Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

menu roczniaka

Polecane posty

Gość gość

Co podajecie swoim rocznym dzieciom do jedzienia? Mam wrażenie ze my jemy ciągle to samo, szukam inspiracji

Gość gość
A co twoje dziecko jadą?

Gość gość
Moja córka je po prostu to co my. Kanapki, owoce, nabiał, obiady normalne domowe (bez kostek, gotowców itp). Nie ustalam specjalnego menu dla dziecka.

Gość gość
Moj roczniak tez je wlasciwie wszystko. Kanapki, owoce, warzywa, miesa.

Gość gość
Moja ma alergie na bialko mlekq krowiego i powoli rozsserzsm dietę. Nie moze jeść wszystkiego. Lekkostrawne zupy warzywne albo indyk albo królik. Czasami wieprzowina. Do tego trochę kaszy albo gryczanej albo jęczmienej albo makaron ktory sama robię. Potem owoce z kaszka musli, jakieś jajko lub awokado zamiast masła na chlebku ktory tez musze sama piec. Za dwa miesiące bedzie wizyta u specjalisty i badania dopiero wtedy dowiem sie co jeszcze moge jej podawać bez obaw.

Gość gość
Napisze Ci przykladowo autorko: Sniadanie-jajecznica zecszczypiorkiem, pomidorem lub sama/kanapka z maslem zoltym serem,rzadko z dzemem (ostatnio nie chce znowu)/kaszka owsiana z mlekiem, platki owsiane blysk.z lidla z mlekiem; raz ma daze na to raz na to, ze 2 razy w warunkach wyjazdowych dalam piratki z lidla, tak tak, zjedzcie mnie...:) X 2 sniadanie-jogurt naturalny z owocem lub bez, serek homo z mlekpolu bo ma fajny sklad, oprocz cukru X Obiad: geste zupy na miesie typu gulasz z papryka marchewka ziemniakiem/krupnik gesty/jarzynowa/pomidorowa z ziemniakami, makaronem lub ryzem, platkami ryzowymi... dam tez kapusniak i ogorkowa jak sie zbiore hehe/brokulowa/kalafiorowa/uparowana rybka z ziemniakami i brokulem, kalafiorem czy marchewka/spaghetti/nalesnika na slodko jadl, ale ja nie robie/sloik 1-2 razy w tyg, ten najwiekszy hipp, ewentualnie gerber jak nie ma hippow, najczesciej z rybka lub wolowina bo to mu robie rzadko. X Podwieczorek- 2 nektarynki, banan, placki babanowo twarogowe, gruszka, sliwki, arbuz, no co tam mam X Kolacja- kaszka manna na mleku blyskawiczna bez dodatku cukru.