Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dożo ludzi krytykuje 500 plus a ja to traktuje jak zwrot podatku

Polecane posty

Gość gość

przecież ludzie, którzy korzystają z 500 plus też płacą podatki

Gość gość
całe szczęście że wprowadzili to 500 plus bo ludzie strasznie mało zarabiają, pensja minimalna w tym kraju przy obecnych cenach powinna wynosić 2000 zł

Gość Laura277777777
no tak, ale podatki płacą tez ci, którzy dzieci nie mają i one dodatkowo jeszcze pójdą w górę za jakiś czas właśnie przez ten program 500 plus, a mnie się nie uśmiecha płacić na cudze dzieci, sama swoich poki co nie planuję

Gość taki jeden facet 31
tyle ,ze te pieniadze z nieba nie spadaja. ja bym wolał ,zeby nie było takich dopłat tylko zeby były mniejsze podatki

Gość taki jeden facet 31
póki co to patologia się cieszy ,ze ma za co chlać i to za darmo.

Gość Laura277777777
23:09- to o czym mówisz to jest błędne koło. Mało się zarabia i podatki są wysokie właśnie dzięki przywilejom jak program 500 plus, a one jeszcze wzrosną jak kasa się na to skonczy, poza tym nie oszukujmy się, zę wszystkie pieniadze z naszych wysokich padatków pojda na to co trzeba...Duza czesc jest kradziona. Dlatego ja jestem przeciwko wysokim zasiłkom, programom 500 plus itd. Podatki powinny być minimalne i od razu jakość zycia by wzrosła. Tak jak w Singapurze. Kraj, dawniej trzeciego świata w ciągu 50 lat dzięcki właśnie niskim podatkom i prywatyzacji, rozwinał sie tak, że jest jednym z nowocześniejszych na świecie, a bezrobocie tam to 3%

Gość gość
a w Niemczech od zawsze funkcjonuje kindergelt w wysokości 189 euro na dziecko i nikt nigdy nie protestował, a dlaczego masz płacić na cudze dzieci ...żeby miał kto pracować na twoją emerytuje i żebyś nie musiała przez to pracować do 70 tki

Gość margo0001
ale wiecie o co chodzi niskie podatki napędzają gospodarkę bo jest więcej pieniądza w obrocie więc PIS pompuje w ten sposób pieniądz do gospodarki bo ludzie mało zarabiają i mało wydają a co za ty idzie gospodarka stoi

Gość Laura277777777
Tylko Niemcy mogą sobie na to pozwolić bo są o wiele bogatsze. Mam nadzieję, że jeśli w nastepnej kadencji wygra inna partia to wycofają tą ustawę. W ogóle PiS to jedna wielka pomyłka. Przecież oni to zrobili po to żeby wygrać, a nie po to, że tak się troszczą o przyrost naturalny

Gość gość
zastanów się autorko, kto płaci wyższe podatki - single robiący karierę, czy matki wychowujące kilkoro dzieci (czasami niepracujące)...

Gość margo0001
single nie robią żadnej kariery tylko pracują za 1200 zł jako szeregowi pracownicy karierę zrobią tylko nieliczni koło czterdziech, matki pracują i płacą podatki z resztą system podatkowy jest tak skonstruowany że podatki płacą tylko biedni a najbogatsi płacą bardzo niskie podatki

Gość gość
Ja tam wole zeby moje podatki pomogly tym co potrzebuja niz pasly tych co te podatki ustalaja...

Gość gość
Laura277777777 dziś 23:09- to o czym mówisz to jest błędne koło. Mało się zarabia i podatki są wysokie właśnie dzięki przywilejom jak program 500 plus, a one jeszcze wzrosną jak kasa się na to skonczy, poza tym nie oszukujmy się, zę wszystkie pieniadze z naszych wysokich padatków pojda na to co trzeba...Duza czesc jest kradziona. Dlatego ja jestem przeciwko wysokim zasiłkom, programom 500 plus itd. Podatki powinny być minimalne i od razu jakość zycia by wzrosła. Tak jak w Singapurze. Kraj, dawniej trzeciego świata w ciągu 50 lat dzięcki właśnie niskim podatkom i prywatyzacji, rozwinał sie tak, że jest jednym z nowocześniejszych na świecie, a bezrobocie tam to 3% xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Tylko, że w Singapurze istniały państwowe programy budowy mieszkań celem poprawienia bezpieczeństwa socjalnego obywateli. Skąd zalożenie, że przy niskich podatkach wzrośnie jakość życia. Na to ma wpływ wiele rzeczy

Gość Laura277777777
margo- kto mało zarabia, ten mało, ale są też tacy, którzy zarabiają o wiele powyżej średniej krajowej i dlaczego oni mają płacić za cudze dzieci bo komuś się zachciało mieć pięcioro? Poza tym jakoś wątpię żeby we wszystkich rodzinach te pieniądze były wydawane właśnie dla dzieci...Szczególnie w rodzinach patolgicznych, prędzej rodzice wydadzą na kolejną flaszkę. Nie da się tego kontrolować dając kasę do ręki

Jeszcze nie mam 40-tki a nawet 30-tki i wygląda na to, że robię karierę :) Na szczęście podatki płacę nieduże, bo w umowie mam najniższą krajową :P

Gość margo0001
dajce sposób z tą patologią te pieniądze trafiają do normalnych rodzin i dobrze że mają 5 dzieci biorąc pod uwagę ze ponad milion młodych ludzi wyjechał z kraju i nie zamierza wracać oraz że młodzi ludzie nie chcą mieć dzieci tym trybem będziesz pracować do 70 tki

Gość Laura277777777
margo- Częściowo są to normalne rodziny, ale nie powiesz mi, że patalogicznych i wielodzietnych brakuje w Polsce. I myślisz, że te wszystkie pieniądze wydają na dzieci? Wątpie... Tak jak pisałam moim zdaniem w ogóle nie powinno być tego programu, a jeśli ju to ewentualnie te pieniądze powinny być przyznawane w formie jakiś bonów dla rzeczy tylko dla dzieci jak np. pieluchy, środki czystości, wózki, książki, kolonie, kusy językowe.