Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W czerwonej sukni na wesele kuzynki?

Polecane posty

Gość gość

Mama sie upiera ze na slub kuzynki mam isc w czerwonej sukni !nie wiem czy to wypada?bo nie chce byc zbyt na widoku bardziej rzucac sie w oczy niz panna mloda! Jak przekonac mame by mnie nie ubierala w czerwona suknie balowa!

Gość gość
Ja w czerwonej sukience wystąpiłam na własnym ślubie, ale jako gość bym się nie odważyła. Właśnie dlatego, że obowiązuje taka niepisana zasada, żeby nie przyćmiewać Panny Młodej. I kto obecnie zakłada balowe suknie na wesela? Jeśli już koniecznie czerwona kreacja, to jakaś ciemna (np. burgund czy bordo) i w skromnym, prostym fasonie.

Gość gość
Jak najbardziej odpowiedni koloer sukienki, przecież nie przyćmisz sukienki panny młodej, ona będzie w białej ślubnej sukni. Właśnie czerwony to super kolor na sukienkę balową, na pewno nie dla panny młodej.

Gość gość
a ile masz lat że mama ci dyktuje co masz założyć?

Gość gość
Czerwona suknia balowa na wesele? Ło matko z córko, wieś tańcuje i śpiwa. :D Zapytaj mamę, czy chce zrobić z ciebie cudaka, na którego wszyscy będą się gapili, zamiast patrzeć na pannę młodą. A gość dziś to ma jakieś zaściankowe poglądy, że jak suknia ślubna, to biała. Może jeszcze typowa beza z welonem, bo tobie się tak podoba? :D

Gość gość
A mnie zawsze ciekawi ta obawa przed przyćmieniem panny młodej xD. Czy każda panna młoda ma z założenia na tyle niskie ego, żeby poczuć się źle tylko dlatego, że ktoś na jej weselu ubrał kiecę w kolorze, który rzuca się w oczy? Ja bym miała gdzieś, jak kto przyjdzie ubrany na moje wesele, jak ktoś lubi, niech przyjdzie w neonowych kaloszach, lateksowej mini czy sukience rodem z cygańskich zaślubin.

Gość gość
zacznijmy od tego, ze czerwień może mieć różne odcienie, rżny krój, nie kazda musi wygladać rodem z burleski. Oczywiscie, że wypada, co to za nowe zwyczaje, nie wypada białej, czarnej, czerwonej, kremowej, beżowej... nie wiadomo w co się ubrać :P

Gość gość
Mloda dziewczyna powinna isc w sukni zoltej lub rozowej:)

Gość gość
nikt Ci nie zabrania występować na ślubie jak dziwka, ale nie musisz wszystkim się tym chwalić.

Gość gość
gość dziś Czerwona suknia balowa na wesele? Ło matko z córko, wieś tańcuje i śpiwa. smiech.gif Zapytaj mamę, czy chce zrobić z ciebie cudaka, na którego wszyscy będą się gapili, zamiast patrzeć na pannę młodą. A gość dziś to ma jakieś zaściankowe poglądy, że jak suknia ślubna, to biała. Może jeszcze typowa beza z welonem, bo tobie się tak podoba? smiech.gif X No biała, a jaka? Welon też ma być, bo jest oznaką czystości. Bierzesz ślub, bo się chcesz pokazać w czerwonej sukni jak panienka z pigalaka?