Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przedszkole od jakiego wieku gdybyście mogły wybrac

Polecane posty

Gość gość

Nie muszę posylac dziecka do przedszkola bo ma opieke. Ma 2,5 roczku. Ale zastanawiam sie Kiedy jednak warto posłać dla jego rozwoju. Jakie macie przemyslenia drogie mamy? Gdyby to tylko od Was zależało, kiedy i czy w ogole poslalybyscie dziecko do przedszkola?

Gość gość
Od 3. Moja córka ma 2.10 miesięcy i jest gotowa. Niczego w domu juz jej nie nucze a tam z grupa ma więcej i lepiej:)

Gość gość
Ja wysłałam syna w wieku 2 lat do żłobka (państwowego, 9 godzin dziennie). Serce mi się krajało, ale musiałam. I nie żałuję. Za 3 tygodnie kończymy karierę żłobkową i od września idzie do przedszkola. Cieszę się, że nie będzie to jego debiut, choć oczywiście nowe miejsce, nowe problemy....

Gość gość
Obawiam się też ze moja rozpieszczona córcia traumatycznie by przeżyła teraz przedszkole. Czy może są tu mamusie krnabrnych przedszkolakow?

Gość gość
Corke planuje poslac do przedszkola od 4 lat.

Gość gość
Moje dzieciaki poszły do złobka jak miały rok i 2 lata. Nie żałuję. Bywało ciężko, ale po pierwsze - nei było wyjścia - wróciłam do pracy, a poza tym, bardzo pozytywnie wpłyneło to na ich rozwój. Widzę różnicę w porownaniu z dziećmi, które np mają 3 lata i dalej siedzą w domu z matkami czy babciami - większość to dzikusy, bojące się ludzi:) ja, siedząc z nimi w domu (pomijając fakty, że finansowo nie byłoby mnei na to stać), nei miałabym tyle czasu i inwencji na wymyślanie jakichs zabaw, wycieczek, edukację, zdrowe obiady - jak to mają w przedszkolu.

Gość gość
Ja wybrałam żłobek elfik w Sosnowcu . Jeszcze nie słyszałam tylu pozytywnych opinii o przedszkolu. Moje dziecko chodzi tam z chęcią początki zawsze bywają trudne ale u nas adaptacja poszła piorunem z takimi Paniami ciociami :)

Gość gość
No tak, spamerki reklamujące swoje wszędzie się wcisną.