Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Które imię najładniejsze?

Polecane posty

Gość gość

Oceńcie każde z podanych imion w skali 1-10 i napiszcie waszym zdaniem najładniejsze imię dla dziewczynki (nie musi to być któreś z wymienionych) Alicja Natalia Martyna Julia Adrianna Magdalena Wiktoria

Gość gość
Alicja 8 Natalia 1 (natalia-genitalia, nienawidzę tego imienia) Martyna 6 Julia 5 Adrianna 7 Magdalena 4 Wiktoria 4 A osobiście najbardziej podoba mi się Hanna, i jeśli mi się trafi córeczka, to właśnie Hania.

Gość GinnyPotter
Nie lubię oceniać w skalach, więc napiszę słowami ;) Alicja - dobrze mi się kojarzy, jest prześliczne; znane, ale jednak nie tak bardzo popularne, ma ładne zdrobnienia np. Ala, Alusia, Aleczka, Lusia, Alutka, miło brzmi, pasuje do kobiety w każdym wieku. Natalia - źle mi się kojarzy, ogólnie mi się nie podoba, ale nie jest najgorsze, dość ładnie brzmi, ma zdrobnienia, dość popularne, mi raczej nie pasuj***abcia Natalia, ale to już kwestia gustu ;) Martyna - dość dobrze mi się kojarzy, jest ładne, lecz według mnie nie jakieś szałowe ;) Zdrobnienia też są ok. Julia - ach, to moje imię, na które kafeterianki psioczą bezlitośnie ;) Jest bardzo popularne, to prawda. Jednakże ma ładne znaczenie jak i brzmienie. Ja osobiście nie znoszę zdrobnienia Julka, strasznie mnie irytuje jak ktoś się tak do mnie zwraca. Lubię zdrobnienie Juluś, jest urocze ;) Raczej też pasuje do kobiety w każdym wieku. Kiedyś go nienawidziłam, ale teraz sądzę, że nie jest takie złe :) Adrianna - prześliczne, nie znam osoby o tym imieniu, jest oryginalne, ma ładne zdrobnienia np. Ada, Adusia, Adeczka. Gdyby komuś się nie spodobało, można się zwracać drugim członem imienia - Anna :) Też mi raczej pasuje mała Adusia, duża Ada i babcia Adrianna. Magdalena - dobrze mi się kojarzy, ma dużo zdrobnień, jest dość popularne, nie infantylne, ale mi osobiście się nie podoba ;) Wiktoria - mam mieszane uczucia co do tego imienia. Znam Wiktorię, która ma bardzo ciężki charakter, jest egoistką i uważa się za najlepszą. Mam za znajomą też taką, która wiele razy mnie okłamała, ale znam też dwie, które są bardzo sympatyczne ;) Co do imienia to jest popularne, ma dość ładne zdrobnienia, według mnie jest ok, ale nie jakieś cudowne. Z tych wszystkich najbardziej podoba mi się Alicja i Adrianna. A imię z po za listy to Rozalia. Jest prześliczne, dziewczęce, delikatne i oryginalne :)

Gość gość
Tylko nie Rozalia. Imię dla matrony, nic dziewczęcego. Rozalka olaboga i Rozalka wsadzana na 3 zdrowaśki do pieca :O

Gość gość
Alicja 7, Natalia 4, Martyna 4, Julia 3, Adrianna 7, Magdalena 7, Wiktora 2. Dla mnie najładniejsze Łucja, z tych podanych tutaj dla córki wybrałabym Magdalena albo Adrianna

Gość GinnyPotter
Gość - 10:32 Tak to właśnie jest. Od razu musiałaś napisać, że tylko nie Rozalia, że imię dla matrony i nic dziewczęcego. Nie dało się kulturalnie ,,Rozalia mi się nie podoba"? Ja np. tak napisałam o Natalii, a nie cały wywód jakie jest dla mnie to imię. Po za tym każdy ma inny gust.

Gość gość
Tylko jedną Rozalię kojarzę, Rozalię Mancewicz i ona jest przepiękna.