Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yukine

Problem z okresem

Polecane posty

Gość Yukine

Zacznę od tego, iż mam 16 lat, od niedawna zaczęłam współżyć z moim chłopakiem,oczywiście sie zabezpieczamy. Jakoś od dwóch tygodni bolą mnie piersi, a przez około tydzień strasznie boli mnie gdy sikam. Na początku myślałam, że to może ciąża ale dzisiaj dostałam okres. Straszliwie boli mnie w krzyżu, czytałam, że niektóre dziewczyny tak już mają, martwię się ponieważ nigdy nie miałam praktycznie żadnych objawów przed ani w trakcie okresu, jedynie czasami lekki ból brzucha. Więc pytanie do was czy bolesność piersi, ból przy sikaniu i ten krzyż to normalne?

Gość gość
Braki w bzykaniu

Gość gość
16 lat i seks. Dziewczyno daj sobie na razie z tym spokoj. Niech ci sie wszystko ureguluje w organizmie. Moze od współźycia wszystko cie boli.

Gość gość
być może masz jakiąś infekcję, związaną z drogami moczowymi skoro boli cię przy oddawaniu moczu. Mozesz też mieć zachwiania hormonalne. Skoro się zabezpieczacie to powinnaś być spokojna jeśli chodzi o ciążę. Ale i tak zachęcam byście współżyli tylko w dni niepłodne. wtedy nie ma mowy o zapłodnieniu.

Gość gość
tylko że nie potrafię wyznaczać sobie faz cyklu. Zawsze się w tym gubiłam.

Gość gość
To może kup sobie specjalny tester dni płodnych? Podobno są nawet takie na ślinę.

Gość gość
Serio? nawet nie wiedziałam. Będę musiała trochę o tym poczytać.