziewac bardzo sie denerwuje :(

Gość gość
wstrząs miał by natychmiast czasem karetka nie zdąży przyjechać ja uażam że powinno się wzywać pogotowie w takich sytuacjach przy takich maluchach jeżeli ktoś w rodzinie cierpi bądź cierpiał na alergię JA mam astmę jestem alergiczką jak mojego syna użądliła osa pogotowie było w ciągu 5 minut

Gość gość
Czym ugryzła? Zębami? Skubana, wielka musiała być!

"Czym ugryzła? Zębami? Skubana, wielka musiała być!" Osy mają aparat gębowy gryzący. Zatem jak inaczej określić to zdarzenie? Ugryzienie to ugryzienie, a wy oczywiście od razu robicie sobie temat do kpin i żartów Jezu, co za ludzie :o

Gość gość
no niestety kafe teria nie ma co za wiele oczekiwać :-( tu może pisac każdy :-(

Gość gość
U nas była sytuacja, że osy zaczęły sobie robić gniazdo na działce. W momencie, gdy ugryzła moje dziecko, postanowiliśmy je wyeliminować. Na szczęście środek od http://www.hruzewicz.pl/ pomógł za piewszym razem. Jakby dziecko było uczulone na jad osy, to by spuchło całe, uwierz mi, ze wiedziałabyś, ze to jest wstrząs.

Gość gość
Osa może użądlić a nie ugryźć! Od ugryzienia nic nikomu by nie było i się to nie zdarza. A żądli się odwłokiem, a nie aparatem gębowym. :o Wstrząsy anafilaktyczne są natychmiastowe, a nie do obserwowania ileś tam godzin po zdarzeniu.

Gość gość
Chyba pomyliłas pszczołe z osa gościu powyżej. ..

Gość gość
Moja córka jest właśnie uczulona na błonkoskrzydłe. Była żądlona wcześniej kilka razy i nawet nie wiedziałam, ze jest uczulona. Tym razem po użądleniu w palec ręki natychmiast zaczęła cała puchnąć, zrobiła sie czerwona w białe kropki i miała wielkie problemy z oddychaniem. Samochód i najbliższe pogotowie. Powiedzieli, że gdybym dojechała kilka minut później, nie byłoby po co.. :D

Gość gość
To ja z 10.03 Nie wiem jak to się stało, ale znaczek miał być :( Bo śmieszne to nie było ani trochę