Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sny

Polecane posty

Gość gość

Gdzieś od trzech tygodni mam naprawdę barwne czasami nie barwne sny, w których nieustannie coś się dzieje, niezliczona liczba osób, sytuacji...Budzę się i wiem, że śniło mi się dużo, także źle, a nie potrafię niczego odtworzyć, opisać, ani przemyśleć.. I tak już to trwa... Budzę się już zmęczona. Czy te sny mogą mieć związek z sytuacją lękową związaną z moją pracą?

Gość gość
Do zapodania w ananasa.

Gość gość
Wam tylko jeden temat w głowie? Współczuję!

Gość gość
Można kontrolować sny Czy w trakcie snu zdałeś sobie kiedykolwiek sprawę z tego, że śnisz? Takie rzeczy są możliwe, zdarzają się mimowolnie, albo po usilnych staraniach. Od momentu rozpoznania, że znajdujemy się wewnątrz snu, możemy… pokierować jego fabułą, mamy dostęp do swoich wspomnień i możemy logicznie myśleć. Zjawisko to nosi nazwę świadomego snu, ang. lucid dream (LD). Przez część osób wykorzystywane jest jako forma rozrywki (mogą być kim chcą i robić co chcą, z kim chcą), przez innych jako forma samopoznania, lub zwalczenia koszmarów. Świadomego śnienia można się nauczyć – jest na ten temat wystarczająco dużo informacji w internecie.

Gość gość
Nasz sen składa się z kilku warstw: min. snu głębokiego i fazy marzeń sennych (fazy REM). Występują one naprzemienne przez całą noc. Jeśli obudzimy się podczas trwania fazy REM, sen może być zapamiętany, jeśli w innej fazie – jest małe prawdopodobieństwo, że utrwali się nam w pamięci.

Gość gość
MNie się ciągle śni krew, duża ilość krwi.

Gość gość
Krew wyraża naszą witalność i siłę życia. Nawiązuje do aktywnego trybu życia. Widok własnej krwi - pojawi się w tobie siła i moc. Widzieć czyjąś krwawiącą ranę - zaczniesz się o kogoś martwić. Krew z nosa - nadmierna troska. Ubranie we krwi - wystrzegaj się kontaktów z agresywnymi ludźmi. Krew w wannie - otrzymasz ciekawą wiadomość od rodziny. Pluć krwią - nastawisz się na wysoką aktywność fizyczną. Biała lub świecąca krew - wpadniesz na całkiem korzystny dla siebie pomysł. Mieć ręce ubrudzone w krwi - uważaj, aby nie sprawić komuś przykrości. Krew z uszu - sen zwraca uwagę, że lekceważysz czyjeś wskazówki. Krwawiący palec - ostrzeżenie przed kradzieżą.

Gość gość
Ze 3 tygodnie prawie codziennie śni mi się dosłownie jakieś masakry - ale to raczej nie moja krew.

Gość Zuzanna Amelia ææ
Do autorki - Intensywne , barwne sny odzwierciedlaja stan Twojej psychiki. Najwyrazniej duzo sie w Twoim zyciu dzieje albo duzo sie zmienia/zmienilo w ostatnim czasie. Pytasz czy moze miec to zwiazek z nowa praca - O ile jest to cos w Twoim zyciu nowego czy innego i pochlania Cie na roznych plaszczyznach to moze miec. Czesciej jednak takie burzliwe sny pojawiaja sie kiedy dzieje sie cos na wielu obszarach zycia. Snow nie musisz odtwarzac. Nie zawsze ma to glebszy sens. Zastanow sie raczej co Cie stresuje i do czego dazysz. To Ci wiecej powie.

Gość gość
Dziękuję za poradę. Myślę całkiem podobnie. Dużo się dzieje.

Gość gość
jeśli śni się ten sam sen przez długi czas, znaczy to że masz jakiś zadawniony sekret

Gość gość
Mnie sie sni tylko Ona. :)