Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od jakiegoś czasu spada mi waga.

Polecane posty

Gość gość

Jem regularnie. Czuje osłabienie. Waga idzie w dół. Pojawia mi się gorączka. Mam bóle w lewej nerce.

Gość gość
masz raka. idz do lekarza rodzinnego po skierowanie na badania

Gość gość
no to mocz - ogolne, posiew, usg brzucha, jesli boisz sie o nerki to jest najczulsze badanie Cystatyna C xx Mocz-badanie ogólne jest podstawowym badaniem odzwierciedlającym funkcję układu moczowego służącym do wykrywania m.in. chorób nerek i zakażeń układu moczowo-płciowego. Mocznik podwyższone wyniki wskazują na niewydolność nerek, zaburzenia metaboliczne lub odwodnienie organizmu. Kwas moczowy badanie związane z zaburzeniami metabolicznymi, chorobami nerek oraz dolegliwościami stawowymi. Kreatynina na podstawie wyniku tego oznaczenia wylicza się GFR, którego wartość pozwala ocenić funkcję filtracyjną nerek. Cystatyna C nowe badanie, dokładniejsze od kreatyniny, które wykorzystywane jest do oceny funkcji filtracyjnej nerek. Wzrost poziomu Cystatyny C wskazuje na zaburzenia działania nerek. Elektrolity (Na, K) rozpoznawanie zaburzeń równowagi wodno-elektrolitowej występujących m.in. w chorobach nerek lub w odwodnieniu organizmu. Nieprawidłowy poziom elektrolitów może powodować zaburzenia rytmu serca.

Gość gość
jak mozna komus od razu z rakiem wyjezdzac debilu. co wrazliwsze osoby to na kibel poleca ze sraka jak takie cos przeczytaja

Gość gość
zrob sobie badanie hormonow tarczycy, badanie kalu na pasozyty. jakie masz inne objawy poza tymi co napisalas? jakies bole brzucha, problemy z wyproznianiem (biegunki, zaparcia), nudnosci/wymioty?

Gość gość
najlepiej zrobic to co napisalam czyli hormony tarczycy i kal w kierunku pasozytow oraz dobrze by bylo wykonac badanie rezonansu jamy brzusznej. dla pewnosci dobrze zrobic tez morfologie

Gość gość
Mam tylko te objawy co napisałam

Gość gość
a dlaczego rezonans brzucha a nie usg? przeciez takie podanie srodka kontrastowego typu np. gadolin to nie jest hop siup obojetne dla zdrowia. w UK byl extremalny przypadek ze po tym cos sie mega zlego osobie podzialo. x no i nikt jej nie da skierowania na rezonans, wiemy przeciez jak dziala nasza sl. zdr. zatem bedzie musiala kolo 500-600 wydac na rezonans i ok 150-250 zl za srodek kontrastowy. nie lepiej usg? jak sa torbiele male nerek to wyjda na usg itd.