Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agunkaa

Moja teściowa ma 7 wnuków i kładzie duży nacisk na to żebyśmy my mieli córkę

Polecane posty

Gość agunkaa

Moja teściowa ma 4 dzieci. Syn ma 2 synów Kolejny syn również ma 2 synów, z czego drugi urodzony tydzień temu Najmłodsza i jedyna córka ma 3 synów Teściowa zawsze powtarzała, że w nas jedyna nadzieja, teraz jestem w ciąży i ona dzwoni co tydzień czy już byłam na USG i czy znam płeć. Idę na USG w poniedziałek, ale to będzie dopiero 14 tydzień i nie wiem czy określona płeć będzie na 100% wiarygodna, a ta kobieta zaryczy się na śmierć, jak okaże się, że będzie 7 wnuczek. Oczywiście woli zdrowego wnuka od chorej wnuczki i nie ma manii różu, falbanek i koronek, ale marzy o choć jednej wnuczce. Oczywiście miłoby było spełnić jej marzenie, ale dlaczego ona nie rozumie, że nie mamy na to wpływu? Mam z nią dobry kontakt, ale mam wrażenie, że obrazi się na mnie jak będzie chłopak i nasze relacje ulegną ochłodzeniu. Co o tym myślicie?\

Gość gość
ze jestes glupsza niz twoja tesciowa. ja bym mowila, ze nie chce znac plci, specjalnie. Nie mam obowiazku informowania tesciowej o plci.

Gość gość
Sorry, ale Twoja teściowa ma nierówno pod kopułą. Nie powiedziałabym jej o płci, nawet gdyby mi lekarz powiedział. Bo w 14 tygodniu to jeszcze mogą być pomyłki. I nie daj boże lekarz Wam się pomyli, a Wy się potem będziecie idiotce tłumaczyć jak to się stało. Swoją drogą jakby mi tak marudziła to bym ją opieprzyła, że ma mi w końcu dać święty spokój i nie wypytywać o płeć, i niech nie pyta przed 2 badaniami prenatalnymi (lub przed 22 tygodniem).

Gość gość
Mam to samo ze swoją teściową. Ma trzech synów, każdy z nich ma po jednym synku. Już jak bylam w pierwszej ciąży, to zamęczała wszystkich gadką, że teraz na pewno będzie wnuczka (zresztą tak samo było, gdy jej dwie pozostałe synowe były w ciąży). Teraz jestem na poczatku drugiej ciąży i jak tylko usłyszałam jakiś tekst o dziewczynce, to od razu powiedziałam, że nie życzę sobie ciągłego męczenia mnie rozmowami o płci dziecka. Jeśli mamie to nie odpowiada, to najzwyczajniej w świecie za każdym razem, gdy poruszy temat grzecznie wyjdę i wracam do siebie. Na razie działa, bo nie chce przecież denerwować kobiety w ciąży. A że jest przesądna to mi nie odmówi, bo jej przecież myszy coś zjedzą :-D

Gość gość
ale rozpłodowa rodzina, ja pierdolę, niedługo nas będzie tak jak w chinach

Gość gość
Tu Autorka Nie wiedziałam, że rozpłodowa rodzina, to dwójka czy trójka dzieci, a mąż ma rodzeństwo w bardzo różnym wieku i tak im się życie ułożyło, że mają po dwójce i siostra 3