Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sadzicie o tym i czy taka osoba ma szanse cos w zyciu jeszcze osiagnac

Polecane posty

Gość gość

Cale zycie mam pod gorke. Majac kilka mc-y zachorowalam na zapelanie opon mozgowych, pozniej astma, sterydy, tylam, do tegi slaby wzrok, wiec konieczne byly okulary. Wychowywalam sie praktycznie bez ojca, bo pracowal za granica. W szkole sie ze mnie od zawsze wysmiewali, bo gruba, bo ma jasna skore, bo ciuchy nie takie. . . Czesto chorowalam - astma , alergia. Zostalam zgwalcona, ale ludzie ze wsi to na mnie zrzucili wine i wyzywali mnie od kur, , , i dziw , , , Stracilismy w 97 roku dom w powodzi. Moja mama zachorowala na nowotwor przez co ja skonczylam liceum wiczorowe dla doroslych majac 21 lat, a nie normalnie 19 jak kazdy, opiekowalam sie mama itd itp Zachorowalam na depresje, ktora lecze do dzis. Mam chora tarczyce, zespol policystycznych jajnikow, a przez to problemy z waga, nadmierne owlosienie . . . Nie mam pracy, pieniedzy, przyjaciol , , , W tym roku bede miec 26 lat i nie mam nic, skonczone tylko smieszne lo i to pozniej oraz legalnie przepracowany rok w uk, znam bdb angielski, to tyle . . . Martwie sie o siebie, boje sie o przyszlosc. Nie moge znalezc nawet pracy na kasie w sklepie, w barze ani innej w tym stylu. Nikt nie chce mnie nigdzie zatrudnic, nie wiem tak naprawde co mam robic. Czy ktos taki jak ja, kto tyle w zyciu przeszedl, kto ma tak nedzne CV (edukacja: lo skonczone w wieku 21 lat, doswiadczenie zawodowe: praca ok 1 rok w sklepie w uk w 2014-2015 roku czyli lacznie jakies 6 lat przerw. po gimnazjum mam 2 lata przerwy, pozniej po skonczeniu liceum 3 lata przerwy no i potem miedzy skonczeniem tej pracy w sklepie a ponowym jej zaczeciem i teraz od stycznia nie pracuje, wiec lacznie ok roku co daje razem az 6 lat) ma szanse by cos osiagnac ??? Tez chcialabym tak jak inni miec kiedys rodzine, mieszkanie, samochod, wakacje, godne zycie, poki co jestem bezuzytecznym wrakiem czlowieka. Chyba nie ma juz dla mnie ratunku Chcialam sklamac w CV na temat jakiejs pracy w sklepie czy cos, ale kazdy odradza, ze nie klamie sie, ze nie powinnio sie i w ogole.Jestem zagubiona . . .

Gość gość
W CV nie piszesz ani slowa o swoich chorobach. Podaj tylko daty nauki od-do liceum, potem praca, tez od-do. Dopiero gdy w rozmowie ktos zapyta dlaczego tak dlugo liceum, to powiesz ze mialas przerwe z powodu choroby mamy i dlatego tez masz krotki staz pracy. Trzymaj sie, powodzenia.

Gość gość
idź na studia

Gość gość
z dobrym angielskim możesz wiele :) zrób z tego atut, to jedno z głównych wymagań w wielu miejscach,możesz też prywatnie udzielać płatnych korepetycji i tłumaczeń albo wyjechać za granicę

Gość gość
Oczywiscie, ze w CV nie wpisuje sie chorob, ale date urodzeni juz tak i wowczas beda pytania dlaczego nie ukonczylam lo "w terminie" No i dwa kazdy widzac takie "dziury" bez pracy w CV nawet sie nie odzywa :/ Dlatego pomyslalam o klamstwie, choc tak wiem, nie robi sie tego, nie powinno sie , , ,

Gość gość
to siedź bez pracy

Gość gość
Ja bym sklamala, tyle w zyciu przeszlas, ze bezrobocie nie powinno Ci jeszcze doskwierac

Gość gość
jak jesteś odważna to zapisz się do urzędu pracy i tam skończ kurs zawodowy np: na obsługę kasy fiskalnej do marketu , lub inny . Większe jeszcze od twoich problemów mają inni . Jedź 15 -go na pielgrzymkę do Częstochowy lub Lichenia tam spotkasz wartościowych ludzi . Masz u Najświętszej Maryi wiele sympatii i miłości. Czytaj w wyszukiwarce pod tytułem : Anna - Zaufajcie Maryi , tam od strony 30 , Maryja mówi dużo o sensie życia , o szczęściu i miłości .

Gość gość
Kurs na kase niewiele pomoze, warto by zdobyla konkretny zawod i np poszla na studia. Praca na kasie jest dobra na chwile...

Gość nie ma wymówki
dobry angielski po roku w UK? wątpie. Czy jesteś w stanie swobodnie przeczytać gazete po angielsku i rozumiesz ponad 98% tego co tam pisze? Bierz jakieś kursy online, programowanie czy coś, do tego nie potrzebe nic tylko czas, albo ściągnij sobie książki i z nich sama się ucz. Jak chcesz coś to dasz rade, główny wróg to LENISTWO

Gość gość
do urzędu pracy mają obowiązek przyjąć każdego ale trzeba im to przypominać . Oczywiście nie zawsze dają zasiłek bo to zależy ile czasu minęło od daty zakończenia ostatniej pracy , ale wówczas na pewno dają ubezpieczenie zdrowotne .

Gość gość
z czego zyjesz i kto Cie utrzymuje? mam gorzej od Ciebie ale nie chce mi sie pisac nawer