Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kukuszka

Endokrynolog i Hashimoto

Polecane posty

Witam, sprawa pewnie już ruszana :) Ja nie mam jeszcze nic wykryte, jeśli idzie o chorobę Hashimoto, ale od kilku lat się męczę. Na początek wspomnę, że stężenie hormonów we krwi może być jak najbardziej prawidłowe, ale w tkankach już niekoniecznie - coś takiego powiedział endokrynolog, u którego kiedyś byłam. Przez własną tarczycę mam problemy z włoskami rosnącymi w miejscach, w których mógłby je mieć mężczyzna, oraz piersiami, które wyglądają jak piersi dopiero po ingerencji czeskiego chirurga (tu podziękowania dla pana Daniela Furmanka). Poza tym osłabienie fizyczne i psychiczne, nastrój prawie że depresyjny i brak sił do zrobienia czegokolwiek, choć chęci i motywacji mam dużo. Często też kłopoty ze złapaniem odpowiedniej ilości powietrza, wcześniej sądziłam, że to astma :P Czy ktoś ma podobnie? Czytałam, że w Polsce trudno o dobrego endokrynologa w diagnozowaniu i leczeniu Hashimoto. Znacie jakichś, którzy choć trochę pomogą?

Gość gość
a co z tymi piersiami nie tak? 1 slysze ze hashi ma wplyw na cycki. owszem moze miec wplyw na hormony zensko-meskie a te dopiero wplywaja na cyce

Gość gość
hehe, tak juz bylam u kilku wysoko sklasyfikowanych lekarzy i czesto sa to niesatysfakcjonujace wizyty. jak widze ze ktos ma profil potwierdzony to nie ufam takim dr.

Gość gość
Hashimoto nie jest chyba trudne do zdiagnozowania, robisz badania: tsh,ft3 i ft4 no i antu TPO i anty TG, poza tym endokrynolog lub nawet dobry ginekolog jak zrobi usg tarczycy to widzi czy jest wymęczona chorobą czy nie. Po prostu na podstawie badań stawi się diagnozę i tyle w temacie. A zmęznie czy waga nie ma tu akurat nic do rzeczy ,bo ja mam hashi, a ważę akurat mało. A zmęczenie występować też przy innych chorobach. Objawy są często bardzo podobne do siebie, a choroby różne.

Gość akacja71661
Tutaj https://psychomedic.pl/endokrynolog-warszawa jest namiar na dobrych endokrynologów. Prawda jest taka, że nie każdy lekarz potrafi pomóc. Trzeba się zgłosić do naprawdę świetnego specjalisty, który ma doświadczenie.

Gość gość
Ja mam swojego sprawdzonego endokrynologa do którego chodze regularnie, przy hashimoto trzeba ciąglę byc pod opieką lekarza. Do tego na https://hashimotoplan.com/ na bieżąco czytam takie zdrowotne porady, odnośnie diety na przykład. Musisz porządnie o siebie zadbać i zrobić wszystkie potrzebne badania nie tylko TSH

Gość gość

Ja od dwóch lat chodzę do Sofimed i jestem zadowolona z opieki, wreszcie endokrynolog porządnie się mną zajął i mam dobrze dobraną dawkę leków. Cieszę się, że trafiłam do tej placówki.