Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pies

Polecane posty

Gość gość

Cześć :) Mam problem z moim psem. Kiedy tylko nadarzy się okazja zabiera moje rzeczy, skarpetki, etui na telefon, śmieci z kosza, no wszystko! Ucieka ze zdobyczą na dwór, a kiedy chcę go złapać, biega dookoła. Często również zabiera buty. Robi się w tedy podejrzanie cicho, a kiedy już znajdujemy psa zaszytego gdzieś w kącie, but jest pogryziony na milion kawałków. Gdy chce się mu odebrać jakąś rzecz, gryzie i warczy. Naprawdę nie wiem jak go tego oduczyć. Może macie jakiś pomysł?

Gość gość
Mam podobny problem z moimi kotami. Wkladaja sobie kawalki jedzenia do moich butow (pomimo ze sa w szafce). Codziennie wyjmuja mi wyprane rzeczy z komody i roznosza po calym mieszkaniu, niektore z nich laduja w wannie albo w ich misce z woda. Z kosza na brudna bielizne wyciagaja skarpetki itp i tez potem roznosza po calym mieszkaniu. Codziennie mam przez to mase pracy, nie wiem jak ich tego oduczyc. Chyba sie nudza bo innego wytlumaczenie nie mam :(

Gość gość
Ach te zwierzęta. Z kotami może być nieco trudniej, bo o ile psa można czegoś nauczyć, to kot jednak chodzi własną drogą :)

Gość gość
mój pies wyciągał z kubła w łazience brudy, roznosił po domu i odurzał się zapachem rzeczy do prania, bo zwierzęta lubią smrody. Kota wkręcił w te obrzydliwe zwyczaje, ale się zabawa skończyła, teraz zamykam na klucz i kot sobie może skakać na klamkę, już mu się nie otworzą drzwi. Jak był mały niszczył i gryzł, teraz już nie. Koty lubią wywalać z szaf i zrzucać coś, a potem ucieczka i obserwacja z ukrycia. Lubię gadzinę, więc znoszę spokojnie wszelkie atrakcje związane z posiadaniem psów i kotów