Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Eviriel

Pomocy.

Polecane posty

Witam. Mam 16 lat. Obecnie mieszkam z mamą, rodzice rozstali się dawno temu. Ogółem sytuacja rodzinna u mnie w domu jest bardzo skomplikowana, głównie przez faceta mamy. . I chciałabym spytać, gdzie mogę złożyć jakiś wniosek o to, że chciałabym zamieszkać z ojcem, gdyż po prostu z mamą nie wytrzymuje psychicznie. I nie chodzi o rzeczy typy ,,Mama nie chce mi dać pieniędzy na nową bluzke". Po prostu nie dogaduje się z mamą i ciężko nam wytrzymać 5 minut bez kłótni o byle co. Poza tym również zmieniłam ja do niej nastawienie, bo jaka matka pozostaje w związku z facetem który psychicznie zniszczył jej dziecko do takiego stopnia, że próbowało popełnić samobójstwo. Ale wszystko było zgłoszone o znęcanie się psychiczne nad rodziną i tak dalej, ale mama go nie zostawiła i stała się podobna do niego. Potrafi zrobić mi awanturę o to, ile zużyłam patyczków do uszów. Już nawet w szkole proponowali mi zaapelowanie o zamieszkanie z ojcem, ale ja nie chciałam. Miałabym wyrzuty sumienia, że zostawiłam mame. Ale teraz jest coraz to gorzej, dlatego pytam gdzie mogłabym złożyć taki wniosek, bo wiem, że bez tego nie pozwoli mi się wyprowadzić do taty.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować