Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co o tym myslicie? facet mi postawil ultimatum

Polecane posty

Gość gość

Ja mam 28 lat a on o 10 wiecej wiec rozumiem ze juz by chcial dziecka ale on mnie postawił w takiej sytuacji ze on chce dziecko teraz i koniec albo powiedział ze sie mozemy rozstać. A ja na to ze chcialabym nabyć jakies doswiadczenie w pracy bo rozglądam się za stażem (wczesniej pracowałam ale jako kelnerka i nie miało to nic wspolego z pracą biurową) a on na to ze nie ze on chce dziecka i tyle...nawet nie przemawia do niego to ze bym chciala najpierw ślubu i jakiejś formalizacji zwiazku, ona tak chce i ma gdzies co ja chcę...ja rozumiem ze juz ma swoje lata ale ja moze najpierw chcialabym zobaczyc jak będzie soe z nim mieszkało bo nawet nie mieszkamy ze soba..

Gość gość
Po prostu boję się ze jakbym teraz zaszła z nim w ciążę to bym sobie zniszczyła zycie bo nie mam doświadczenia w swoim zawodzie dopiero skonczylam studia zaoczne..a on tego nie rozumie powiedział ze albo staże albo dziecko juz od pol roku mniebtak starszy ze odejdzie itd a nie myśli zupelnie o mnie i mam dla niego poświęcić całe zycie i swoje plany? On juz pracuje w swoim zawodzie wiec jest w innej sytuacji. ..

Gość gość
Oczywiście nie zgadzaj się. Dziecko tak, ale ślub nie? W życiu. Jeszcze mu się odwidzi jak się urodzi, stwierdzi, że jest za stary na dziecko i zostaniesz panną z dzieckiem. Najpierw zaręczyny, jakieś mieszkanie, ślub a ewentualnie później dziecko.

Gość gość
Lewiatan żyje! Jest jeszcze nadzieja dla kafe, to najstarszy tutejszy prawik :classic_cool:

Gość gość
Facet mowi jasno i otwarcie czego chce i czego oczekuje. Albo zgadzasz sie na to (dobrowolnie) i spelniasz (spelniacie) jego zyczenie - ale wtedy bez urazy i bez pozniejszych zalow w rodzaju "to tylko ty chciales, a je zgodzilam sie bez przekonania, bo tak naprawde to nie chcialam, ale dla ciebie i naszego zwiazku...." Drugie wyjscie to jasna odpowiedz "NIE" z uzasadnieniem, twoimi przemysleniami - i byc moze bedzie to koniec waszego zwiazku. Kazda decyzja ma okreslone konsekwencje, ale przed üpowolaniem dziecka do zycia trzeba dobrze pomyslec i swiadomie decydowac.

Gość gość
Zależy mi na nim ale on tez nie moze mnie stawiać w takiej sytuacji ...ze albo tak jak chce on albo się rozstajemy... A na kompromis pojsc nie potrafi . Jak on nie pójdzie na kompromis to pewnie soe rozstaniemy o tyle..

Gość gość
Ja tez tak zawsze postepuje z kobietami: albo jest jak ja chce, albo wypad! :)

Gość gość
16:23 dokładnie tak samo mu mowilam ale do niego to nie trafia bo on mówi ze juz nie ma na to czasu ze teraz są takie czasy ze nie trzeba ślubu ze po dzięki się pobierzemy ,tylko mnie się to nie podoba i jest mi kompletnie nie na reke... Nie rozumie tez tego ze chcialabym nabyć jakiekolwiek doswiadczenie w zawodzie bo mam juz 28 lat i za kilka lat juz będę na straconej pozycji bez doświadczenoa w zawodzie

Gość gość
No ale po urodzeniu dziecka wszystko się zmienia. Wtedy ty będziesz chciała a on nie i cała praca spadnie na twoj***arki, bo on ci w niczym nie pomoże.

Gość gość
A może wcale nie jest tak? Może partner autorki ma świadomość, że nie jest już małolat i chciałby żeby dzieci zdały maturę zanim on pójdzie na emeryturę? Może autorka przedstawia sytuację nie do końca obiektywnie? Kobieta prawie 30 lat powinna już wiedzieć czego w życiu można oczekiwać.

Gość gość
16:33 to jeszcze pikus ze sie zmienia tylko nie chcialabym w razie jakby nam nie wyszlo zebym zostala sama z dzieckiem bez pracy itd. Bo to jest co prawda czarny scenariusz ale mogłoby tak byc...powiem mu ze sie nie zgadzam ze mozemy o tym pomyśleć po ślubie a jak faktycznie chce soe rozstać no to trudno...szkoda mi będzie ale czy mam poświęcić całe zycie albo raczej zaryzykować ?

Gość gość
Zreszta ja jestem zdania ze jednak kobieta powinna byc niezależna. Onpze niezle zarabia ale jak sie mu coś odwidzi to zostanę na lodzie...nie wiem tez czemu on mnie tak szantazuje ja rozumiem ze on juz ma jest przed 40stka ale to nie moja wina, ja tez chce dzieci ale nie teraz

Gość gość
to nie jest miłość,zostawić

Gość gość
Jak moze wygladac kompromis w tej sprawie : decydujemy sie na polowke dziecka ?