Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Co zostało z tych słów dzisiaj

Rady życiowe, zabawne powiedzenia, prawdy pokoleniowe... Wszystko, co przekazali

Polecane posty

Gość Co zostało z tych słów dzisiaj

Wam pradziadkowie, dziadkowie, rodzice, osoby starsze. Podzielcie się w tym miejscu.

Gość gość
babcia do mnie jak mialam gdzies 17-19l. : - nigdzie nie bedzie ci tak dobrze jak w domu rodzinnym za panienstwa - nie przejmuj sie, jeszcze 100 razy sie zakochasz w zasadzie tyle pamietam. reszta domownikow nic.

Gość gość
Powiedzenia babci- 1. Chlopu nalej w du... ukropu , sama krzycz, choć Ci nic. 2. Komu Pan Bóg przeznaczy, temu na drodze rozkraczy ( o miłości, szczęsciu) 3. Zgodne małżeństwo przypomina 2 konie w zaprzęgu ciągnące bryczkę . Gdy współpracują, zaprzęg jedzie równo, gdy jedno w lewo, drugie w prawo, bryczka ląduje w rowie. Powiedzenie dziadka: 1. Kto kłamie ten i kradnie. 2.Kto nie pracuje ten nie je.

Gość gość
a i babcia do mojego brata: - wez se kobiete albo ładna, albo bogata oraz inne: - bez pracy nie ma kolaczy - slub w maju, grób na skraju - chłopa szukaj se robotnego - jak tam u mnie ze sprawami damsko-meskimi bo ona pamieta co to jest i wie, ze to normalne ;) - no i praca, praca, nauka, nauka