Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Małolaty wymądrzajace się na temat wychowania dziecka

Polecane posty

Gość gość

Aż się we mnie gotuje kiedy jakaś za przeproszeniem gówniara, bezdzietna rzecz jasna, wypowiada się o macierzyństwie i to jeszcze z pretensjami. Ostatnio czytałam jakiś artykuł o 500 plus. Oczywiście pod spodem g****oburza w komentarzach, że powinno być na każde dziecko, albo że w ogóle nie powinno być... I co się okazuje? Najwięcej komentarzy, że "za dawanie d**y dostają kasę" pochodzi od dziewczyn na oko 17-18 lat. Teksty typu "nie chce mieć nigdy dziecka wiec mam płacić podatki na wasze bachory?"... Taaa mając naście lat ona wie jedna z drugą, że nie założy rodziny i z ICH podatków coś tam idzie... Albo tematy o karmieniu w miejscach publicznych.... Najwięcej jadu od młodych bezdzietnych. Przeczytałam dzisiaj, że matka ma ściągać mleko na wyjście i dawać butle albo nie wychodzić w miasto w porach karmienia. Aż mnie agresja bierze bo to jak gadać ze ślepym o kolorach..

Gość gość
A temat hit to jak rzucają teksty, że dziecko w sklepie płacze o cukierki to oznaką ze bachory niewychowane etc... Ciekawe jak będę gadać jak same zostaną matkami. Kuzwa musiałam to wyrzucić z siebie bo ciśnienie mi wzrasta jak wśród ludzi obserwuje agresję jakąś dziwną w stosunku do matek

Gość gość
Opanuj się.Zmartwię Cię.Ludzie mają prawo mieć inne zdanie niż Ty.

Gość gość
Każdy ma prawo do swojego zdania dziewczynko biedna :D

Gość gość
Inne? Ok... Ale ja tu mowie o agresji wręcz w stosunku do tych co mają dzieci. I to osoby, które w ogóle pojęcia nie mają.

Gość gość
Nie jestem dziewczynką to po pierwsze. A po drugie ja nie wypowiadam się w kwestiach, o którym pojęcia nie mam

Gość gość
Moje dziecko je co pół godziny czasami bo jeszcze sobie nie ustaliło pory karmienia czyli wg tego co ludzie piszą to nie powinnam wychodzić? Czy dać butle? Jak dam butle to już nie będzie chciało piersi. Ja to wiem i ty wiesz. Ale ludzie nie mający dzieci nie wiedzą

Gość gość
To jest kafe. Tu siedzą same takie co opisałaś autorko wiec cie pewnie zjedzą zaraz

Gość gość
Zgadzam sie z autorka . Sama mam dwoje dzieci i tez kiedyś czytalam opinie na temat tego programu. Zeby jeszcze te 18 latki placily podatki,pff. Ja sie nie przejmuje ludzmi. Zal pupe sciska,bo my dostalismy a frankowicze nie :D

Gość gość
Hehe, ja ostatnio szłam przez miasto z mężem plus syn w wieku szkolnym i córka w wózku. I usłyszałam komentarz młodzieży z pobliskiej ławki: o, patrz 500+ idzie... Dokładając do tego niektóre komentarze z kafe mieliśmy niezły ubaw, że prawdziwa patola z nas:-) Młodzi muszą sobie pogadać i pokazać jacy to są inteligentni i na bieżąco, nie ma czym się oburzać;-)

Gość gość
No dokładnie takie wrażenie odnoszę, że chcą popisać się wiedzą i odbyciem... Niestety słabo

Gość gość
"Przeczytałam dzisiaj, że matka ma ściągać mleko na wyjście i dawać butle albo nie wychodzić w miasto w porach karmienia. " To akurat z tego co czytałam mamusie i tatusiowie sie wypowiadali, więc trzeba patrzyć też na swoje gniazdo ;) Na wyborczej i edziecko możesz zobaczyć jakiego typu komenty sa plusowane i przez kogo pisane. I paradoksalnie własnie matki się dziwią jak można chcieć karmić publicznie

Gość gość
Mnie też jedna bezdzietna chciała pouczać. Puściłam mimo uszu nie przejmując się wcale jej paplaniem, bo nie jest dla mnie partnerem do rozmowy na ten temat. Ze ślepym o kolorach rozmawiać nie będę.