Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wybrzuszenie po prawej stronie brzucha.

Polecane posty

Gość gość

Jak leże na plecach czasem pojawia mi się wypukłość po prawej stronie. Nie boli, jest to dość twarde. Chwile podotykam i to znika. Widać gołym okiem wypukłość na brzuchu. 4 miesiące po cesarce cwiczylam a6w i wtedy zaczęłam to zauważać. Choc mozliwe, ze wczesniej nie zwracalam na to uwagi. Skonczylam na 30 dniu, bo odczuwalam spory dyskomfort. Często czuje cos na podobe ruchów dziecka, podejrzewałam wzdęcia, ale to raczej ta wypukłość przeciska mi się pomiędzy jelitami. Gdy byłam u ginekologa wspomnialam o tym, lekarz podotykal brzuch i wszystko ok. Dodam, ze mam jedna nerkę - prawą.

Gość gość
moze to przepuklina?

Gość gość
Może to nic, oby, ale po cc bym to sprawdziła. Żebyś zrostów nie miała. Mama miała problem, może nie po cc ale też po operacji ma macicy (mięśniaki) - jelita zawinęły jej się o zrosty pooperacyjne. Tak 3 razy, za 3 miała niedrożność (wzdęty brzuch, silny ból, wymioty), miała poważną operację...

Gość gość
Przed ciążą miałam 2 razy USG jamy brzusznej. Lekarz głównie oceniał nerkę. No i w ciąży wiadomo. Ewentualnie może to być od ćwiczeń, ale ginekolog by przecież coś wyczuł i zasugerował wizytę u innego lekarza.

Gość gość
Oj.. To nieciekawie. W takim razie będę musiała iść do rodzinnego po skierowanie na USG i tak juz dawno powinna iść skontrolować stan nerki.

Gość gość
To ja pisałam o mamie Ale jak Cię to nie boli, to pewnie nie to. Czasem jest tak że nagle znajdujemy coś co zawsze mieliśmy ;) No a cc to poważna operacja z otwarciem powłok, mogło się tam coś pozmieniać.

Gość gość
Hej i coś Ci wyszło z tego wybrzuszenia?mam podobne;)

Gość gość
Najlepiej zrobić usg. Ja mam podobnie i teraz wybieram się na usg prywatnie bo na nfz to prędzej umrę z nerwów niż się dostane. Znalazłam nawet nie drogo usg w Warszawie na Pradze w www.med-expert.pl.

Gość xx3
Rzeczywiście, tutaj USG jamy brzusznej jest bardzo ważne. Możesz w tym celu zgłosić się do Centrum we Wrocławiu, wszelkie informacje uzyskasz na stronie http://centrumgh.pl/ . bardzo przyjazne miejsce dla pacjentów. Bardzo wykwalifikowana kadra lekarska wraz z pielęgniarkami.