Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Łóżeczko turystyczne

Polecane posty

Gość gość

Chce kupic dla noworodka lozeczko turystyczne ktore ma byc lozeczkiem do spania na stale. Chce takie kupic z tego wzgledu ze czasem wyjezdzamy ale tez ze mam dom z ogrodem i czasem chcialabym miec dzidzie na zewnatrz jak bedzie cieplo. Co o tym myslicie i jakie lozeczko polecacie? Chodzi mi o takie aby nie mialo nic twardego jesli sie przewroci zeby sie nie uderzylo. Chcialabym tez aby zmiescilo sie do nieduzego bagaznika samochodu. Pozdrawiam

Gość gość
Ja odradzam . Dla mnie łóżeczko turystyczno to jednak łóżeczko turystyczne... Od czasu do czasu w użyciu. Zresztą łóżeczko jest tanie. Można kupić i takie i takie.

Gość gość ktoś
Ja kupiłam kojec firmy Kinderkraft, do którego dokupiłam materac, aby było miękko gdy dziecko się przewróci. I okazał się na tyle fajny, że na wyjazd wakacyjny zakupiłam łóżeczko turystyczne też Kinderkraft, również z dokupionym materacem i super się sprawdziła na wczasach. A czasami wystawiałam je także jako taki "kojec do ogrodu", gdyż ma wymiary które mieszczą się w drzwiach, a ten standardowy kojec jest 100cmx100cm i trzeba go złożyć, aby go wynieść. Podsumowując, polecam to łóżeczko Kinderkraft - wygodne, poręczne, ładne i tanie.

Gość laura_1988
Moja corcia to mala ciamajda i wiecznie obijala sie w lozeczku drewnianym. Najbardziej sie balam o glowke. Turystyczne jest o wiele bezpieczniejsze o ile nie przylega do sciany- lepiej zostawic te pare cm odstepu. A tym bardziej jesli dokupisz materac to nie widze przeciwwskazan do uzytkowania na codzien. Mają one rozne rozmiary. Na allegro jest spory wybor. Ja akurat wybralam takie o tych samych wymiarach co drewniane czyli 120x60 cm.

Gość gość
Ja mam Sun Baby, ale wywaliłam ten złamany tani baldachim i chińskie wibracje i tych dodatkowych akcesoriów używam tylko przewijaka i uchwytu na kosmetyki i pieluchy. Materac jest oczywiście cienki i sztywny, bardziej nadający się na spód kojca niż do spania, więc dodatkowo kupiliśmy cienki tani materacyk z Jysku i wszytko gra. http://boboraj.pl/images/00000000/111YORKER/mini/P995-319C%20(1)%20(Medium).JPG

Gość gość
Tu jest lepszy link: http://www.sunbaby.pl/Lozeczko-z-pelnym-wyposazeniem---Sweet-Dreams%2cSD995-ST%2cp45276 A materac taki: http://jysk.pl/sypialnia/materace/materace-dla-dzieci/materac-60x120-plus-f20-dreamzone Baliśmy się kłaść grubszy bo ta podwieszana część ma limit wagowy i generalnie niczego nie powinno się nam wkładać poza dzieckiem, ale na tym kojcowym materacu nie da rady spać na dłuższą metę (no chyba że awaryjnie na wyjeździe).

Gość gość
Ma jeszcze funkcję bujania, z której rzadko korzystam. A na ten przewijak mam rzuconą tetrę (łatwo zmienić i zawsze przyjemniejsza dla skóry). Z pasa rzadko korzystam bo nigdy nie zostawiam dziecka samego na przewijaku. Poza tym łóżko jest wizulanie ładne, szczególnie z daleka, bo z blika widać że tkaniny chińskie, świecące i śliskie. To samo cerata. Ale ogólnie jestem zadowolona. W boczną dużą kieszeń, kieszonki przy przewijaku i nakładkę z przegródkami można dużo rzeczy nawkładać.