Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość człowiek głody filmu

Pytanie do znawców kina! Kto wie co to za film?

Polecane posty

Witam serdecznie. Od 3 dni wpisuje przeróżne kombinacje haseł w google aby odnaleźć tytuł filmu, ale wszystko na marne. To żaden hit, ale film mi się podobał. Wiele wyników wyszukiwań prowadziło mnie tutaj więc zadaje pytanie na tym kobiecym forum. Film jest o dwóch azjatyckich braciach, którzy uciekają na statku przemytników do Ameryki. W ich kraju jest jakaś nieciekawa sytuacja chyba, lub zmarła im matka, nie pamiętam... Wiem że płyną nielegalnie wraz z innymi. I wiem że płyną w poszukiwaniu swojego ojca, byłego amerykańskiego żołnierza którego nigdy nie poznali. Na statku panują spartańskie warunki. Zapasy ryżu zalane wodą psuja się, ciężko o wodę zdatną do picia. Starszy brat zachęca młodszego do jedzenia ryżu z robakami mówiąc że myszka Mickey też to je.... Ci dwaj bracia maja towarzyszkę podróży marzącą o zostaniu gwiazdą w Ameryce, w rezultacie zostaje prostytutką. Młodszy z braci umiera w podróży. Oddają jego ciało morzu. Na miejscu starszy zatrudnia się jako pracownik na zlewozmywaku. Po wielu poszukiwaniach odnajduje ojca na jakiejś farmie, zatrudnia się u niego. Na koniec okazuje się że jego ojciec jest niewidomy, stracił wzrok podczas eksplozji materiałów wybuchowych, i dlatego nie powrócił nigdy do ich matki... Zna ktoś tytuł tego filmu?? Z góry dzięki za pomoc...

Gość gość
Ten film to "The Beautiful country" - "Kraina szczescia" ;.)

Tak jest! Dzięki :). To "kraina szczęścia", szukałem po hasłach- ocean szczęścia, i innych z "oceanem", nie wiem skąd on się mi tam wziął... Potem pomyślałem że nie chodziło o ocean, ale nie wiedziałem na co go zamienić :). Dzięki raz jeszcze. I przy okazji usłyszałem o 2 filmach których nie widziałem. Dobrej nocy :) Pozdrawiam!