Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kraver

Partner nie wywiązuje się z umowy

Polecane posty

Gość Kraver

Mianowicie - mamy 2 miesięczną córkę, którą obecnie zajmuję się ja. Jednak jeszcze zanim zaszłam w ciążę umówiliśmy się, że ja idę na obowiązkowy macierzyński a po 14 tygodniach to on przejmuje opiekę nad dzieckiem. Ja pracuję na wysokim stanowisku w dużej firmie, on natomiast pracuje sam dla siebie - zajmuje się konserwacją zabytków i godziny pracy ma elastyczne. Jednak im bliżej końca macierzyńskiego tym bardziej on się wykręca, że to ja powinnam zostać z dzieckiem, bo jestem matką, bo przecież matki dziecko potrzebuj***ardziej niż ojca, itp. Mnie te gadki irytują, bo widzę jak zajmuje się dzieckiem, wspaniale mu to wychodzi. Poza tym ja nie karmie piersią, wiec nic nie stoi na przeszkodzie, żebym wróciła do pracy. Tym bardziej, że to ja jestem głównym żywicielem rodziny i nie chcę zaniedbywać pracy. Jak go przekonać, żebyśmy jednak wrócili do punktu wyjścia?

Gość gość
Jak? Pokazać że jesteś gorszą matką niż on ojcem. Przykładowo, śpij dalej chociaż dziecko się czegoś domaga, mała histeria, jak to masz dosyć wszystkiego, też nie zaszkodzi.