Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W jakim wieku dziecko 15 kg?

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem czy kupić spacerowke, ktora jest do 15 kg. Maly ma 5 miesięcy, ale urodził sie duży, teraz ma chyba juz kolo 9 kg (tak mysle, bo 2 miesiące temu na badaniu miał 7 kg). Na jak długo starczy taka spacerowka? W jakim wieku sa dzieci, kiedy osiągają 15 kg?

Gość gość
Około 3 roku życia.

Gość gość
Moja córka urodzona 3650 i 56cm na rok 84cm i 11kg na dwa lata 93cm i 13.800. Teraz ma 2l 10m ma 101cm i 15.700. Jest bardzo wysoka. Ponad 97centyl wzrostu od 4 miesiąca zycia i 75centyl wagi. 15kg miała na 2,5r.

Gość gość
Syn ma 4 lata i waży 15,2 kg. Dzieci są na prawdę różne.

Gość gość
15kg i 4l to ile ma wzrostu??

Gość gość
15,5 kg ma moj 2 letni synek :-) wzrost 95 cm. Pozdrawiam

Gość gość
Mój ma prawie 4 lata i waży niecałe 17,także 15 kg to tak z 3 lata.

Gość gość
Ojej u jednej pani czytam ze 2 latka, to krótko by mi ten wozek starczyl pewnie? Wozicie dzieci w tym wieku jeszcze? Pozdrawiam, autorka :-)

Gość gość
Moj synek ma 2.5l wazy 15kg i ma 99cm wzrostu. Apropos spacerowek, producenci specjalnie tak pisza zebys w razie czego nie miala pretensji ze cos sie schrzanilo. Moj co prawda juz w spacerowce nie jezdzi wcale, bo wszedzie chodzi za reke, ale jego 4 letnia kuzynka jeszcze tak. Dziewczynka jest lekko otyla wazy 24kg, a spacerowka tez do 15kg i nic z wozkiem sie nie dzieje.

Gość gość
Mój syn ma 3,5 roku waży niewiele ponad 13kg. (Na rok ważył 9,5kg, na 2 urodziny 11kg). W wózku przestał jeździć mając ok 19-20 miesięcy. Spacerówkę mam dla młodszego dziecka- Baby Design Mini z 2014 roku, jest ona niby do 15 kg. Mój 15 miesięczny syn waży ok 10kg. Do tego mam mocno załadowany koszyk (np. bluzy dla siebei i dzieci, woda, samochodziki, jakieś jedzenie, kredy, czasem zakupy.. no sporo tego tam wciskam). Zdarzało mi się też, że wsadzałam mojego 3,5 latka "na wózek", tzn. sadzałam go sobie na rączce, przodem do kierunku jazdy, nogi miał jak gdyby nad budką, szeroko rozłożone (żeby nie uderzył brata). Oczywiście nie były to jakieś duże odległości.. tak ok 300-400m.. koło domu, gdy np. się przewrócił i do tego był zmęczony, albo gdy tak po prostu chciał, dla wygłupu. W każdym razie, wózek nie ma do tej pory żadnego uszczerbku, nic się nie zepsuło, nie złamało.. mimo ok łącznie pewnie ze 25kg obciążenia.

Gość gość
Dzieci są różne... córka ma 15,3 kg 4 lata 9 miesięcy

Gość gość
21:18 ma 106 CM. Jest b. szczupły.

Gość gość
Znam uczennicę szkoły podstawowej, która waży 15kg. Jest sporo niższa od rówieśników, a do tego taka chudzinka. Więc dzieci są różne. Jedne ważą zdecydowanie za dużo w stosunku do swojego wzrostu (nie wieku, a wzrostu), i jest ich coraz więcej niestety, inne w normie, są takie, ktore mają niedowagę. Przy tak małym dziecku, jakie masz ciżko stwierdzić, jak będzie przybierało na wadze. Jeśli dziecko jest zdrowe, a od wagi urodzeniowej (zakładająć, że była w normie, tzn. dziecko ważyło min. 2,5kg, do max 4kg) do momentu ukończenia przez dziecko roku, dziecko przybierze na wadze ok 6-7,5 kg, tzn, że prawdopodobne jest dobrze odżywiane. Jeśli jakoś drastycznie nie zmieni się jego diety, (np. nie wprowadzi nagle zbyt dużych ilości cukru, sporej ilości tłuszczu itp.), to dziecko będzie w późniejszym czasie przybierało ok 1,5-2,5 kg w ciągu roku. Łatwo więc sobie to policzyć. Oczywiście wiele zależy też od genetyki.. od kośćca dziecka, od jego apetytu itp. Trzeba patrzeć na wzrost dziecka, wiadomo, że wyższe powinno więcej ważyć, niż niższe.

Gość gość
Autorko ja pisałam o dwulatku 95 cm i 15,5 kg wagi :-) nie używamy wózka wogole od momentu koedy synek stanął na własnych nogach. Miał rok i 2 miesiące :-) pozdrawiam

Gość gość
O, a jak wam sie to udało? Lubi za rączkę od początku?

Gość gość
Jak juz stanął na własnych nogach to zaczal ładnie chodzić. Bez potknięć, bez żadnej asekuracji. Jest i był bardzo żywiołowym dzieckiem i chodzenie pomogło mu w końcu dostawać sie w miejsca o których wcześniej nie było mowy :-) :-) jesli wybieramy sie na długie wyprawy, mam na myśli weekendy gdzieś dalej, to zabieramy rowerek trójkołowy i w razie zadyszki wsiada na niego :-)

Gość gość
mój urodzony 3700 i 60 cm, 15 kg ważył w wieku 4 lat, do tego 110cm wzrostu-taki chudzielec... W wózku przestał jeździć jak miał... 9 miesiecy-wtedy zaczął chodzić i wózka uzywalismy baaardzo rzadko. mając 1,5roku potrafił pokonać na nogach 3 km :)