Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

polska to wysoko rozwiniety kraj

Polecane posty

Gość gość

Tu jesteś:gazetaprawna.plONZ: Polska na 39 miejscu wśród krajów wysoko rozwiniętych statystyki ONZ: Polska na 39 miejscu wśród krajów wysoko rozwiniętych 15.03.2013, 18:32; Aktualizacja: 15.03.2013, 18:57 Facebook 1 Google Plus 0 Wykop 0 Tweet Polska znalazła się w rankingu na pozycji 39. - wyżej od Litwy, Argentyny czy Chorwacji. Polska znalazła się w rankingu na pozycji 39. - wyżej od Litwy, Argentyny czy Chorwacji.źródło: ShutterStock Polska rozwija się stabilnie, a mieszkańcom żyje się bardzo dobrze. Wskazuje na to opublikowany przez ONZ „Raport o Rozwoju Społecznym 2013”.

Gość gość
Jahlt p******y ber nie wierzysz wpisz sobie w Google polska krajem wysoko rozwiniętym i wejdź na tą stronę której wpisy wkleiłem powyżej to gazeta prawna i dowiedz sie na jakiej podstawie oni to liczą wpisz sobie też list of countries by Human development Index 2015 i wejdź na Wikipedia the free Encyclopedia

Gość gość
Ja te info z gazety prawnej wkleiłem wpisz sobie w Google jak nie wierzysz

Gość gość
No poczytaj i odpisz

tak wysoko rozwiniety, ze robiac jako kelner trzeba przerobic caly miesiac zeby sobie kupic niskiej jakosci zestaw talerzy do perkusji, gdzie taki zestaw kosztuje 2-3 razy mniej niż dobry sam hi-hat, bez crasha i ride, a tutaj w anglii miesiac i mam zayebisty hi hat z palcem w dvpie wiec, jaki wysoko rozwiniety, wszedzie wies i komuna

Gość gość
Wpisz sobie wskaźnik rozwoju społecznego i poczytaj o nim i zobacz jak go obliczają

Gość gość
I co ty jahltber nie zauważyłeś że polska nie może się porównywać tylko z zachodem kraje zachodnie czyli wielka brytania irlandia Francja USA Niemcy Australia kanada itd itp są w mniejszości bo tylko 46 krajów świata jest bogatszych od polski a około 150 krajów jest biedniejszych nie porównuj tylko z krajami Europy zachodniej idioto

Tylko dlatego, ze polska jest polozona w srodku europy a nie w afryce czy azji, jakby miala inne polozenie, to by taka WYSOKO ROZWINIENTA nie byla, i nie nazywaj mnie idiotą kretynie, opierasz swoje opinie tylko na jakichs statystykach.

Gość gość
Idioto polskie zarobki nie są najniższe w Europie owszem w krajach na zachód od polski które powyżej wymieniłem zarabia się więcej niż w Polsce ale to tylko połowa krajów europejskich w drugiej połowie krajów Europy zarabia sie mniej chodzi o Rumunię Bułgarię wszystkie kraje byłej Jugosławii z wyjątkiem Słowenii Albanie Rosję Białoruś Ukrainę Litwę łotwe Węgry Chorwację Słowację turcje Mołdawię Kazachstan ...

Gość gość
Jest wysoko rozwiniętym krajem wpisz sobie w Google wskaźnik rozwoju społecznego oraz list of countries by Human development Index 2015 oraz polska krajem wysoko rozwiniętym i poczytaj sobie

no to powod do dumy faktycznie, ze w polsce sie wiecej zarabia niz kazachstanie czy rumunii, panstwach ktore nikogo nie interesuja na arenie miedzynarodowej :D🖐️

Gość gość
PS wiesz że niektóre regiony Szkocji i walii są biedniejsze niż polska i w kilku regionach w Szkocji i Walii żyje się gorzej niż w Polsce? Mimo że tam się więcej zarabia tylko w Polsce są o wiele niższe ceny i koszty utrzymania

Gość gość
Polska w 2017 roku wyprzedzi wielką brytanie pod względem długości autostrad i dróg ekspresowych wielka Brytania ma 3600 km autostrad i dróg ekspresowych a polska 3100 km w 2017 roku ma mieć tyle km co wielka Brytania a rok później więcej też poczytaj sobie w Google wyszukaj sobie

No i na chvj komu te autostrady typie, tutaj w anglii nawet tyle tirow nie jezdzi, co w polsce, wiec tu nikomu te autostrady niepotrzebne, a poza tym ja mam tu autostrady pod nosem, a w polsce w kaliszu pewnie z 50km od mojego domu :O

Gość gość
Ta jasne w raju jesteś głupi ale mi raj pracować na zmywaku wiesz że polska ma o 1 auto na tysiąc mieszkańców więcej niż w wielkiej Brytanii polska ma 471 aut na tysiąc mieszkańców a wielka Brytania 470

no jest jak w raju, w okolo wszedzie sa lasy i jeziora, a w kazdej przyjeziornej kawiarni czy knajpce jest wszystko napisane w jezyku walijskim, ktory wyglada jak elficki.

Gość gość
Polska ma 1153 telefonów komórkowych na tysiąc mieszkańców a wielka Brytania 1238 telefonów komórkowych na tysiąc mieszkańców

Gość gość
PKB na osobę w Polsce wynosi 27 200 USD NA OSOBĘ (2016 ROK ) A W WIELKIEJ BRYTANII 43 544 USD (2016 ROK CZYLI WIELKA BRYTANIA JEST NIECAŁE DWA razy bogatsza

Gość gość
75 procent polaków ma dostęp do internetu i 82 procent brytyjczyków czyli nie ma aż takiej różnicy

Gość gość
jahltber niby mieszkasz w uk a nie wiesz ze 4 lipca 1776 roku usa uzyskały od wielkiej brytanii niepodległość wielka bryt. jest matką usa

Gość gość
poczytaj sobie jahltber w google ze polska niedlugo wyprzedzi wlk brytanie pod wzgledem dlugosci autostrad

Gość gość
Odpisz