Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak myślicie czy poczują się urazeni?

Polecane posty

Gość gość

Znam takie biedne małżeństwo ze słyszenia,mieszkaja niedaleko. Ostatnio 2 ich synów zginęła w wypadku, został 1. Pomaga rodzicom ale wiecie pogrzeby teraz itp. Tym ludziom nie starcza nawet na rachunki. Co myślicie żeby anonimowo podesłać kurierem bony sodexo? Chciałam żywność ale mogą wyrzucić ze strachu ze zatruta czy coś. Czy nie poczują się głupio? Myślałam tak o 300zl. Na więcej mnie nie stać teraz

Gość gość
piekny gest, sa jeszcze ludzie na tym swiecie a myslalam ze zostaly juz tylko...

Gość gość
Nie wiem, co to za bony, ale pomagać zawsze warto..

Gość gość
Cieszę się, że tak myślisz :).. mnie po pierwszym entuzjazmie naszly obawy, czy nie zostanie to źle odebrane, nie potrafię postawić się w sytuacji tych ludzi. Może za mało mi empatii czy wyobraźni...nie chciałabym ich urazić.

Gość gość
To są bony na określoną kwotę, którymi można płacić w wybranych placówkach (właściwie w większości aptek,sklepów spożywczych i innych). Chciałam je wykupić na ok.300zl nie wiem czy sie nie osmiesze taka kwota,ale więcej nie mam... :( Myślałam najpierw żeby kupić żywność i wysłać kurierem ale w sumie mogą pomyslec ze jest zatruta i ja wyrzucic i pieniadze zmarnowane.

Gość gość
Z drugiej strony te 300zl chyba lepsze niż nic prawda , zwlaszcza ze zostali bez środków do życia... oczywiście myślałam żeby zrobić to anonimowo ale i tak boję się ze ich uraze:o

Gość gość
Nie będą uraźeni, na pewno. Wyślij listem i dopisz odręcznie kilka ciepłych słów. Nawet gdybyś wysłała 100zł, to piękny gest, że szczerego serca. Szacun!

Gość gość
Popieram. To dobry pomysł.

Gość gość
Pomysł jest dobry, ale anonimowość może sporo utrudnić. Ja np. bałabym się korzystać z takich bonów nie wiedząc od kogo to. Może oszukane? Może jakaś reklama? Może wyłudzanie danych, handel brudnymi pieniedzmi? Może kradzione? Ludzie nie są przyzwyczajeni do dostawania forsy za nic więc zrozumiałe, że się boją. Dochodzą jeszcze sprawy skarbowe, sprawy nieuzasadnionego wzbogacenia itp. Serio: ja bym pojechała i powiedziała wprost, że chcę pomóc i proponuję to czy tamto.

Gość gość
wystarczy podpisać, że nie chcesz się ujawniać, żeby nie stawiać ich w niezrecznej sytuacji ale z całego serca im współczujesz i w ten sposób chociaż chcesz pomóc