Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Memento mori...

Polecane posty

Gość gość

Pamiętaj o śmierci, gdyż nie da się jej uniknąć... x Czy każdy z Was ma świadomość Sprawiedliwości Bożej w godzinę śmierci? Wydaje mi się, że największym błędem człowieka jest żyć nie myśląc o śmierci, o tym, że kiedyś zda rachunek ze swego życia, odpowie za każde słowo, gest...Nie wiem jak wy, ale ja tej chwili się lękam BO WIEM, ŻE WIELKA JEST SPRAWIEDLIWOŚĆ BOŻA . Wielu ludzi żyje tak jakby Boga nie było. Przykazania? Przykazania Bóg dał ludziom, żeby przestrzegając ich mogli żyć szczęśliwi, A niektórzy ludzie wszystkie przykazania łamią. "Jeśli przez złą wolę spędziłeś być może większą część życia w nieuporządkowaniu i zobojętnieniu; jeśli zbliżając się do wieczności widzisz, że rozpacz chce ci założyć zasłonę na oczy, ty nie daj się oszukać. Wciąż jest czas na przebaczenie. Posłuchajcie dobrze: jeśli zostaje wam jeszcze sekunda życia, wykorzystajcie ją, bo możecie w niej uzyskać życie wieczne. Jeśli wasze życie upłynęły w ignorancji i błędzie, jeśli byliście powodem wielkich ran zadanych ludziom, społeczeństwu a nawet religii i dzięki jakiemuś biegowi zdarzeń poznaliście swój błąd, nie dajcie się powalić ciężarowi błędów i krzywd, które wyrządziliście. Przeciwnie, pozwalając by waszą duszę przenikał najgłębszy żal, zanurzcie się w nadziei i przybądźcie do Tego, który zawsze na was czeka, aby wam wybaczyć. To samo dotyczy dusz, które spędziły pierwsze lata swego życia w wiernym przestrzeganiu Moich przykazań, ale których gorliwość krok po krok słabła, aż zaczęły prowadzić życie obojętne i wygodne. (...) Dusza, którą pewnego dnia dotyka silny wstrząs, który ją prowadzi do przebudzenia, szybko widzi, że jej życie jest bezużyteczne, puste, bez zasług dla wieczności. Zły, z piekielną zazdrością, atakuje ją na tysiąc sposobów, wyolbrzymiając jej winy, wywołuje w niej smutek i zniechęcenie, a końcu doprowadza ją do strachu i rozpaczy. Duszo, należąca do Mnie, nie zwracaj uwagi na tego brutalnego nieprzyjaciela i kiedy tylko poczujesz poruszenie łaski, pośpiesz do Mojego serca na początku walki, odczuj, kontempluj, jak wylewa się jedna kropla Jego Krwi na twoją duszę i chodź do Mnie. Już wiesz gdzie się znajduję: za zasłoną wiary...Podnieś ją i powiedz mi z całkowitą ufnością o twoich smutkach nędzach, upadkach... Słuchaj z szacunkiem do Moich słów i nie bój się o twoją przeszłość, Moje Serce zanurzyło ją w bezmiarze Mojego Miłosierdzia i Mojej Miłości. Twoje przeszłe życie napełni cię pokorą. I jeśli chcesz dać mi najlepszy dowód twojej miłości, miej ufność i licz na Moje przebaczenie. Wierz, że twoje grzechy nigdy nie przewyższą Mojego Miłosierdzia, gdyż ono jest nieskończone" xxx Słowa Pana Jezusa skierowane do nas ludzi przez usta Cataliny Rivas. Odsyłam do naprawdę pięknej książeczki "Męka Pańska. Refleksje Pana Jezusa nad tajemnicą Jego cierpienia oraz nad wartością, jaką miało ono dla Odkupienia."

Gość gość
Nie są zmyślone panie ateisto.

Gość gość
"Dzieci Moje, nie ma na ziemi wspaniałych krzyży. Wszystkie okrywa tajemnica, ciemność, rozdrażnienie. Tajemnica, bo ich nie rozumiecie. Ciemność, bo zaciemniają umysł. Rozdrażnienie, bo uderzają dokładnie tam, gdzie unika się zderzenia".

Gość gość
Contra vim mortis non est medicamen in hortis!!! Przeciwko mocy śmierci nie ma ziół w ogrodach!!!

Gość gość
Nie wszystkie religie są prawdziwe, niektóre są właśnie zmyślone np. fanatyczny islam - religia morderców. Ja mam jedną religię, ale szanuję innowierców.