Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosciówa

Umowa o pracę, a procent od utargu

Polecane posty

Gość Gosciówa

Witam, Pracuję na 3/4 etatu. Umówilam się z pracodawcą na wynagrodzenie w wysokosci 30% mojego utargu, przy czym ma ono wynosić nie mniej niż 1500 zł netto ("na rękę"). To znaczy, że gwarantowana kwota wypłaty to 1500zl. Jeśli jednak mój utargu przekracza 5000zl (30% to więcej niż 1 500zl)- otrzymuje procent. Moje pytanie: Chciałabym, żebysmy podpisali umowę o pracę. Jak powinien brzmieć zapis takich warunków w takiej umowie?

Gość gość
nie ma mozliwości zawrzec takiego zapisu w umowie o pracę ,jakie stanowisko? może cos doradze

Gość gośćiówa
Stanowisko kosmetyczki

Gość gość
hmm to trudna sprawa bo takie zapisy tylko w umowach o współprace na zasadzie własnej DG,musisz po prostu zaufać ,ja np dogadałam się tak że oficjalnie pracuję na 1/4 (bo komornik) za minimum,a faktycznie pracuję na cały za 2000 do ręki i mam prowizję od utargu,niemałą bo to salon samochodowy. Gorzej gdybym miała w ciązę zachodzić czy zachciałoby mi sie stale chorowac. Normalnie jak jestem chora góra 2x do roku 6-14 dni dostaje od szefa tyle ile sie umówiliśmy poza prowizją za te dni rzecz jasna. Jak nie zamierzasz kombinować to po prostu się dogadaj,ja jestem na takiej umowie na gębę od 8 lat i nie narzekam