Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy warto iść do seminarium

Polecane posty

Gość gość

Mam 20 lat nie jestem osobą wiążąc od dziecka mama powtarzała mi żebym został księdzem ja nigdy nie chciałem i do pewnego czasu się nad tym nie zastanawiałem ale dorosłym i zrozumiałem że i tak do końca życia będzię misiałał żyć w celibacie (nie ma co ukrywać mam 172 cm jestem szczupły a kobiety czują do mnie poprostu obrzydzenie nie będę się rozpisywał ) wiec czy jednak wstąpić do seminarium przynajmiej miałbym dobrze płatną prace i mógłbym sobie usprawiedlwiać że żyje w celibacie z wyboru a nie z przymusu ??

Gość gość
Ja jestem juz na 3 roku,jest fajnie i mysle ze tak dalej bedzie.

Gość gość
Prowo jak nic

Gość gość
Gdy ma się 19-20 lat nie myśli się o takim prawdziwym rozwoju duchowym. W starszym wieku docenia się wolność, możliwość doświadczania różnorodności i odrzucania fanatycznych poglądów. W seminarium cię złamią, lekko wypiorą mózg. Będziesz bał się poznawać prawdę, będziesz udawał, że feudalna zależność od hierarchów jest OK, że ukrywanie patologii służy dobru ludzi, co jest wierutną bzdurą. Ukryjesz swoje prawdziwe ja, będziesz widział że kobiety są w tym fałszu i obłudzie całkowicie ignorowane.