Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania9494949494

Podanie fałszywych danych, może być jakiś kłopot?

Polecane posty

Gość Ania9494949494

Facet, który wykonał dla mnie pewną usługę online upiera się żeby podać mu imię, nazwisko i adres bo on to musi wpisać do księgi przychodów a ja zwyczajnie nienawidzę podawać swoich danych obcym osobom w internecie, już kiedyś miałam z tego tytułu problemy. Naprawdę, mam obowiązek podawać moje dane komuś obcemu kto sobie zażyczy? Odczuwam to jako łamanie moich praw do prywatności :/ Czy podając mu fałszywe dane (jakieś po prostu zmyślone) narażam się na jakieś kłopoty?

Gość Ania9494949494
napisal mi też,a bym przesłała mu mailem swoje rozbierane zdjęcie :(

Gość gość
Klopotow raczej nie bedziesz miala, niby dlaczego ?

Gość Ania9494949494
podszywie powyżej, odpuść sobie. Bardzo proszę o poważną odp bo się martwię

Gość Ania9494949494
"Klopotow raczej nie bedziesz miala, niby dlaczego ?" No bo niby nie powinno się podawać fałszywych danych :( ale w sumie w sytuacji kiedy nie jest to w żaden sposób dla nikogo szkodliwe mam nadzieję, że nie będzie kłopotów z tego tytułu, ale jednak boję się :(

Gość gość
Powiedz mu, żeby wystawił paragon.

Gość gość
Przy niektorych uslugach (np. poradach prawnych), jest teraz taki obowiazek, tzn. wykonawca musi gromadzic dowody swojej pracy na wypadek kontroli. O ile u prawnika ktorego widzisz, nie powinnas miec oporow przed podaniem danych, to jednak przez net troche cie rozumiem...

Gość Ania9494949494
nie jest to porada prawna, to krótkie tłumaczenie z łaciny, które potrzebowałam do pracy. Nie chcę podawać swoich danych obcej osobie, tak naprawde nic o niej nie wiem ani czy nie jest takim świrem jak osoba, z którą już kiedyś miałam problemy po podaniu adresu :( Nie wiem co zrobić w takiej sytuacji :( Ta osoba upiera się, że musi mieć moje dane :(

Gość Ania9494949494
dodam, że najzwyklejsze tłumaczenie, nie jakieś przysięgłe czy coś

Gość gość
Paragon!

Gość Ania9494949494
on nie chce wystawić paragonu, tylko żąda danych twierdząc, że są konieczne :(

Gość gość
To powiedz, żeby wpisał dane sąsiadki, koleżanki itp. i do niego się nie odzywaj.

Gość gość
Kajetan P?

Gość gość
Podejrzany jest, paragonu nie chce dać a twoich danych to żąda? Poszukaj innego, ja tak bym zrobił.

Gość Ania9494949494
właśnie tym bardziej mnie to niepokoi, że ta osoba tak się upiera kimkolwiek jest :/ No ale on już wykonał tę usługę, zapłaciłam za nią, teraz tylko chce danych :( Podałabym jakieś fałszywe (nieistniejące żeby na kogoś innego nie ściuągnąć jakichś kłopotów jeśli to jakiś świr), ale boję się, że ktoś to potem jakoś skontroluje i będę mieć kłopoty :(

Gość Ania9494949494
No i nie wiem co zrobić :( Zamiast pisać pracę co miałam teraz robić to siedzę i się martwię :(

Gość gość
Olej typa. Nie rozmawiaj z nim.

Gość Ania9494949494
Ale on pisze wiadomości ponaglające mnie :( Wolałabym już coś mu podać i mieć spokój Gdybym wiedziała, że będzie taki z tym problem to nie korzystałabym z jego usług

Gość gość
Placilas mu pewnie online, wiec i tak ma twoje dane z przelewu. Po drugie co za problem imie i nazwisko podac?

Gość Ania9494949494
Nie ma moich danych, imię i nazwisko tylko, ale ja nie chcę żeby znał mój adres zamieszkania

Gość gość
No to podaj adres do pracy, adres dworca, sklepu itp.

Gość Ania9494949494
nie chcę podawać żadnego adres pod którym mógłby mnie spotkać. Miałam już kiedyś nieprzyjemno0ść poznać człowieka, któremu podałam adr5es przez internet a on mnie dręczył ponad rok :( Adres dworca to mogę podać no ale będzie to fałszywy adres

Gość gość
Jak zrobił co trzeba i nic już więcej nie potrzebujesz to każ mu spadać na drzewo.powiedz ze tą książką przychodów może się podetrzec

Gość gość
Jak zrobił co trzeba i nic już więcej nie potrzebujesz to każ mu spadać na drzewo.powiedz ze tą książką przychodów może się podetrzec